Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Planul de mobilitate urbană al Sibiului: încep sondajele în trafic. Cu ajutorul Poliției

Planul de mobilitate urbană al Sibiului: încep sondajele în trafic. Cu ajutorul Poliției

După ce mai bine de 1.100 de sibieni au fost chestionați la domiciliu și în zece stații de autobuz din oraș, reprezentanții firmelor angajate cu 250.000 de euro să întocmească Planul de mobilitate urbană al Sibiului vor începe completarea de chestionare în trafic.

”Pe parcursul următoarelor săptămâni vor fi aplicate chestionarele în trafic, în cele patru intrări principale în oraș: Piața Obor, Șoseaua Alba Iulia (în zona RAR), intrarea dinspre Cisnădie (la punctul Peco) și bulevardul Vasile Milea (intrarea dinspre DN1). Șoferii vor fi opriți de agenți ai Poliției Rutiere și vor fi rugați să răspundă celor opt întrebări despre rutele de deplasare”, se arată într-un comunicat emis de Primăria municipiului Sibiu. Sondajele sunt realizate de către firma ISRA Center Marketing Research, angajată în acest scop de asocierea SC Metroul SA - Traffic Verkehrsplannung Gmbh, căreia Primăria Sibiu i-a încredințat contractul de realizare a planului în discuție.

”Până la sfârșitul lunii mai, firma de sondare va contoriza și valorile de trafic în 15 intersecții selectate din oraș. Operatorii vor număra vehiculele în circulație și pasagerii care utilizează transportul public”, comunicat Primăria Sibiu
[email protected]

Până în prezent, 641 de sibieni au fost chestionați la domiciliu referitor la modalitățile și rutele de transport utilizate pentru a ajunge la școală, la serviciu sau la cumpărături (43 de întrebări), iar 512 sibieni au fost chestionați în stațiile Tursib (chestionare cu câte zece întrebări). Reprezentanții administrației locale spun, însă, că așteaptă în continuare sugestii din partea sibienilor. ”[email protected] este adresa care stă în continuare la dispoziția sibienilor pentru a transmite Primăriei Sibiu și consultantului care elaborează Planul de Mobilitate Urbană sugestii pentru îmbunătățirea traficului auto, a traficului pietonal, a sistemul de transport public și a celui pentru deplasarea pe bicicletă sau a spațiilor de parcare din municipiul Sibiu. Informațiile colectate prin metodele enumerate mai sus vor fi analizate de consultant în vederea includerii lor în Planul de Mobilitate sub forma unui plan de măsuri sau a unor proiecte concrete”, mai arată reprezentanții administrației locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Odin

Acum 7 ani

Sper sa nu rezulte un nou "Master plan" a la Ioan Rus. Pentru ca ar fi foarte scumpa hartia igienica de 250k EUR!
Raspunde

Lucian

Acum 7 ani

Pai de asta sunt platiti cu 250000 de euro ca sa puna politia sa opreasca oameni? Oare Politia nu are alta treaba? Doamne in ce tara traim!
Raspunde

M

Acum 7 ani

1.Cel mai important lucru o centura semiurbana din zona de vest cu urcări/coborâri in Turnisor,Ștrand,V.Aurie,Hipodrom 3,V.Aron si Selimbar in zona Extaz. 2.pasaje subterane la interes.dintre Semaforului,Milea Rahovei si apoi un pasaj subteran lung prin 2 intersecții C.Dumbravii cu Milea si G.Coposu cu Alba Iulia ( tot traficul de acolo in subteran si zona redata pietonilor . 3.parcari cu etaje subterane+supraterane pe locul actualelor parcări dara fara sacrificarea vreunui M de sp.verde ( de ex,pt zona centrală in parcarea 90 )
Raspunde

...

Acum 7 ani

Mda, dragii din primarie asteapta solutii tot de la noi dupa ce au facut varza tot ce tine de urbanism in oras, au aprobat si "introdus in legalitate" ilegalitati de nu se mai poate circula decent... In alta ordine de idei ce ati facut pe Saguna/Banatului/Victoriei este o mare aberatie, calea de acces catre Dumbrava este un labirint pentru turistii inocenti, multe strazi au parcari trasate pe trotuare insa bordurile sunt foarte inalte, de parca nu stiau cand au reabilitat strada ca acolo vor sa faca parcarile... Parcatul langa trecerile de pietoni sau pe coltul intersectiei au devenit regula si totusi politia locala nu vine sa dea amenzi (era mai fain cu ridicarile, nu? iesea mai mult malai cu mai putina umblatura) Cum zice si cineva mai sus, s-ar putea face parcari subterane in locul parcarii 90 si al parcarii de langa sala Transilvania iar deasupra parcarilor s-ar putea amenaja spatii verzi, nu de alta dar in ultimii 20 de ani nu cred ca ati aprobat nici un spatiu verde mai mare de 10mp pentru ca interesele va dictau altceva...
Raspunde

LAURA

Acum 7 ani

Daca tot lucrati la un plan de mobilitate urbana, va propun ca in fiecare sens giratoriu ( mai ales cel de pe Bd. Mihai Viteazu) sa puneti pe panoul de publicitate CUM SE CIRCULA IN SENSUL GIRATORIU SI CINE ARE PRIORITATE PE BENZI !!! Mentionez ca am patit cu un "domn manierat" cu nr. SB-08-XVH nu a respectat banda, l-am claxonat usor de atentionare ca imi taia calea si l-am lasat bineinteles ... si stimabilul punea frane in fata mea plus ca gesticula. FOARTE PROST SE CIRCULA IN TARA, NU SE CUNOSC REGULILE DE CIRCULATIE , IAR CARACTER SOFERI ZERO !!!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Problemele astea exista si se vor agrava cu trecerea timpului. Atunci cand si marele ganditor vedeta peste noapte al politiei, domnul Godina baga populatia in ceata in privinta giratoriilor, nu mai este nici o sansa pentru traficul civilizat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus