Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Fostul președinte al PNL Mediaș candidează pe listele ALDE. Reacția liberalilor

Fostul președinte al PNL Mediaș candidează pe listele ALDE. Reacția liberalilor

Fostul președinte al PNL Mediaș, George Petrescu, și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului. Gestul lui Petrescu vine după ce Marian Lazăr, fost vicepreședinte al liberalilor din Mediaș și-a anunțat și el candidatura.

Dacă Marian Lazăr va candida ca și independent, George Petrescu va intra în alegeri din partea ALDE. ”Am intrat în politică acum 10 ani, alături de PNL având puternice convingeri liberale. Întotdeauna am respectat principiile și regulile impuse de partid și am înțeles să mă port ca atare. În aceste condiții, am înțeles că ALDE reprezintă adevăratele valori democratice din România, drept pentru care am ales să candidez pentru funcția de primar al municipiului Mediaș din partea acestei formațiuni politice, conform valorilor liberale, după care m-am ghidat mereu. Vreau să mai menționez faptul că nu voi face niciodată mișcări de la dreapta la stânga, eu rămânând un liberal convins”, a declarat George Petrescu, pentru postul local de televiziune Nova TV.

Președintele PNL SIbiu, Raluca Turcan, susține că gestul lui Petrescu poate fi pus pe seama dorinței acestuia de a primi funcții politice. ”Aveam cunoștința de negocierile pe care domnul Petrescu le purta cu ALDE. Domnia sa a încercat sa obțină din partea PNL garanții de funcții după momentul alegerilor. Eu nu procedez așa. Alegerile nu sunt despre noi ci despre ce cred oamenii, ce așteaptă oamenii, ce putem face mai mult pentru ei. Îmi pare rău că a plecat din PNL. Îmi pare rău după orice persoana care pleacă din PNL. Cei care ramân trebuie să înțeleagă și să accepte că, atât timp cât voi fi președinte de organizație, nu funcțiile se discută prima dată ci proiectele cu care vii pentru comunitate, ce faci concret pentru comunitate”, susține Raluca Turcan.

La rândul său, prim-vicepreședintele organizației PNL Sibiu, Mircea Cazan, aduce în discuțiile dosarul în care este implicat viceprimarul Mediașului. ”După cum se știe, domnul Petrescu este trimis în judecată și nu ar fi intrat în criteriile noastre de integritate. Acesta este motivul pentru care a plecat spre o altă organizație. PNL Sibiu menține funcțional acest decalog al integrității”, a declarat Mircea Cazan.

George Petrescu a fost timp de patru ani consilier local (2008-2012) și alți patru ani viceprimar (2012 - 2016). Cel mai probabil nu-și va da demisia din PNL, pentru că în acest fel își va pierde calitatea de consilier local și implicit cea de viceprimar.

Pe lângă candidatul PSD la funcția de primar, Mihai Macaveiu, a mai fost anunțată candidatura liberalului Gheorghe Roman.

În urmă cu trei ani, la alegerile parțiale din Mediaș, provocate de dispariția fostului primar Daniel Thellmann au fost șase candidați la funcția de edil al orașului. S-au înscris atunci în cursa electorală George Stelian Petrescu (PNL), Teodor Neamțu (PDL), Fănel Mendea (PSD), Ioan Krizbai (Partidul Noua Generatie Creștin Democrat), Ioan Sărăsan (PRM) si candidatul independent Dănuț Traian Osvath.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Popescu

Acum 8 ani

Inca odada se dovedeste ca actualul PNL nu functioneaza contrar aparentelor, cei care se simt dati la o parte de catre o cucoana unsa la nivel de judet presedinte neavand nici cea mai mica treaba cu Sibiul si totodata cu PNL ul adevarat, doar de a impune oameni din vechiul PDL, pe listele cu candidati pentru consiliu si primarii!!! PACAT!!!
Raspunde

Apolitic

Acum 8 ani

D-na Turcan vorbeste de proiecte.Petrescu are un proiect pe care la expus in linii mari.Candidatul PNL la Medias,dl. deputat Gheorghe Roman(copy-paste) abia acum consulta oamenii ca sa-si faca un proiect.Ar putea sa dea copy-paste dupa proiectele lui Mihai Macaveiu sau Cristi Marian sau Marian Lazar sau George Petrescu sau l-ar putea copia pe Neamtu.Dl. deputat Cazan vorbeste despre criterii de integritate.Sa vina la Medias si sa-i convinga pe medieseni ca domnul Roman Gheorghe (fost PSD-PDSR_in 2000,fost PDL pana in 2012,fost independent in 2012,fost PSD pana in 2015,fost independent in 2015,actualmente PNL)nu este traseist si respecta criteriile de integritate ale PNL,promovate cu surle si trambite.Asta este partidul mare si integru?Rusinica!!!???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus