Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

CFR îi răspunde lui Ganț: Vagoanele vechi nu mai sunt bune nici de fier vechi. Dar le facem să meargă cu 200 km/oră

CFR îi răspunde lui Ganț: Vagoanele vechi nu mai sunt bune nici de fier vechi. Dar le facem să meargă cu 200 km/oră

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț i-a transmis ministrului Transporturilor o interpelare în care îi solicită achiziționarea de vagoane noi pentru CFR Călători, deoarece cele românești sunt cele mai murdare din toată Europa. ”Au tapițeria uzată, iar toaletele într-o stare indescriptibilă”, scrie Ganț.

Parlamentarul îl întreabă pe ministru dacă nu s-ar putea vinde cele vechi la fier vechi, pentru a se achiziționa altele noi. ”Doresc să vă întreb domnule Ministru dacă s-ar putea achiziționa de urgență vagoane noi, cel puțin pe rutele internaționale, eventual prin vânzarea la fier vechi a vagoanelor scoase din uz care stau prin gări și ocupă sute de metri de cale ferată în mod inutil”, a scris Ganț.

Răspunsul ministrului Dan Marian Costescu nu lasă loc de mult entuziasm. Vagoanele vechi nu se vând nici pe fier vechi. Există însă intenția să se modernizeze 40.  ”CFR Călători SA intenționează să modernizeze un număr de 40 de vagoane de călători care pot circula cu viteze de până la 200 km/oră, au surse de alimentare cu energie electrică multi-tensiune și pot fi folosite în compunere treburilor CFR pentru destinația Viena. Totodată, în cursul acestui an, operatorul naționale de transport feroviar de călători intenționează să modernizeze 30 de vagoane salon cu finanțare din fonduri proprii și să demareze proiecte de achiziția de rame electrice automotoare. Pentru vehiculele feroviare din parcul de inventare scoase din uz, CFR Călători SA încearcă periodic valorificarea prin vânzare la Bursa Română de Mărfuri, în condițiile legii, dar pe fondul scăderii semnificative a prețului kilogramului de fier vechi, firmele private din domeniu au prezentat un interes scăzut pentru astfel de licitații”, se arată în răspunsul ministrului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 7 ani

WAW incredibile inovatiile de ultima ora la CFR (Ce Frumoasa Ratusca? Ce Faina Ratare? Caile Fainoase Romane?) Nu se compara cu: https://www.facebook.com/techinsider/videos/507762596088768/ https://www.youtube.com/watch?v=3Ez5og1iFU8
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

fantastisch da vagoane spre istambul?ce numa viena/acoloi plin d esirieni!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Importul nu-i o ideie fericita, atat timp cat putem asigura niste locuri de munca pentru ai nostrii, nu pentru ai lor. Romania a produs si vagoane si locomotive, asa ca modernizarea unor vagoane la nivelul cerintelor actuale nu reprezinta o problema din punct de vedere tehnic. In mod evident, starea actuala a vagoanelor de calatori e deplorabila, dar de cand circula dl. Gantz cu trenul ?!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus