X
D26R9066

Pavilionul Muzeal Multicultural Astra se va deschide în luna mai

Inaugurarea oficiala a Pavilionului Astra va avea loc pe 27 mai 2016 și, odată cu deschiderea acestui spațiu, publicul va beneficia de cele mai moderne facilități de primire, printre care Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spațiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilități.

Scopul construirii Pavilionului îl reprezintă asigurarea facilităților adecvate de primire a vizitatorilor muzeelor din Dumbrava Sibiului, precum și valorificarea și depozitarea, în condiții adecvate a obiectelor din patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane.

„La finalul proiectului, pentru prima dată, publicul vizitator va avea acces la patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane printr-o expoziție ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. La acestea se adaugă expozițiile multimedia, interactive, care vor încuraja implicarea vizitatorilor și programele de educație muzeală adaptate fiecărei categorii de vârstă. De asemenea, prin circuitul expozițional Calea minoritătilor entice, care reunește 17 monumente reprezentative din Muzeul în aer liber, ce devine punctul central al programului de animații cultural, vizitatorii vor fi îndemnați să se implice activ în cadrul atelierelor și scenariilor propuse, pentru a se familiariza cu valorile de patrimoniu ale minorităților”, spune Diana Roman, șef serviciu Programe și Marketing cultural.

Proiectul Patrimoniu deschis a primit o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3,5 milioane euro prin Granturile SEE (Spațiul Economic European – Islanda, Liechtenstein și Norvegia), prin programul PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    B

    Cum este permisa hidosenea aceea de tabla in inima padurii Dumbrava, mai mult in Muzeul Astra?? Cum renumita Directie de Cultura Sibiu a putut aviza o astfel de catastrofa vizuala, ne mai miram de ce se intampla prin oras….

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact