Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, ne-a mărturisit că îi este greu să aleagă un singur fel de mâncare pentru că îi place diversitatea şi că puţin şi bun este întotdeauna de preferat.
”Îmi place să savurez puțin, din feluri de mâncare bine gătite, de la mâncare tradițională românească și până la cele mai exotice. Ca idee generală, consider că puțin și bun e de preferat întotdeauna. Spre exemplu, mănânc cu plăcere pui la cuptor cu cartofi wedges și salată de varză. Se gătește simplu și nu e nevoie să petreci mult timp în bucătărie”, spune Astrid Fodor.
Pui la cuptor
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 300 ml apa
Mod de preparare:
Puiul se spală şi i se leagă pulpele cu o sfoară de bucătărie astfel încât să fie lipite de pui. Când este bine strâns se dă pe toată suprafaţa cu o lingură de ulei de măsline, sarea, piperul şi condimentul pentru pui. Într-o tava yena se pune cealaltă lingura de ulei de măsline şi 100 ml de apă.Se pune puiul în tava şi se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 de min.
Cartofi wedges
Ingrediente:
- 500 g cartofi de mărime mică
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 linguriţa mărar uscat
- 1 linguriţa boia dulce
- 1/2 linguriţa boia iute (opţional)
- 1 linguriţa fulgi de usturoi
- 1/2 piper proaspăt măcinat
- 1 linguriţa pesmet fin
- 1/2 linguriţa sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţa de coajă şi se taie în patru pe lungime. Cartofii tăiaţi se amesteca cu uleiul. Toate condimentele se amesteca, inclusiv pesmetul şi se presară peste cartofi, amestecând bine, ca toţi să fie îmbrăcaţi în condimente.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astrid Fodor
Vizualizari: 2844
Ultimele comentarii
Acum 22 minute
Hans Dieter von Broscărie
Acum 23 minute
@Andrei
Acum 25 minute
Echipa castigatoare
Acum 26 minute
AMN114
Acum 30 minute
B