Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Piața de la Sala Transilvania crește. Studenții scot și ei produsele la vânzare

Piața de la Sala Transilvania crește. Studenții scot și ei produsele la vânzare

Astăzi se deschide lângă Sala Transilvania primul târg de produse tradiționale realizate exclusiv de absolvenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și de cei ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB).

Denumit ”Gustos. Românesc”, târgul se va desfășura în curtea Facultății de Drept, lângă Sala Sporturilor Transilvania, între orele 14:00-18:00. În cadrul târgului vor putea fi achiziționate produse preparate după rețete tradiționale - lactate, preparate tradiționale de mangaliță, produse din pește dar și preparate vegetale (zacuscă, tocană de legume etc.) - realizate sută la sută de producători autohtoni.

”Dorim ca acest eveniment să devină unul periodic, odată pe lună și sperăm ca sibienii să aprecieze produsele”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.
Târgul ”Gustos. Românesc” a luat naștere în urma inițiativei celor două instituții de învățământ superior, în urma căreia, aproximativ 50 de foști studenți ai ULBS și USAMVB au înființat o Asociație Alumni prin intermediul căreia să continue parteneriatul cu universitățile. Toți cei care fac parte din această asociație desfășoară, în prezent, afaceri în domeniile agricol, zootehnie, piscicultură, prelucrarea produselor agricole, agroturism și apicultură,
”Această colaborare dintre absolvenți și universități este o continuare a viziunii și a necesității mediului academic de a fi în permanentă legătură cu mediul economic, cu viața reală. Este deosebit de important pentru noi să vedem că se pot naște astfel de parteneriate prin care nu avem decât de câștigat cu toții”, a declarat rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea.
Prin intermediul acestei asociații, companiile conduse de foștii studenți și cele două universități ar urma să devină parteneri, în special în accesarea și implementarea proiectelor europene, dar și pentru deschiderea unor lanțuri de magazine care să comercializeze exclusiv produsele autohtone realizate de membrii asociației.
”Dorim să înființăm unul sau două clustere prin care absolvenții să primească sprijin pentru valorificarea produselor realizate după rețete tradiționale. Pentru început ar urma ca aceste magazine să funcționeze la Sibiu și București, iar mai apoi și în alte orașe din țară”, a explicat prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, director general al Departamentului pentru Învățământe la Distanță și Frecvență Redusă din cadrul ULBS.
Prima întâlnire a absolvenților a avut loc la Sibiu, în prezența secretarului de stat din Ministerului Educației, Gigel Paraschiv, a rectorilor Ioan Bondrea și Sorin Mihai Cîmpeanu (USAMVB), a prorectorilor și profesorilor din cadrul Facultății de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului ai ULBS, a prorectorului USAMVB, Răzvan Ionuț Teodorescu.

Târgul ”Gustos. Românesc” se desfășoară în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Pascu

Acum 7 ani

Ar trebui sa se gaseasca o solutie pentru parcare . Sambata , o banda sa fie transformata in parcare . In tot orasul se parcheaza aiurea , dar sambata , politia e vigilenta numai in jurul pietei ! Care o fi motivatia ?
Raspunde

Iulia

Acum 7 ani

Sunt locuri de parcare gramada in parcarea cu plata dar toti gibonii lasa masina pe drum. Foarte bine ca este acolo politia. Targul se organizeaza sambata asa ca poti face o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Daca cumperi multe lucruri poti parca la 5 minute de mers de piata, nu trebuie sa parchezi neaparat in fata tarabelor. Civilizatia la ciobani se face cu amenzi, sa speram ca politia va da cat mai multe.
Raspunde

LaFlemme

Acum 7 ani

Exact!
Raspunde

DD

Acum 7 ani

Stadionul sta degeaba. Folosiți-l!
Raspunde

Mimi

Acum 7 ani

Iulia are dreptate. Și Școala de Înot e lungă, si plină de locuri de parcare. La fel și strada Octavian Goga. Da' omu, nu și nu: el vrea să parcheze pe scările Sălii Transilvania. Deci, cei în drept, să-și facă datoria.
Raspunde

Săndel

Acum 7 ani

Domle', e drept constituțional să mergi cu mașina până în fața pieței, nu știați?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus