X
guib cosoroaga dancu

Vicepremierul Dâncu a vizitat bisericile fortificate prăbușite și a promis bani pentru reparații

Episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhart Guib, a vizitat bisericile fortificate prăbușite alături de vicepremierul Vasile Dâncu, și a obținut promisiuni pentru finanțarea lucrărilor de reparație și întreținere.

În urmă cu aproximativ o lună, turnul vechi de mai bine de 500 de ani al bisericii fortificate din Roadeș s-a prăbușit. În data de 19 februarie se prăbușea și turnul bisericii evanghelice fortificate din Rotbav, care data din secolul al XIII-lea.

”Domnul vicepremier m-a asigurat că banii pentru lucrări de urgență vor veni din fondul de rezervă, astfel încât măsurile să fie luate imediat”, a declarat marți Episcopul Reinhart Guib.

Acesta a mai menționat că în Roadeș au început deja lucrările de reparații, urmând ca ”turnul să fie reclădit așa cum a fost”, în vreme ce la Rotbav a fost degajat molozul și ”vom vedea din expertize dacă se poate construi un lat turn sau spațiul se închide cu un perete”.

Vicepremierul Dâncu a promis Bisericii suma de 500.000 de lei pentru aceste lucrări de urgență.

”Vrem ca astfel de prăbușiri să nu mai aibă loc și vrem să luăm măsuri înainte, nu doar să reacționăm”, a mai declarat Guib.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact