X
ole taxi ovidiu baltes

Toate mi se-ntâmplă numai mie

Un titlu dintr-un celebru film de comedie cu Pierre Richard. Duminică, înainte de prânz. Plec cu un client la un supermarket din Sibiu. Ajung la destinație. Omul îmi plătește cursa și când să plec, îmi face semn cu mâna o distinsă doamnă, abordându-mă: ”Sunteți liber?”. Zic, încercând o glumă: ”Nu, sunt căsătorit și am doi copii”.
Doamna începe să râdă. Astfel, atmosfera e creată și mă roagă să-i deschid portbagajul. O ajut să-și pună patru plase, pe cât de voluminoase, pe atât de grele, după care îmi spune: ”Mergem doar până în Piața Rahovei, că trebuie să mai cumpăr niște gogoșari, roșii, castraveți. Să mă așteptați, vă rog…”
Aici, la doi pași, zic eu în gând, dar, clientul nostru, stăpânul nostru. Nu prea aveam de ce să îmi fac probleme, ceasul era pe staționare, așa ca aștept. Tec cam 15 minute și stimata doamnă nu mai venea. Știu din experiență ce înseamnă să mergi la cumpărături cu nevasta și fiicele. Mai trece un timp și se deschide ușa din spate, urcă doamna și-mi spune s-o duc în Terezian.
Îmi zic in gând, cât de schimbătoare sunt femeile! Dar cursa fiind destul de bună, m-am liniștit. Ajung la destinație, 17 lei. Îmi dă stimata banii, se dă jos si pleacă. Cobor și eu și o strig: ”Doamnă! Plasele mi le lăsați mie?” ”Ce plase domnule? Eu nu am nici o plasă!”, îmi zice femeia.
Brusc, realizez că stimata, nu era stimata, și că eu am încurcat stimatele. Mi-a trecut glonțul pe la ureche. Întorc rapid și mă angajez în raliul vieții mele. Un singur gând aveam în cap, să ajung cât mai repede la piață, până nu ajunge stimata să constate că am dispărut în ceață, cu bagajele ei cu tot. Eram penibil, goneam ca un nebun, roșul de la semafor, era verde. În cursa asta infernală, dacă mă oprea un agent de circulație, jur că îmi tăia carnetul cu foarfeca. Șase minute cât am făcut până la piața Rahovei, mi s-a părut o veșnicie. Am avut noroc, nu mi s-a ocupat locul. Intru în stație și o aștept. Mă năpădeau o grămadă de gânduri. Dacă femeia a sunat la Poliție, dacă a sunat la dispecerat? Mă simțeam ca un individ de ultimă condiție. Deodată, o văd venind încărcată cu încă două plase. De bucurie, fug înaintea ei, să o ajut la bagaje. ”Iertați-mă că v-am făcut să așteptați atât de mult, dar așa e la piață, te târguiești… oricum, vă văd așa serios, știam că nu plecați, mai ales că aveam plasele în portbagaj”, îmi zice femeia.
Rămân interzis. ”Ba da, stimată doamnă”, îmi zic în gând, ”chiar am plecat și am revenit”. ”Nu e o Fata Morgana, sunt chiar eu, în carne și oase. Am însă o problemă, mi s-a resetat ceasul de taxare”, o înștiințez. ”Nu contează, domnule, costă mai mult de 20 de lei?”. ”Nu costă nici atât!”, îi răspund. Dar stimata îmi pune în mână două hârtii, spunându-mi zâmbind: ”Să știți că în general, bărbații, nu prea au răbdare la cumpărături”. ”Eu sunt răbdător, doamnă, numai că, mai fac și alte lucruri în timp ce aștept, ca să nu mă plictisesc”, îi răspund. ”Să aveți o zi bună!”, îmi urează doamna.
Îi mulțumesc și plec la stația din piață, dar de data aceasta în portbagaj aveam doar roata de rezervă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Ceva asemanator am patit si eu, am fost impreuna cu sotia la o petrecere, acolo am amestecat putin bauturile, dimineata cand m-am trezit am constatat ca femeia de langa mine nu este sotia mea, casa in care sunt nu este a mea, cand am ajuns acasa mi-a deschis usa un barbat care nu eram eu si sotia mi-a pus in mana doua hartii de cate 100 de euro si mi-a spus: “Tu stii ca eu sunt rabdatoare, numai ca mai fac si alte lucruri in timp ce astept, ca sa nu ma plictisesc.” Si am plecat sa umflu roata de rezerva. 😀

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anca TODO

  Heeyy OOOlllleeeee!!! Citesc postarile tale si ma amuza rau de tot :))) … Uite cum ajungi cunoscut… 😀 . Ma bucur ca ai acelasi haz pe care il aveai acum cativa ani cand mergeam impreuna cu colegul tau la facut stiri :) . Multa bafta in cotinuare si astept urmatoarea poveste!!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Padre

  No………fi atent la o intimplare la fel de haioasa…….Mergeam spre Sura Mare, la un Service Auto……… unde ” mai marele sef ” este finul meu.
  Ok. La un moment dat imi spune, sa ma duc pina la o alta adresa , de unde ,trebuia sa il iau sa mergem inpreuna la atelierul auto …….In timp ce ma deplasam spre…..noua adresa, ma suna ca a ajuns la atelier, fapt pentru care, la o intersectie, m-am oprit cu intentia de a schimba ruta…..
  Ok. Cum stateam in intersectie, si dadeam prioritate la masinile din trafic,.la un moment dat o junioara , care vorbea la telefon, fara sa ma intrebe nimic, fara sa mi se adreseze…….deschide usa din dreapta, se urca in spate si isi continua convorbirea telefonica.. Eu, am prins momentul cind am putut pleca de pe loc, si m-am dus la atelierul mecanic. In tot acest timp ea vorbea la telefon. Eu nu am deranjat-o cu nimic, doar am oprit masina , si am coborit……..
  No …….acum e acum : – vine ..”a mea ”….. si mai ntreaba : cine-i asta?
  Eu : – ce sa-i zic …….NU STIU…….! ( junioara , imbracata sumar.( ….cu o fusta care nu-i proteja nici macar rinichii. o bustiera care-i scote in relief niste tite mari , pe care oricum nu le avea, ….) vorbea , mai departe la telefon…..
  Intre timp apare .si ” hinutzul ”, meu, insotit de muiere-sa……
  Vorbitoarea la telefon , o gatat ce avea de zis, deschide geamul si ma intreaba : cind plecam…..?
  Eu, intreb….UNDE ?
  Ea…….La sibiu…….
  A mea…..: Ce sa faceti la Sibiu…?
  Eu : noi ?
  A mea..: pai asa o zis ea…….
  Eu : Dupa cum arata, eu zic ca as putea face ceva…da nu stiu cine-i….
  A mea : cum nu sti, ca doara-i in masina ta………?
  Eu : o fi,…. da tot nu stiu cine-i….
  Au continuat mai multe intrebari, la care nu am avut raspunsuri,.pentru ca eu asteptam sa pot iesi din intersectie, cind m-am pricopsit cu junioara, vorbitoare la telefon……
  Apare si ” hinul meu”, impreuna cu nevasta-sa , si se saluta cu junioara…..
  Pai ce faci tu copila………ca nu te-am mai vazut de un an, decind am plecat In Germania…
  Junioara.: ioi …matusa me, ce ma bucur ca te vad………
  Ia uite ma duc pina la Sibiu…….
  Matusa: Pai cu nanasu’ ..?
  Junioara : Nu…cu omul asta…..
  Pai el o vint la noi s-o ia pe muiere-sa…..
  Junioara : Apai eu cred ca-i Doamna aia care-l tot intreba di ce is in masina lui,dara io am crezut ca el e un ”rechin ” care duce oameni la oras……si m-am urcat , sa ma duca…….
  .Trecem peste toate.
  Nici nu vreau sa va povestesc ce greu mi-o fost sa o fac sa inteleaga pe …..
  ” a mea ”…. ca de fapt, eu nu am gresit de data aia, cu nimic.
  Vroiam doar sa plec din intersectie, si m-am pricopsit cu………cu necaz……….si totul …degeaba…….

  Ea a ramas in masina vorbind , mai departe la telefon…..

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un calator

  …si daca, dupa intrebarea: -”Doamnă! Plasele mi le lăsați mie?” …in loc de: -”Ce plase domnule? Eu nu am nici o plasă!”, femeia ar fi luat plasele fara nicio clipire de vina si ar fi multumit frumos si pa!…
  Se vede treaba ca exista o limita-n toate cele care ni se-ntampla numai 9…
  Consideratie 362!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact