Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

​ Astrid Fodor:  ”Mănânc cu plăcere pui la cuptor cu cartofi wedges și salată de varză”

​ Astrid Fodor:  ”Mănânc cu plăcere pui la cuptor cu cartofi wedges și salată de varză”

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, ne-a mărturisit că îi este greu să aleagă un singur fel de mâncare pentru că  îi place diversitatea şi că puţin şi bun este întotdeauna de preferat.

”Îmi place să savurez puțin, din feluri de mâncare bine gătite, de la mâncare tradițională românească și până la cele mai exotice. Ca idee generală, consider că puțin și bun e de preferat întotdeauna. Spre exemplu, mănânc cu plăcere pui la cuptor cu cartofi wedges și salată de varză. Se gătește simplu și nu ​e nevoie să petreci mult timp în bucătărie”, spune Astrid Fodor.

Pui la cuptor

Ingrediente:

- 1 pui

- 2 linguri ulei de măsline

- Sare

- Piper

- 300 ml apa

Mod de preparare:

Puiul se spală şi i se leagă pulpele cu o sfoară de bucătărie astfel încât să fie lipite de pui. Când este bine strâns se dă pe toată suprafaţa cu o lingură de ulei de măsline, sarea, piperul şi condimentul pentru pui. Într-o tava yena se pune cealaltă lingura de ulei de măsline şi 100 ml de apă.Se pune puiul în tava şi se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 de min.

Cartofi wedges

Ingrediente:

- 500 g cartofi de mărime mică

- 1 lingura ulei de măsline

- 1 linguriţa mărar uscat

- 1 linguriţa boia dulce

- 1/2 linguriţa boia iute (opţional)

- 1 linguriţa fulgi de usturoi

- 1/2 piper proaspăt măcinat

- 1 linguriţa pesmet fin

- 1/2 linguriţa sare

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţa de coajă şi se taie în patru pe lungime. Cartofii tăiaţi se amesteca cu uleiul. Toate condimentele se amesteca, inclusiv pesmetul şi se presară peste cartofi, amestecând bine, ca toţi să fie îmbrăcaţi în condimente.

Sursă foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Astrid Fodor

Vizualizari: 2844

Comentarii

1 comentarii

Mihaita

Acum 7 ani

Reteta bunicii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus