Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

7.000 de sibieni umblă cu buletinul expirat. Alți 1.400, nici măcar nu l-au mai cerut

7.000 de sibieni umblă cu buletinul expirat. Alți 1.400, nici măcar nu l-au mai cerut

”7.000 de persoane din Sibiu și din cele zece comune arondate municipiului care dețin acte de identitate expirate și nu s-au prezentat pentru a le preschimba. Aceleași evidențe arată că un număr de 1.700 de tineri care au împlinit deja 14 ani nu au obținut un act de identitate, așa cum au obligația să o facă”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu, în cadrul căreia funcționează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor.

Reprezentanții acestui Serviciu fac un apel la toate persoanele în cauză pentru a se prezenta la ghișeele din sediul Primăriei Sibiu, pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, pentru intrarea în legalitate. ”Această invitație este cu atât mai importantă cu cât, în mai puțin de o lună, vor avea loc alegeri locale și nu vor avea posibilitatea să își exprime votul dacă nu dețin o carte de identitate valabilă”, se arată în comunicatul emis de Primăria municipiului Sibiu.

Vechile buletine expiră anul acesta

”Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Sibiu atrage atenția persoanelor care dețin încă buletin de identitate de tip vechi că au obligația ca până la sfârșitul acestui an să îl înlocuiască cu o carte de identitate. Această obligație este specificată în articolul XI al OUG 82/2012. Actele necesare pentru obținerea unei cărți de identitate se pot consulta atât în avizierele de la sediul Serviciului, cât și pe afișele amplasate în pasajele subterane din Piața Unirii”, mai anunță reprezentanții administrației locale.

Acest acte sunt disponibile și pe site-ul instituției, aici

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus