Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

GALERIE FOTO – CNM Astra inaugurează vineri noul Pavilion din Dumbrava. ”Publicul va beneficia de facilități moderne”

GALERIE FOTO – CNM Astra inaugurează vineri noul Pavilion din Dumbrava. ”Publicul va beneficia de facilități moderne”

Complexul Național Muzeal Astra inaugurează Vineri, începând cu orele 12:00, Pavilionul Muzeal Multicultural, situat la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Evenimentul îi aduce la Sibiu și pe reprezentanții Muzeelor Sør Trøndelag din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.

 „Este un moment important pentru publicul Muzeului ASTRA care va beneficia de acum înainte de facilități de primire moderne, de un nou magazin de produse tradiționale autentice și, mai ales, de un nou program expozițional pavilionar derulat într-un spațiu primitor și creativ”, precizează Ciprian Ștefan, director general al Muzeului.
Investiția a fost realizată în perioada 2014 – 2016 prin proiectul predefinit Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTA, finanțat prinGranturile SEE (Spațiul Economic Euorpean - Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Pavilionul vechi Pavilionul vechi

Pavilionul Muzeal Multicultural pune în valoare colecțiile Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, devenind de acum înainte sediul acestuia, și facilitează accesul publicului larg în Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii Muzeului ASTRA bucurându-se de cele mai moderne facilități de primire, dintre care amintim Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spațiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilități.

4 - evolutie lucrari PaMM - Copy

Pentru prima dată patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA va deveni accesibil publicului printr-o expoziție ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. La acestea se adaugă expozițiile multimedia, interactive, care vor încuraja implicarea vizitatorilor într-o experiență unică.

5 - evolutie lucrari PaMM - Copy

Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstrucția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale și consolidarea relațiilor româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.

6 -PaMM la final - Copy 8 - PaMM la final - Copy

Foto: CNM Astra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

andrei

Acum 7 ani

ba da cu tabla aia care-i treaba . n-a mai ramas niste lemn ?
Raspunde

alex

Acum 7 ani

cum integrezi in muzeul satului o constructie acoperita cu tabla si geamuri termopane? a fost singura idee oare? cand trec cu bicicleta pe langa pare ca nu se potriveste....pacat din punctul meu de vedere! Nu este un comentariu de critica..doar o constatare la sfarsit caci ma asteptam sa ii dea o alta forma...
Raspunde

luca

Acum 7 ani

cu acoperisul acela de tabla arata ca o stana.... ciobanii acopera saivanele cu tabla ca e ieftin. cine a proiectat? cine a verificat? cine a aprobat? o mizerie,ati stricat fata muzeului......... mai prost/urat/fara creier nu se putea... lipitorile care primesc salar din banii publici au vreo explicatie?
Raspunde

...

Acum 7 ani

Ultima fotografie este infioratoare, parca este din filmele s.f. cu cladirile din coloniile de munca extraterestre, din care nu poti sa evadezi.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Uitati-va la ce stie sa faca Con-A, fabrica de la Cristian si chiar sediul de la Selimbar si comparati cu asta, care te ia cu frisoane.
Raspunde

Gheorghe

Acum 7 ani

O cladire de prost gust! ca aspect contemporana dar la un muzeu traditional, acoperita cu tabla cu geamuri mici si multe. poate daca era acoperita cu lemn sau poate daca era din haur sa mai fi salvat ceva din aspect :)
Raspunde

@p@

Acum 7 ani

Tabla se cocleste, ca si creierele voastre :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus