Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

DIICOT: descinderi la Ambient și alți comercianți pentru un prejudiciu de 50 de milioane de lei

DIICOT: descinderi la Ambient și alți comercianți pentru un prejudiciu de 50 de milioane de lei

Procurorii DIICOT împreună cu polițiști orădeni și inspectori antifraudă au descins în cursul zilei de joi la 32 de sedii sociale și puncte de lucru ale unor firme reprezentate de administratori suspectați de crearea unui grup infracțional organizat. Printre aceste firme se numără și Ambient SA Sibiu, alături de alte Arabesque SRL, Sawa SA, Mm Industry SRL, Matcris Concept SRL și Okapi SRL. Procurorii spun că au suspiciuni rezonabile care indică faptul că administratorii firmelor mai sus enumerate, împreună cu interpuși ai unor societăți de tip ”fantomă” au creat un circuit de facturi pentru produse inexistente, cu scopul final de a se sustrage de la plata contribuțiilor la bugetul de stat.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că societățile comerciale de tip fantomă interpuse în lanțul evazionist au fost înființate pe numele unor interpuși, persoane cu cetățenie română și ungară, domiciliați atât în județele Cluj și Bihor cât și în Ungaria. Societățile în cauză nu au avut angajați, nu au depus la termene toate declarațiile fiscale, parte dintre acestea fiind declarate inactive sau aflate în procedură de insolvență. Operațiunile de achiziție/livrare declarate și/sau înregistrate în contabilitate, în perioada 2011-2015, de către societățile din circuit nu au avut la bază tranzacții reale, fiind create circuite scriptice de tranzacționare succesivă în lanț, încercându-se astfel disimularea realității fiscale prin crearea unei aparențe privind existența unor operațiuni care în fapt nu au existat, cu scopul de a crea în mod artificial TVA deductibil și de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT. Potrivit acestui comunicat, prejudiciul total estimat a fi produs bugetului statului este de puțin peste 50 de milioane de lei. În afară de descinderile de la Sibiu, procurorii DIICOT au mai verificat sedii de firme din Cluj, Bihor, Galați și Alba.

Ioan Ciolan (foto), principalul acționar al Ambient SA, nu a putut fi contactat telefonic de Turnul Sfatului. Conducerea Ambient SA Sibiu și-a cerut în vara anului trecut insolvența, procedură a cărei deschidere a fost încuviințată de Tribunalul Sibiu.

”S-a reținut că după încasarea sumelor în conturile bancare ale societăților fantomă, parte din sume erau ridicate în numerar contra unui comision de persoane împuternicite pe conturi, fără ca acestea să aibă vreo calitate în cadrul firmelor”, comunicat DIICOT
 

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/22/ambient-despre-ancheta-diicot-colaborat-cu-organele-de-ancheta-din-2013/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

4stele

Acum 7 ani

ce escroci
Raspunde

Robert

Acum 7 ani

Sponsorul din umbra a lui Johannis...
Raspunde

cetateanul

Acum 7 ani

...se pare ca nu prea i-a ajutat asta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus