X
catedrala moaste

Programul după care toți credincioșii din Sibiu se pot închina la Brâul Maicii Domnului

Săptămâna viitoare credincioșii din Sibiu se vor putea închina la Brâul Maicii Domnului, adus din Grecia la Catedrala mitropolitană pentru aproape trei zile.

Conform reprezentanților Mitropoliei, delegaţia din Grecia va fi primită la Catedrala mitropolitană pe 24 martie, la ora 10:00, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi un sobor de preoţi şi diaconi, după care va fi oficiat un Te Deum.

Credincioşii vor avea posibilitatea să se închine în ziua de 24 martie până la miezul nopţii. Pe 25 martie, Catedrala mitropolitană va fi deschisă de la ora 6:30 până la orele 24.00, pentru ca toţi credincioşii să se închine la sfintele odoare, inclusiv în timpul Sfintei Liturghii oficiate la sărbătoarea Bunei Vestiri. Catedrala va fi deschisă şi după miezul nopţii dacă vor fi credincioşi care să se închine. Catedrala va fi redeschisă pe 26 martie la ora 6:30, iar la ora 10:00, delegaţia din Grecia va pleca spre Aeroportul “Henri Coandă” din Bucureşti.

“Suntem bucuroşi şi mulţumitori Bunului Dumnezeu şi Maicii Preacurate pentru că, în această perioadă pregătitoare praznicului Bunei Vestiri, primim de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia, o relicvă sfântă, o parte din Brâul Maicii Domnului. Pietatea şi dragostea noastră faţă de Maica Preacurată sunt puternice şi cu atât mai mult cinstirea pe care o aducem în ziua de praznic va fi una specială. Este o binecuvântare de la Dumnezeu pentru noi toţi, vom întâmpina cu multă bucurie acest mare dar duhovnicesc şi sperăm să avem cu toţii  şansa ca în ajunul Bunei Vestiri, în ziua praznicului când vom face Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană şi a doua zi dimineaţa să ne putem închinăm şi să ne bucurăm de binecuvântarea lui Dumnezeu care vine prin mijlocirea Maicii Preacurate şi prin această relicvă sfântă ”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

catedrala moaste 2

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Săndel

    Da, toată treaba cu relicvele e prosteală de evul mediu, “credincioșii” mai bine și-ar consuma timpul și energia făcând un bine semenilor lor.
    Dacă întrebi babele pupătoare de moaște dacă și-ar sacrifica măcar patru ore pe săptămână, din timpul de vizionat mizerie la TV, pentru a lucra benevol la o cantină a săracilor, sau o casă pentru copiii străzi, ar zice “Maică, dar nu pot, am varice, am diabet, am pe lacu și pe pacu’. Dar să stea cu orele la coadă ca să pupe o cutiuță de argint în care e o mică bucată de material textil, care chipurile ar fi aparținut mamei lui Iisus, pot.
    What would Jesus think about this? Nu i-ar plăcea deloc, credeți-mă.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     mihai

     Da’ tu unde faci voluntariat ma rog? Sa ne dai un exemplu personal … Si daca oamenii vor sa mearga sa mearga. Ai auzit de drepturi si libertati cred…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @@@

  O daa….merg si eu la muah-muah.
  Da’ fumatu’, fumatu’ se poate inauntru?
  Dauneaza, banuiesc, mai putin decat pupatul unui membru putred sau in acelasi loc dupa saliva a 200 doamne si domni respectabili, evlaviosi, precedenti :)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact