Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

De Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, Teatrul Gong prezintă „Pinocchio”

De Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, Teatrul Gong prezintă „Pinocchio”

Teatrul Gong sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, prin prezentarea spectacolului Pinocchio, luni, 21 martie, de la ora 18.00.

Carlo Collodi, scriitor şi jurnalist italian, este autorul fermecătoarei cărţi pentru copii „Aventurile lui Pinocchio”. Cunoaştem cu toţii povestea marionetei lui Geppetto care a prins viaţă şi peripeţiile prin care a trecut până a înţeles că trebuie să fie un băieţel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Să nu-l uităm însă şi pe greieraşul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conştiinţă”, care veghează şi asupra voastră, dragi copii, şi vă îndeamnă să fiţi buni şi ascultători. „Pinocchio” a fost tradus în mai toate limbile moderne şi este una din cele mai îndrăgite cărţi pentru copii ale literaturii mondiale. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani, iar prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic.

Inițiată de Teatrul de păpuși "Dzhivada Zolfagariho" din Iran, marcarea acestei zile a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaționale de Marionnette (UNIMA), desfășurat la Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internațional al UNIMA, din iunie 2002, de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru celebrarea Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși (Puppet World Theatre Day), sărbătorindu-se pentru prima dată în 2003. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluție. Prin construirea și manipularea acestor jucării, se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus