Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Părintele Necula, despre piesa Taxi: “Am vrut să port o reverendă cu Je suis Taxi”

Părintele Necula, despre piesa Taxi: “Am vrut să port o reverendă cu Je suis Taxi”

Părintele Constantin Necula a rostit un scrut discurs în deschiderea festivalului “25 de ore de teatru non-stop”. Preotul ortodox, unul dintre cei mai populari din România, a urcat pe scena Teatrului Național “Radu Stanca” și a glumit în legătură prezența sa acolo. La finalul reprezentației din deschidere, a acordat o declarație și despre controversata piesă a trupei Taxi, Despre smerenie.

Constantin Necula a fost invitatul de onoare din debutul festivalului. Preotul a urcat pe scenă la îndemnul organizatorului festivalului, Bogdan Sărătean. Nu a binecuvântat, sfințit și nici nu a oficiat al ritual specific, glumind în legătură cu acest lucru: “Împreună cu Bogdan, am stabilit că teatrul nu este catehism, de când am luat-o pe coajă amândoi, public și de atunci am rămas în continuare foarte legați de ideea aceasta fundamentală – nu se poate să mergem mai departe fără să ne creștem tinerii și țara pentru “mai departe””.

Preotul a avut un cuvânt de duh de spus și în legătură cu prezența sa în cadrul festivalurilor de teatru de la Sibiu: “Să ştiţi că funcţia mea fundamentală pentru ei şi şi pentru Festivalul Internaţional de Teatru e să fac să nu plouă”.

După spectacolul “4x4 personaje”, din deschiderea maratonului teatral, părintele Necula a avut un cuvânt de spus și în legătură cu amploarea scandalului creat în jurul piesei “Despre smerenie” a trupei Taxi. “Cred că s-a dat un pic prea mult în cei de la Taxi... Îmi pare rău pentru cei de la Taxi şi am vrut să port o reverendă cu Je suis Taxi, dar din respect pentru dânşii, cred că rugăciunea e mai bună decât orice în momentele ăstea”, a declarat preotul. Constantin Necula a publicat un editorial în republica.ro, în care își prezintă pe larg punctul de vedere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Vicent

Acum 7 ani

A aparut Necula..... la o piesa de teatru? Primaria papa banii nostri pe tot felul de ineptii pseudoculturale si activitati religioase. Ar purta ce? Pe langa ca e un miștocar de 2 bani mai are si aerul de superioritate nesimtita a popimii noastre ortohoate care prinde la enoriasii cei dusi cu ....duhul ex. alzara.
Raspunde

cipi Brezaie

Acum 7 ani

Vremea religiilor a apus in toata lumea civilizata. In Romania, fetele preotesti seamana izbitor cu cele politice si/sau a bisnitarilor. La noi inca mai construiesc biserici fiindca mai sunt adepti care le frecventeaza. Economia de piata; un produs exista atat timp cat este cautat. Fata de restul Europei sau a tarilor civilizate, inca suntem mult in urma.
Raspunde

el

Acum 7 ani

Popa, primaria, banii si ardeilenii!:)
Raspunde

life Care

Acum 7 ani

Nu cred că mi-ar plăcea să fiu condus de atei și homosexuali ca în Norvegia. Fie că vrem sau că nu Dumnezeu există și nu avem cum da naștere rodului iubirii decât dintre un bărbat și o femeie. Atenție mare la islam- religia morții.
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Si e rau tare in Norvegia mor aia de foame pe capete, nu au spitale, e plin de interlopi, justitia e corupta iar economia e la pamant dar tie iti place sub sutana la Necula, Toate religiile pot fi numite ale mortii ca pe aia se bazeaza toate pe 'viata de apoi' si pe cum arzi in iad daca nu esti oaie obedienta si incerci sa gandesti singur si rational.
Raspunde

m

Acum 7 ani

@vicent Du-te la sapa. Auzi la el, pseudoculturale...si tu esti din categoria bolovanilor cu "mai bine asfaltau nu stiu cate strazi"? Aia o sa se faca imediat cand o sa fie bani destui, dar un teatru/festival de teatru il construiesti si Il faci relevant intr-o perioada mai lunga. Trebuie atrasi mai multi bani din mai multe surse, nu taiate cheltuieli in favoarea altora
Raspunde

@m

Acum 7 ani

Daca sunt asa de buni de ce mai trebuie sustinuti din bani publici, nenicule super cultularizat!.... Pai sa produca si sa ragaie talentul lor 50 de ore continuu ..da pe banii lor nu ai comunitatii... Bolovan esti tu daca crezi ca un FIS care cuprinde 99 % spectacole de circ este teatru sau daca o piesa cu tipe in masini de spalat este o piesa demna de un teatru ..... Mai ridicati nivelul cultural si apoi ciripeste baietica.
Raspunde

:))

Acum 7 ani

ce vedeta popa asta si ce ii mai place sa apara prin presa, sa se dea in spectacol...cred ca peste 100 de ani o sa se faca cozi pentru a pupa moastele preacuviosului :))
Raspunde

Valeriu

Acum 7 ani

Si de ce n-a purtat? Caracterul omului se vede tocmai prin ceea ce face, nu prin ceea ce "vrea" Un mincinos ca si srl-ul căreia ii slujeste
Raspunde

stela

Acum 7 ani

A facut ceva mai bun....
Raspunde

...

Acum 7 ani

Dar o reverendă cu "Colectiv" pe fata si"Rocker-Satanist" pe spate cum ar fi? :D
Raspunde

ioana

Acum 7 ani

Mie, omu'-mi pare minunat! Si tare mi-e drag sa-l ascult! Acu', rogu-va, nu dati cu pietre, e loc destul si pentru parerea voastra si pentru-a mea...
Raspunde

io

Acum 7 ani

Putem sa consultam cheltuielile din banii publici alocati pentru acest festival? Parca Asociatia BIS primea conform agendei culturale suma 45 000 lei de la Primarie pentru a organiza acest eveniment.
Raspunde

Jiji

Acum 7 ani

Masonul asta cu ecumenismul lui este o satana in sutana.
Raspunde

sotz model

Acum 7 ani

A mea zice ca acolo unde traiesc multi inculti, cultura trebuie finantata din bani publici. Ca sa nu dispara de tot sub strazile asfaltate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus