Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Sibiu Girl Power: 4.800 de femei de afaceri creează peste 16 mii de locuri de muncă

Sibiu Girl Power: 4.800 de femei de afaceri creează peste 16 mii de locuri de muncă

35% din antreprenoriatul sibian este de gen feminin. Mai precis, 4.878 firme cu asociaţi sau acţionari majoritari femei au depus bilanţul, din care 2.734  sunt SRL cu asociat unic femeie. Aceste doamne au creat 16.684 de locuri de muncă şi au generat o cifră anuală de afaceri de 3,8 miliarde de lei, conform ultimelor date oficiale disponibile. La acestea se adaugă alte 3.787 de femei - persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale active, care au ales să lucreze pe cont propriu. Judeţul Sibiu se află pe locul 15 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare.

Datele sunt furnizate de către lect. univ. dr. Andreea Paul, coordonatorul volumului “Forţa economică a femeilor”, carte ce a fost lansată ieri la Camera de Comerț și Industrie a României din București. Autoarea a strâns 50 de experienţe antreprenoriale de succes, ”adunate şi istorisite autentic”.

Structurată în trei părţi, cartea dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană.

Foto: Radiocluj.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus