X
hipodrom II

Începe reabilitarea cartierului Hipodrom II. Cu o stradă, deocamdată. Dioda mai așteaptă

Proiectul de reabilitare al cartierului Hipodrom II a început în această săptămână, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu.

Deocamdată, însă, proiectul începe cu cel mai mic lot, și anume reabilitarea străzii Aleea Haiducului, lucrare ce ar trebui finalizată în a doua parte a lunii iulie, anul acesta. Celelalte zone ale cartierului Hipodrom II, deși licitate, nu au fost încă atribuite.
”Contractul încheiat cu firma SC BMT Trans Construct SRL presupune lucrări de modernizare a carosabilului și a trotuarelor, amenajarea unor guri de scurgere a apelor pluviale, modernizarea iluminatului public și instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan. Lucrările au o valoare de 676.386,88 lei, termenul de realizare a acestora fiind de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Circulația se va închide în perioada execuției lucrărilor”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă referitor la strada Aleea Haiducului.

Pentru restul cartierului: încă în evaluare

Proiectul de reabilitare a cartierului Hipodrom II – proiect pe care Primăria Sibiu îl implementează pe modelul celui aplicat în cartierul Vasile Aaron – mai include în afară de Aleea Haiducului alte două loturi de lucrări. Primul include zona delimitată de străzile Hipodromului, Nicolae Iorga, Gorăslău și Mirăslău (inclusiv ultimele două străzi enumerate) și a fost scos la licitație de Primăria Sibiu pe 8 ianuarie 2016. Până la termenul limită de depunere a ofertelor, stabilit pentru 3 februarie 2016, șapte firme s-au arătat interesate de lucrare. De atunci, reprezentanții Primăriei Sibiu evaluează cele șapte oferte care se bat pentru lucrările estimate la 4,34 de milioane de lei, fără TVA.
De menționat că, potrivit caietului de sarcini, reabilitarea Hipodrom II – zona 1 ar trebui finalizată în zece luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La fel, interes ridicat din partea constructorilor prezintă și lotul de lucrări pentru modernizarea zonei din Hipodrom II delimitată de străzile Gorăslău, Mirăslău, Hipodromului şi Nicolae Iorga. Procedura de achiziție publică a lucrărilor estimate în acest caz la 7,07 milioane de lei fără TVA a fost lansată de Primăria Sibiu pe 11 ianuarie 2016, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru 28 ianuarie 2016. Opt asocieri de firme de construcții au depus ofertă pentru acest lot de lucrări. Primăria încă evaluează aceste oferte.
Tot zece luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor este termenul și pentru Hipodrom II – zona 2.

Ofertele pentru Dioda, în evaluare de anul trecut

Pentru lucrările de reparație capitală a cartierului Dioda, procedura de achiziție publică a fost lansată de Primăria Sibiu încă din noiembrie anul trecut. Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 18 decembrie 2015, dată la care pe masa celor din Primăria Sibiu au fost înscrise șase oferte. Deocamdată, Primăria Sibiu nu a stabilit un câștigător al contractului evaluat la 5,04 milioane de lei, fără TVA. Contractul prevede reabilitarea cartierului Dioda în perimetrul delimitat de străzile Calea Dumbrăvii, bulevardul Vasile Milea și strada Oituz.

Dacă vin și contestațiile…

Contractul semnat de Primăria Sibiu cu BMT Trans Construct SRL din Mediaș pentru Aleea Haiducului a fost scos la licitație în decembrie anul trecut, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru 19 ianuarie. Au depus ofertă trei firme, iar Primăria Sibiu a reușit să semneze contractul pe 9 martie 2016, în condițiile în care atribuirea acestuia nu a fost contestată.

Foto: Google Earth

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/05/italienii-dau-tarcoale-sibiului-vor-sa-reabiliteze-cartierul-dioda-pe-hipodrom-ii-se-bat-ai-nostri/

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioii

  La cat de infecta e firma BMT, nu cred ca tine lucrarea pana la iarna, in plus de asta la cum lucreaza…o zi da, doua, trei, patru nu, sunt slabe sanse sa termine la termen!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johan Straus

  Sibiul arata groaznic comparativ cu alte orase. Cat timp era Primar Johannis, televiziunile generaliste primeau bani pentru publicitate de la firmele mari din Sibiu. Acestea de fapt nu primeau publicitate, ci televiziunile fabricau stiri pozitive despre Sibiu. Acum vor iesi la iveala multe din afacerile murdare ale Marelui Mut Johannis.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ema

  Zona Biruintei -Miraslau-Goraslau arata de parca e ghetou.
  Draga redactie face-ti un reportaj despre zona asta cu neajunsurile ei.
  Daca mergeti pe jos pe acolo va apuca disperarea sa nu mai vorbim cand ploua.
  Sunt si alte zone in oras cu probleme .
  Sa vedem ce scuze mai scoate primaria si anu asta.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  008

  Lux!!! Lucrări ofertate în ianuarie și evaluate 4 luni??!!. Ce fac, evaluează ca să câștige cine trebuie?
  A, ne și anunță că o să fie contestații pentru că știu că cei de pe primele locuri care vor fi dați afară ca să câștige cei apropiați o să facă contestație, normal!
  Incredibil cce slabă este administrația locală. Excedent bugetar enorm pentru că nu sunt în stare să cheltuie banii, străzi de pământ grămadă, lucrări licitate și neatribuite, străzi reabilitate care sunt praf (vezi Calea Cisnădiei).
  Sunteți de râsul curcilor!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetatean

  De ce in zonele reabilitate deja, mai ales la colturi de strada (Miraslau, Hipodromului, Dioda, etc) MIROS INGROZITOR gurile de canal noi ??? Te loveste si daca treci doar cu masina.
  Nu sunt corect executate sau sunt PROST PROIECTATE? Ce fac cetatenii care au ghinionul sa locuiasca langa ele? Vor trai in duhoare de acum in colo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact