Marţi,
23.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Adrian Neamțu: „Nu refuz niciodată o supă cu găluște”

Adrian Neamțu: „Nu refuz niciodată o supă cu găluște”

Adrian Neamțu, solist instrumentist, ne-a povestit că atunci când vine vorba de mâncarea preferată, nu ar putea să spună vreodată nu supei cu găluște.

„Mâncarea preferată și pe care nu o pot refuza niciodată este supa cu găluște. Este o rețetă pe care mama mea mi-o  gătea foarte bine  în copilărie, iar acum soția mea  și mai bine. Recomand să fie făcută cu ingrediente de casă”, spune Adrian Neamțu.

Supă de pui cu găluște

Ingrediente: - 4 aripioare de pui - 2 morcovi - o ceapă - un păstârnac - o jumătate de ţelină - o legătură de pătrunjel - sare - piper Pentru găluşte: - 2 ouă - griş - ulei Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt pentru a se putea pune la fiert împreună cu aripioarele de pui. Este de preferat să folosiţi o oală cu presiune pentru ca supa să fiarbă într-un timp mult mai scurt. După ce a fiert supa, se pregătesc găluştele: se separă ouăle, se bat bine albuşurile şi se adaugă  două linguri de ulei. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă în continuare. Treptat, se toarnă griş, amestecând continuu, până când compoziţia găluştelor se dezlipeşte uşor de castronul în care sunt preparate. Cu ajutorul unei linguri, găluştele se adaugă la supă, la foc mic, iar atunci când supa începe să fiarbă mai tare, se toarnă puţină apă rece, tocmai pentru a întârzia procesul de fierbere a acestora. După aproximativ 15 minute, se adaugă sare, piper, iar focul se stinge şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Adrian Neamţu

Vizualizari: 4037

Comentarii

1 comentarii

alex

Acum 7 ani

Bine ca nu l-o intrebat pe Guta care e mancarea lui preferata ca zicea ca nu refuza niciodata o punga de seminte cu sare :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus