Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mocănița circulă din nou, în acest week-end

Mocănița circulă din nou, în acest week-end

Mocănița va circula din nou în acest week-end, pe Valea Hârtibaciului.

Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței pun trenul vechi în mișcare, cu un scop precis: încearcă să strângă fonduri ca să cumpere o locomotivă. Dacă acest lucru se va întâmpla, Mocănița ar putea circula pe Valea Hârtibaciului non-stop, în scop turistic. "Următorul pas firesc în evoluția asociației noastre și pentru refacerea mocăniței este achiziția unei locomotive diesel, pentru care sâmbătă vom da startul unei campanii de strângere de fonduri. Vă invităm așadar în acest weekend la Cornățel să vă plimbați cu mocănița și să ne ajutați să ne luăm prima noastră locomotivă. Șuierul mocăniței revine!", arată Asociația Prietenii Mocăniței, în prezentarea evenimentului.

Mocănița va circula din oră în oră, sâmbătă între 9-17 și duminică între 9-15. Distanța dus-întors este de 8 kilometri, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

În urmă cu trei săptămâni, voluntarii, împreună cu liceenii și profesorii de la Colegiul Tehnic Independența Sibiu, au făcut încă 150 de metri de linie funcționali între Cornățel și Hosman.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

dancp

Acum 7 ani

excelent felicitari mocanita sa fie brand al Sibiului
Raspunde

micutu'

Acum 7 ani

cat costa o astfel de locomotiva?
Raspunde

Ionel Draghici

Acum 7 ani

0.90 lei / kg
Raspunde

silviu

Acum 7 ani

Mocanita cu locomotiva DIESEL ? Care e farmecul? Doar ca e linie ingusta?
Raspunde

Vicent

Acum 7 ani

Locomotiva Diesel nu are farmec. Exemplu : http://www.cffviseu.ro/content/valea-vaserului
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Locomotive cu abur nu se mai fac de 80 de ani ,cred ca e greu de gasit una de aceea cred ca se cauta Diesel.
Raspunde

*Sibian 100%

Acum 7 ani

Gresit. Gasesti cate vrei la 0,90 lei kg. Pe dincolo sunt de vanzare in stare de functionare. Diesel inseamna kitsch. Vezi exemplu celor de pe Valea Vaserului care le-au adus din Elvetia.
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Sunt fabricate la Reșița nu în Elveția.
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Nu stiam asfel de detalii
Raspunde

David Werner

Acum 7 ani

UN LUCRU bINE FACUT
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Da macazu´spre Vurpar, mai mere? Ca doar Cornatelu´o fo nod de cale ferata.
Raspunde

ovidiu

Acum 7 ani

Mocanita o fost repusa pe sine de catre un grup de oameni dedicati cu ajutorul voluntarilor + donatii. Daca aveti idei contactati-i si nu veniti cu comentarii acide, de ce diesel si nu abur, de ce doar Cornatel si nu toata linia veche. Au ani de munca, energie si bani pentru bucatica existenta si oferita publicului. Palaria jos pentru acestia si mult succes.
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

De unde porneste mocanita? Cornatel?
Raspunde

otto

Acum 7 ani

Va agitati in dreapta si stinga ....In anii 90 si dupa cand se taiau vagoanele si locomotivele la fier vechi nu v-ati agitat. Acum vreti turisti ...Neam de slabanogi milogi ...
Raspunde

TAVI OCTAVIAN

Acum 7 ani

...........CE FACE TANTI AIA SEFA CONSILIULUI JUDETEAN MARE SCULA DIN PNL....DE CE NU SE IMPLICA PTR FINALIZAREA PROIECTULUI MOCANITA...???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus