X
caprioare dumbrava (6)

FOTO VIDEO Trei căprioare, filmate la 10 metri de șosea, pe Calea Dumbrăvii

Reporterii Turnul Sfatului au filmat astăzi trei căprioare care au ajuns la mai puțin de 10 metri de șosea, în Pădurea Dumbrava, paralel cu Calea Dumbrăvii. Zona în care căprioarele au fost văzute de toți trecătorii este înainte de Hotelul Hilton, vizavi de fosta linie de tramvai.

Animalele nu păreau deloc speriate de mașini și nici de oamenii care le-au fotografiat. “E bine că animalele sunt vii, asta înseamnă că există biodiversitate. Dacă erau găsite moarte, atunci era o mare problemă. Nu vreau să mă hazardez, să spun de ce au venit atât de aproape de oraș, dar putem presupune fie că s-au obișnuit cu oamenii, fie că au fost hărțuite de o haită de câini. Știu de la vânători, au venit să se plângă de faptul că există tot mai mulți câini vagabonzi, care vânează în haită și sperie animalele sălbatice. Am avut și carnivore mari, urși, lupi, care au venit aproape de sate. Asta nu înseamnă că este normal, orice animal sălbatic care ajunge atât de aproape de așezări umane este un lucru nefiresc. Dar e clar că habitatul lor se restrânge tot mai mult”, spune directorul Agenției de Mediu, Bogdan Trif.

Potrivit reprezentanților Agenției Regionale de Mediu, prezența căprioarelor în oraș nu a mai fost semnalată la Sibiu, până acum.

foto Silvana Armat

caprioare dumbrava (12)

 

caprioare dumbrava (10)

caprioare dumbrava (9)

caprioare dumbrava (8)

caprioare dumbrava (6)

caprioare dumbrava (15)

caprioare dumbrava (14)

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ozzy

    poate ca dom director si vanatorii nu au dreptate …poate ca prezenta caprioarelor atat de aproape de oameni arata de fapt ca OAMENII au invatat sa respecte salbaticiunile , ca nu le braconeaza si nu le ameninta sub nici o forma ! ptr mine este o mare bucurie ! cel mai probabil este ca marele inconvenient al “vanatorilor” ar fi faptul ca fiind atat de aproape de populatie ei nu pot folosi armele pe aceste caprioare chiar daca nu e sezonul …poate caprioarele “s-au prins” de figura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact