Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Un parc nou industrial, cu 31 de hale, la marginea Sibiului. IMM-urile ies din oraș

Un parc nou industrial, cu 31 de hale, la marginea Sibiului. IMM-urile ies din oraș

O companie imobiliară cu capital olandez și românesc pariază pe nevoia Sibiului de a scoate afacerile mici și mijlocii din Sibiu și construiește la marginea orașului un parc industrial cu 31 de hale. În paralel, Zona Industrială Vest crește de la o zi la alta.

Compania româno-olandeză se numește Romnet Invest SRL și are deja experiența construcției unei hale industriale la marginea Sibiului. Hala a fost ridicată în urmă cu câțiva ani și a fost apoi achiziționată de Marquardt, care avea nevoie de noi spații în zonă pentru extindere. Tranzacția s-a dovedit una profitabilă și compania pariază acum pe nevoie micilor afaceri din Sibiu de a ieși din oraș. ”Am mai avut un imobil în Sibiu, tot în Zona Industrială Vest, la aproximativ 500 de metri de terenul pe care vom dezvolta noul parc. Acolo am avut o hală de 6300 de metri pătrați care a fost cumpărată în 2014 de compania Marquardt. Urmare a interacțiunii cu clienții de la vremea respectivă ne-am dat seama că Sibiul are nevoie de spații industriale de dimensiuni mai mici, la noi dimensiunile halelor sunt de la 120 de metri până la o mie de metri”, a declarat pentru Turnul Sfatului Laura Avramescu, director de operațiuni al Romnet Invest.

Parcul Industrial Romnet urmează să fie ridicat în vecinătatea companiei Ambient și conform proiectului, va avea 31 de hale industriale de zece tipuri, în funcție de necesitățile firmelor. IMM-urile care vor cumpăra aceste hale vor beneficia de drum de acces și parcări în fața fiecărei unități în parte. Proiectul a fost anunțat de curând, iar primele reacții de pe piață sunt încurajatoare. ”Avem în desfășurare o serie de discuții și negocieri cu potențiali clienți. Vrem să personalizăm unele unități, după dorințele clienților. Reacțiile sunt foarte pozitive vizavi de proiectul nostru, aș spune că interesul este destul de mare pentru că parcul nostru industrial se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, care treptat, în anii următori, vor trebui să iasă în afara orașului. Aceasta este nișa de piață pe care am sesizat-o și pe care ne bazăm în acest proiect, urmare a experienței pe care o avem în piața imobiliarelor industriale. Am fost abordați de către IMM-uri din domeniul industriei ușoare, de brutării, spălătorii, service-uri auto, depozitare, industrie alimentară și nealimentară, marochinărie”, a mai declarat Laura Avramescu.

Un parc nou industrial Romnet-Business-Park (2)

Cât privește prețurile, acestea nu au fost încă făcute publice, dezvoltatorul aflându-se în faza de negociere cu mai mulți potențiali clienți. ”Nu putem face public în acest moment prețuri pentru că negocierile pe care le avem în desfășurare nu se referă la costuri, suntem într-o fază incipientă. Nu putem oferi încă detalii în sensul acesta”, concluzionează directorul de operațiuni al Romnet. Lucrările efective ar urma să înceapă în a doua parte a acestui an, dezvoltatorii obținând în prezent avizele și autorizațiile necesare. Primele unități ar urma să fie finalizate, dacă totul decurge conform planului, spre sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor. În paralel, Zona Industrială Vest cunoaște un nouă etapă de dezvoltare. Compania Continental are în desfășurare lucrări de extindere și modernizare, Siemens se apropie de final cu noua fabrică de componente de vagoane pentru calea ferată, iar Tursib este aproape de finalizare cu noua bază pentru autobuzele din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

eu

Acum 7 ani

Hai ca pana la urma vine toata valcea in Sibiu la munca :)))
Raspunde

da

Acum 7 ani

Poti sa stii, ne lasam invadati de olteni, albanezi si de altii:))
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Daca sibienii frumosi si mandri nu invata vin altii sa munceasca. Foarte bine!
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Excelenta idee, felicitari ! De o astfel de gandire, logica, organizata, are nevoie urbanismul, orasul...
Raspunde

Alzara

Acum 7 ani

Viel Blasen la oltenii rupti de foame!!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

..un lucru f. bun sa se mute la marginea orasului IMM-urile,cu conditia sa existe o logistica buna si o colaborare eficienta cu cei de la Tursib
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Ar fi fost mai bine sa se fi facut in zona industriala est, pentru ca incet, incet, se sufoca acea zona, si Primaria Sibiu n-o sa fie niciodata in stare sa faca proiecte majore (tuneluri, viaducte) care sa duca la descongestionarea zonei. In plus, din cauza unui PUG gandit cu fundul, zona Calea Surii Mici este blocata imobiliar, si toti angajatii din ZIV, trebuie sa bata tot orasul ca sa ajunga la locurile de munca, cele mai mari dezvoltari imobiliare fiind in Selimbar si Calea Cisnadiei.
Raspunde

Q

Acum 7 ani

Ce bine ar fi daca ar scoate din oras si IMM-urile care colecteaza fier vechi.
Raspunde

Werner Rudolf

Acum 7 ani

Pai si eu ce ma fac cu tot terenul cumparat ieftin inainte ca sclavii fara relatii in primarie sa afle ca vizavi de aeroport se va face un parc industrial? Ce fabrici vor mai inchiria teren si hale de la mine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus