Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Constantin Chiriac despre FITS: „Vom avea nume râvnite de toată lumea”

Constantin Chiriac despre FITS: „Vom avea nume râvnite de toată lumea”

Doar trei săptămâni ne mai despart până la începerea Festivalului Internațional de Teatru, moment în care întreg orașul va deveni o scenă pentru cele 452 de spectacole programate pentru cea de-a XXIII-a ediție.

Tim Robbins , Antonio Andrade Flamenco, Finzi Pasca sunt doar câteva dintre renumele mondiale care vor fi prezente la Sibiu pe parcursul celor zece zile de festival. Constantin Chiriac, directorul festivalului spune că cifra spectacolelor este una uriașă, iar acest lucru clasează festivalul pe primul loc în lume.

„Vorbim de la Tim Robbins până la Christoph Marthaler, de la Ludovic Lagarde — La Comedie de Reims până la Antonio Andrade Flamenco, de la Finzi Pasca la cea mai importantă companie de teatru Noh din lume, Yamamoto Noh Theater care este și sub patronaj UNESCO. Sunt nume extraordinare, de la Gecko la Aditi Mangaldas Dance Company, de la Scottish Dance Theatre până la Inbal Pinto. Kor?unovas vine pentru prima dată la festival. Tot pentru prima dată vine Thomas Ostermeier, vine Alvis Hermanis, Luk Perceval. Sunt nume râvnite de toată lumea”.

O altă noutate o reprezintă și Fabrica de Cultură care a fost o fabrică industrială și pe care Constantin Chiriac își propune să o transforme în "unul din cele mai interesante centre ale artelor spectacolului din Europa".

"Noutatea pentru festival este Fabrica de Cultură, noua creație, unde am dezvoltat un Centru alternativ pentru Cultură, Educație și Cercetare, unde avem trei spații de joc pentru Faust, Lulu și Metamorfoze și unde pregătim un al patrulea spațiu care va dezvoltă practic unul din cele mai interesante centre de artele spectacolului din Europa în aceasta clipă", a declarat Constantin Chiriac.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

karl

Acum 7 ani

Un om bolnav... Exagereaza cu atata dezinvoltura incat pe multi oameni de bine din Sibiu ii face sa-l creada. Invita tot felul de trupe de Teatru de Strada doi lei si le prezinta ca fiind mega artisti. Cine este in domeniu intelege ce face acest hot, prietenul intim a lui Johannis.
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

In Ro se exagereaza in aproape toate domeniile. Capitala europeana universitara. Eu lucrez din 2006 la LMU München, insa nu am auzit asemenea prostii la nemti. Cele mai tari si complicate operatii, mai, oamenii acestia o iau razna. In spitale intri cu una si iesi cu vreo infectie nozocomiala. Saptamina trecuta am fost in Franta si Ungaria. La Budapesta m-am intilnit cu Roland Polanski fiindca pune acolo pe scena un spectacol. Turism de miliane in Sibiu. Pai nu se poate compara cu Ungaria, Cehia, Polonia, sa nu dau exemplu Parisul, sau tarile vest europene. Cunosc foarte bine Salzburger Festspiele si Bregenzer Festspiele, fiindca am bilete anuale. Nu se poate compara cu FITS ul asta de Sibiu. . Astea-s povesti megalomane. Rezultatele se vad. Nu conteaza ce spui, ci ce faci, si importante-s rezultatele.
Raspunde

TrueBlue

Acum 7 ani

Roland Polanski...ne-ai lamurit ca esti pe dinafara.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 7 ani

Cine tipa si face galagie, acela e luat in seama. Degeaba muncesti in liniste, decent, asta nu e pentru Romania...
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Pardon, Roman Polanski
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Chiriac-pui de drac,esti un slugoi sifonar de doi bani al lui iohhanus-mutalaul,DNA -UL nu te intreaba de vorba?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus