Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cazul "Soda caustică". Procurorii au deschis un nou dosar, pe numele mamei care a tăcut timp de 3 ani

Cazul

Procurorii sibieni au deschis un nou dosar în cazul crimei cutremurătoare din comuna Zlagna, unde un copil de 4 ani a fost ucis în bătaie, apoi corpul său a fost fiert în soadă caustică, iar pasta rezultată a fost aruncată în râu.

Mama copilului, Otvos Tunde, a fost cea care l-a denunțat pe concubinul său, cel care ar fi comis fapta. Inițial, pe baza mărturiilor și pentru că Antonio Zaccagna a recunoscut că lucrurile s-au petrecut aproape așa cum le-a povestit iubita sa, procurorii l-au cercetat doar pe italian. În urma cercetărilor, aceștia au deschis un nou dosar, în care sunt cercetați și mama băiețelului, dar și frații acesteia, care au fost martori la crimă.

Procurorii au deschis dosarul după ce Otvos Tunde a povestit cum, în urmă cu 3 ani, fiul său, pe atunci în vârstă de 4 ani, a fost bătut de bărbatul cu care femeia trăia. Micuțul a murit în urma bătăilor aplicate. Ca să-și ascundă fapta, Antonio Zaccagna a îngropat mai întâi trupul micuțului în casă, după care a plecat în județul Mureș, ca să cumpere sodă caustică. S-a întors acasă, a dezgropat cadavrul, apoi l-a fiert în sodă diluată cu apă. Pasta rezultată a fost aruncată în râu.

De față se aflau, însă, și mama băiețelului, și doi dintre frații acesteia, aflați în vizită. Niciunul nu a reclamat crima la Poliție, timp de 3 ani. Abia în urmă cu trei săptămâni, femeia a făcut denunțul, sătulă la rândul ei de bătăile pe care i le-ar fi aplicat italianul. Audiat de procurori, acesta a susținut că băiatul nu a murit în urma bătăilor, deși a recunoscut că l-a lovit, ci în urma unei crize de epilepsie. Anchetatorii au finalizat rechizitoriul și au deschis dosar și pe numele mamei. "S-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar cu privire la faptele comise de O.T.I, O.J.I. şi O.I.I. pentru comiterea infracţiunilor de nedenunţare prev. de art. 266 Cod pen., profanare de cadavre sau morminte prev. de art. 383 Cod pen. şi favorizarea infractorului prev. de art. 269 alin. 1 Cod pen.", se arată într-un comunicat din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În acest dosar, cercetările continuă. În schimb, dosarul care îl privește pe Antonio Zaccagna a fost finalizat, iar acesta a fost trimis în judecată, la Tribunalul Sibiu. Antonio Zaccagna se află în arest preventiv.

Citește și:

ACTUALIZARE Copil omorât în bătaie, apoi fiert cu sodă caustică. Criminalul, un italian

Cazul “Soda caustică”. Mama a lăsat-o pe sora băieţelului omorât la Protecţia Copilului, înainte de denunţ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus