Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Medic epidemiolog: Având în vedere încălzirea mai rapidă a vremii, ne aşteptăm la o creştere a riscului de expunere la contactul cu căpuşele

Medic epidemiolog: Având în vedere încălzirea mai rapidă a vremii, ne aşteptăm la o creştere a riscului de expunere la contactul cu căpuşele

Instituţia Prefectului Sibiu a găzduit joi o primă şedinţă din acest an a Grupului tehnic de lucru pentru gestionarea în anul 2016 a problematicii legate de combaterea transmiterii bolii Lyme prin înţepătura de căpuşe.

Medicul epidemiolog coordonator al grupului, dr. Georgeta Marga, a prezentat o analiză privind evoluţia acestei boli la nivel judeţean în anul 2015, cât şi informaţii despre persoanele care au primit îngrijiri pentru înţepături de căpuşe la spitalele din judeţ în anul anterior.

“În cadrul alertei epidemiologice pentru 2016 lansată în urmă cu 2 săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind supravegherea bolii şi conduita după expunerea la căpuşe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu şi primăriilor locale pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populaţiei de căpuşe, a informat instituţiile din judeţ cu angajaţi lucrători în aer liber, cu scopul de a reduce riscul profesional pentru această boală şi a demarat o campanie de presă pentru avertizarea populaţiei în legătură cu acest pericol. Având în vedere încălzirea mai rapidă a vremii din acest an, ne aşteptăm la o creştere a riscului de expunere la contactul cu căpuşele, întrucât sunt mai numeroase activităţile în aer liber (munci agricole, picnic, etc).Mesajul meu către populaţie şi instituţie este moderaţie în toate activităţile cuprinse în plan”, a declarat dr. Georgeta Marga, medic epidemiolog DSP Sibiu.
Planul de acţiuni va cuprinde şi în acest an acţiuni de dezinsecţii în zonele verzi, cosirea ierbii din parcuri, aliniamente stradale, zone de blocuri, monitorizarea zonelor cu infestare şi identificarea unor zone considerate cu risc biologic ridicat. De asemenea, sunt cuprinse şi acţiuni de informare a populaţiei cu privire la Boala Lyme, prin distribuirea unor pliante în unităţile de învăţământ şi prin comunicate de presă emise de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Sesiuni de informare vor avea loc şi în rândul angajaţilor din domeniile considerate cu risc profesional, gen silvicultură.
“Vom monitoriza cu atenţie ca şi în acest an toate instituţiile cu atribuţii în domeniul supravegherii şi controlului Bolii Lyme să îşi facă treaba cât mai bine, astfel încât să prevenim şi să reducem pe cât posibil apariţia a noi cazuri de borelioză în judeţul Sibiu”, a declarat Vasile-Cristian Roman, prefectul judeţului Sibiu.
Planul de măsuri va fi prezentat în Colegiul Prefectural, ce se va reuni în data de 27 aprilie 2016.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus