Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Parlamentul se reuneşte pentru alegerea directorului general al TVR

Parlamentul se reuneşte pentru alegerea directorului general al TVR

Birourile permenente ale Parlamentul au decis convocarea plenului reunit, marţi, la ora 10:00, pentru alegerea preşedintelui-director general al TVR, după ce Irina Radu a primit avizul comisiilor reunite de cultură, chiar dacă nu a fost susţinută de CA al TVR, motiv pentru care PNL va absenta, potrivit Mediafax.

"La ora 10:00 începe plenul reunit, cu un singur punct pe ordinea de zi, alegerea preşedintelui-director general al TVR. (...) După, liderii de grupurilor parlamentare vor stabili pe baza ordinii de zi aprobate săptămâna trecută dacă se va face şedinţa Camerei şi vor fi numai respingeri după şedinţa de plen reunit", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite.

Întrebat dacă PNL şi-a anunţat intenţia de a participa la vot, Mircovici a afirmat că nu. Liberalii au contestat legalitatea raportului comisiilor de cultură, afirmând că "se pare că va trebui să ne străduim să avem cvorum".

"Nu, doar nu au fost de acord şi au considerat că raportul comisiilor de cultură a fost făcut ilegal şi au spus că nu a fost semnat şi de secretarul de la Senat. Nu au făcut nicio precizare în legătură cu participarea în mod oficial. Pe surse, se pare că va trebui să ne străduim să avem cvorum", a răspuns Mircovici.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că liberalii ar urma să absenteze de la şedinţa plenului reunit pentru validarea preşedintelui-director general al TVR, Irina Radu. Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat, luni, aviz negativ Monicăi Ghiurco, propunerea CA pentru funcţia de preşedintelui-director general al TVR, şi s-au pronunţat în favoarea Irinei Radu, chiar dacă aceasta nu a fost susţinută de CA TVR. Propunerea pentru audirea Irinei Radu în comisiile reunite de marţi a fost făcută de PSD. În semn de protest PNL a părăsit şedinţa comisiilor reunite de cultură.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus