Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ciprian Ștefan: „O să donez 500 de lei pentru Cumințenia Pământului. E datoria noastră de buni români să facem asta”

Ciprian Ștefan: „O să donez 500 de lei pentru Cumințenia Pământului. E datoria noastră de buni români să facem asta”

Directorul Complexului Național Muzeal "Astra", Ciprian Ștefan a anunțat astăzi că va dona 500 de lei pentru sculptura "Cumințenia Pământului", după ce ieri, ministrul Vlad Alexandrescu a anunțat deschiderea oficială a subscripției naționale pentru cumpărarea operei lui Constantin Brâncuși.

„Consider că e datoria noastră ca români să avem acest bun în patrimoniul nostru, să nu fie cumpărat de cine știe ce bogătaș care îl afișează doar pentru a-i demonstra valoarea sa financiară. Dacă altă variantă nu există din punct de vedere financiar pentru ca această operă să fie cumpărată, atunci ar fi bine să dea fiecare o anumită sumă. Nu cred că este o sumă mare, o putem aduna împreună, suntem peste 20 de milioane de români și dacă fiecare dă cât poate, cred că putem cumpăra această operă. Dar, desingur, apelăm și la persoane juridicare care pot dona o sumă mai consistentă de bani. Sibiul a fost capitală culturală europeană și, tocmai de aceea cred că e timpul să ieșim în față cu ceea ce facem noi pentru cultură. Nu o fac pentru imaginea mea ci, o fac reprezentând instutuția și îmi fac datoria de român”, spune managerul muzeului.

Acesta va dona 500 de lei și speră ca sibienii să se mobilizeze și să-l urmeze în această inițiativă.

„Cred că se vor mobiliza sibienii pentru că, nu degeaba Sibiul a fost capitală culturală europeană, nu a fost doar pentru patrimoniul pe care îl deține, ci și datorită oamenilor, pentru că ei înfrumusețează un oraș. Eu sper să mă urmeze cât mai multă lume și, încă o dată, apelez la cei care au un potențial financiar mult mai mare. Eu vreau doar să ne facem datoria de români. Acesta e îndemnul meu, să ne facem datoria de buni români, față de strămoșii noștri. Brâncuși a făcut tot ce a făcut pentru lume. A vrut să doneze toată bogăția lui statului român, dar statul român a refuzat testamentul lui. Acum, dacă nu avem altă soluție, să recuperăm ce se mai poate, fiecare să contribuind într-o oarecare măsură”, spune Ciprian Ștefan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Luca

Acum 7 ani

Eu ca roman nu am nici o datorie sa o recuperez, stimate domn. Eu am alte indatoriri...sa platesc impozite de exemplu... Si tu stat sa gestionezi banii mei in interesul meu ca cetatean .. E datoria statului roman sa o recupereze,asa cum e datoria lui sa recupereze banii de la voiculescu,carabulea,cocos,ghita...poate banii aia ajung... PS.Eu cred ca datoria ta ca sef al Muzeului era sa nu lasi acoperirea noii cladiri din Muzeul Satului cu tabla aia ordinara(sau titan ce o fi) care nu are nimic in comun cu satul romanesc. Ce zici de sindrila de lemn? Tie chiar iti place? Ca sibienilor deloc...
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Tare! Aproape 10% din salariu! Hai ca facem de-o sculptura... Nu a lui Brancusi dar nah, una acolo...
Raspunde

cetateanul

Acum 7 ani

Poate o sa contribuie si BOR la cumpararea operei de arta! Daca d-zeu nu " prefera" Cumintenia pamantului, atunci nu stiu ce anume ar putea prefera mai potivit...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus