X
razvan pop tstv

TSTV, Răzvan Pop: ”În centrul Sibiului se pot construi parcări subterane”

Candidatul PNL la Primăria Sibiu, Răzvan Pop a declarat într-o emisiune TSTV că în următorii ani, în centrul Sibiului va fi nevoie de parcări subterane. Pop a dat exemplul altor orașe vechi din centrul Europei unde există astfel de parcări, chiar în centrul istoric. ”Se pot construi parcări supraetajate în fiecare cartier. Am fost în toate cartierele și am identificat chiar și spațiile unde se pot ridica. În centrul Sibiului se pot construi parcări subterane. Am fost în destul de multe orașe din străinătate și dau exemplul orașului Strasbourg, un oraș cu care ne putem compara  din multe puncte de vedere. Mijlocul orașului, înainte de mica stradă care duce la marea catedrală este o parcare subterană. Nici nu o vezi. În Bonn, aproape de vechea biserică, de secol XI-XII, este o parcare subterană. De abia le sesizezi. Dacă acolo s-a putut, nu se poate și la noi?”, întreabă liberalul.

Răzvan Pop a vorbit și de importanța votului din 5 iunie. ”Noi, astăzi, nu avem un simplu ciclu electoral care va trece. Avem niște alegeri foarte importante pentru comunitate și spun de ce. Pentru că noi de fapt în aceste stabilim ce dorim. Dorim un Sibiu mic, provincial, cochet, cu turiști, un oraș în care ne bem cafeaua în Piața Mare, avem evenimente culturale, sau vrem un Sibiu care să joace cu adevărat în liga aceea în care orașul a fost adus de administrația locală în ultimii 15 ani. Un Sibiu mare înseamnă un oraș care s față la următorii pași economici și sociali pe care Europa îi propune și un oraș important care să se ridice la nivelul orașelor importante din Europa Centrală, nu spun numai România, nu numai Transilvania, spun Europa Centrală. Aceasta este cheia și aceasta este baza pentru care trebuie să mergem la vot și să știm de ce votăm”, a mai spus Răzvan Pop.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

24 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  z

  Si din nou, apare un personaj meschin cu planuri grandomane si complet inutile. Parcarile subterane sub centrul istoric … in Romania … cel mai probabil se va darama tot centrul si in loc de Piata Mare vom avea Craterul Mare. Intre timp Sibiul are alte probleme: pleaca tinerii care pot oferi ceva orasului , oltenii vin in Sibiu unde fac o facultate dupa care pleaca si ei, avem pretentia de oras puternic dpdv. economic dar nu se aduc investitori care produc cu valoare adaugata mare, infrastructura si zonificarea e la pamant, fitele si ‘besinile’ dau pe-afara, administratia e corupta si asa mai departe. Vom ramane un oras mic cu pretentii de oras mare si cu planuri care in mod normal se folosesc sa castige voturi primarii din comune.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ana

  Idei inovative, europene…Mult succes si Speram intr-un viitor solid si cu perspectiva de dezvoltare…Un oras Cultural si un oras European….Mult bafta Razvan…Te sustinem

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alin

  Ne dorim dezvoltare dar in acelasi timp sa nu facem nimic pt asta, sa nu schimbam nimic. Da, Sibiul este dezvoltat, rata somajul este aproape de zero dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne plafonam. Putem aduce putina civilizatie. Cati dintre voi nu ati dat cel putin 5-6 ture sa gasiti un loc de parcare in zona centru si intr-un final parcam la Cibin sau la Gara.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandru

  Razvan Pop prin calificarea sa e singurul care intelege problemele Sibiului ca pe ale propriei case. Razvan Pop este alternativa corecta. Un tanar integru corect si profesionis.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp

  si trihenea pdl voia cam la fel
  si sosea peste cibin
  era oricum sub fustita lui boc,ariton,TURKAN
  da hai la vot
  eu cu pdl sibiu nu votez
  da nici la vot nu mai prinde nimeni!TALHAILOR

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bisboc Matarangul

  Iubitilor, inainte sa imbratisati cu atat entuziasm o ipotetica si totodata indoielnica,
  – din partea acestui potential dar prea putin fezabil edil – constructie de parcari subterane,
  v-ati pus intrebarea fireasca de altfel in orice societate normala cam ce tarif orar sunteti
  dispusi sa achitati (pentru recuperarea investitiei) in conditiile in care actualmente parcarea
  de la Cazarma 90 adaposteste doar masinile turistilor vaniti de pe alte meleaguri, noi sibienii
  fiind “mai smecheri” parcandu-le pe unde da Domnul, stiut fiind faptul ca urbea noastra are
  cel mai mic tarif ?!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  ideile sunt bune dar pana la realizare… cu ce fonduri se vor face? mai luam un credit alaturi de celelalte pe care le are deja primaria? marim impozitul la oameni si firme (ca de undeva trebuie acoperite cheltuielile) si vorba cuiva de mai sus cat va fi parcarea in aceasta zona ca sa poata fi acoperite investitiile facute?
  in primul rand trebuie rezolvata infrastructura din oras si impus politiei sa isi faca datoria in privinta celor care prin parcarile lor blocheaza circulatia apoi gandite locuri de parcare cat mai multe care se pot amenaja cu investitii decente si abia apoi eventual grandomanii de genul parcare subterana in piata mare (ca doar este greu sa te deplasezi cativa metri pe jos de la masina pana pe terasa ca fitele asa cum zicea cineva mai sus sunt la mare arta :)
  cat despre articol cel care l-a scris era flamand rau ca lipsesc o groaza de cuvinte iar cine verifica textele si tehnoredactarea doarme bine mersi…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Brian Loman

  Deja m-am saturat de ursulețul asta. Idei copiate de la adulți fără a menționa sursa de finanțare și termenul de executare. Curata campanie pentru prosti, fluturam dezinvolt tot felul de idei care de care mai populiste, fără a intra în detalii de substanță, pe care nici măcar nu le bănuiește. Un copil în haine de adult. Ipocrizia celor din spatele lui este fără margini.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dorel

  Daca in centru nu mai gasesti loc de parcare sau este inghesuiala prea mare la manifestari culturale, propun sa mai invitam alti 100.000 de noi cetateni din imprejurimi. Nu de alta dar musai trebuie sa devenim precum bucurestiul, sau daca se poate sa-l depasim.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dorel

  O soluti mai eficienta si omenoasa ar fi sa chemam 10.000 refugiati, asa am ajunge din urma mai repede marile orase. Asta daca tot vrem dezvoltare rapida.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lulu

  Doamne, binecuvântata fie înțelepciunea ta ce-a scos in fata noastră,
  a sibienilor, un asemenea candidat mesianic ce vine tocmai acum in al
  12-lea ceas -dar slăvit numele tău mai bine mai târziu decât niciodată –
  care, dacă va reusi sa ne convingă (prosteasca) va face din orașul nostru
  “un oraș important nu numai in Transilvania, nu numai in România, in
  Estul Europei” si am adauga noi cu modestie in Europa, la nivel mondial,
  galactic, întergalactic….
  Doamne Ajuta-ne!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin

  Problema parcărilor este una de actualitate în Sibiu. Atât în centru cât și în cartiere trebuie sa te învârti 10 minute sa găsești un loc. În toate cartierele sunt centrale termice dezafectate care pot fi înlocuite cu parcări supraetajate și ar fi de dorit ca acest lucru sa se întâmple cât mai repede. Important este ca cineva are inițiativa și idei constructive. Nu cred ca are vreo relevanta vârsta…sunt sigur ca exista și tineri competenți și dornici sa facă ceva bun pentru oraș. Razvan Pop este unul dintre ei.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  doamne ce povesti de adormit copiii. “Daca la Strasburg se poate, la noi de ce nu se poate”. Pai e simplu. Aia au muncit si au facut intai drumuri asfaltate ca lumea. Si apoi au construit si parcari daca a fost cazul. Dar te uiti in Sibiu si vezi ce firme fac lucrari de reparatie la principalele artere, doi-trei dorei cu un camion de asfalt, care nu sunt in stare sa repare o plomba la nivel. Si firmele astea capusaza de ani buni bugetul si noi tot in gropi dam, ca suntem prosti si ii acceptam. Si candidatul surpriza viseaza la parcari subterane in centru. Vai de noi.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Razvan

  De 15 ani imi bat gura cu psrcarile subterane si uite ca s-a trezit baietica asta acum cu o idee geniala. Pai “ca cam” asa este adevarul. In orasele istorice europene sunt parcari subterane.
  Si uite baietica inca niste propuneri:
  Pasaje auto subterane in intersectiile/giratoriile aglomerate;
  Pasarele auto la shoping city in cooperare cu primaria Selimbar;
  WC uri publice…ca sa nu ne mai …pe noi ca suntem oras turistic cu pretentii. Apropos de Capitala Europeana 2007 fara wcp si cu miros de urina in oras;

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Corect zzz…subscriu,la Sibiu de ani de zile avem doar lucrari de mantuiala insa furaciuni din banii publici la greu ,ce e mai grav e ca ne trece viata si nimic nu se schimba,se tot rotesc cateva gasti de hoti imputiti si incapabili la ciolanul din primarie(nu conteaza ca-s din clica lui iohannus,baba astrid sau penalul cindrea-toti sunt o apa si-un pamant).

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anda Toma

  Mi-as dori ca peste 30 de ani, gradinitele sa arate altfel, astazi am fost sa imi inscriu copilul, stiti ce am vazut? aceeasi gradinita, dar cu geamuri termopane, trist, copiii sunt viitorul Sibiului!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teemo

  În apărarea mea, aș dori să încep cu două afirmații: 1.Scriu de pe telefonul mobil (deci este posibil ca acest mesaj să conțină greșeli gramaticale) și 2. Nu cred că am să merg pe mâna acestui candidat, deoarece mă tem în primul rând să nu imi irosesc votul (el necalificându-se procentual la funcția de primar, dau mai multe șanse unui partid precum PSD să conducă urbea aceasta încă “curată” față de altele).
  Eu unul consider că planurile pe care le are acest domn Pop sunt unele bune, utile pentru oraș. Cât sunt ele de realizabile? Foarte, dar în mai multe mandate la primărie, adică cel puțin 10 ani. Sibiul are urgentă nevoie de infrastructură modernă, parcări… Suntem noi pe wikipedia 147.000 de suflete, dar eu sunt convins că dacă adaugăm și ULBS și cei sosiți din Sud, dar care nu au încă buletin de Sibiu și totuși locuind aici, depășim de acum 200.000 și nu cred că exagerez. Dacă nu mă credeți gândițivă la evoluția traficului din oraș în ultimii 5-6 ani, la orele de vârf, la parcarea mall-ului din Șelimbăr, veșnic plină (chiar dacă nu până la refuz), chiar și în zilele de marți pe la ora 12 (am fost de mai multe ori în aceste condiții și cu greu am găsit un loc de parcare…) Aceași situație și în parcare la Kaufland-ul cel nou, dar nici cel vechi nu a pierdut însemnat din numărul de mașini… E doar un punct de reper, o estimare. Așadar Sibiul are nevoie de parcări sub- și supraterane (acolo unde se poate), în primul și în primul rând în zona Mihai Viteazu, care trebuie să treacă de la statul de bulevard cu o bandă pe sens (din cauza locurilor de parcare) la cel puțin 2 și unde se mai poate aș spune chiar 3. E un mic exemplu referitor la ce ar rezolva parcările. Locuri de joacă… Da, dacă discutăm și de cel puțin un teren multifuncțional în fiecare cartier, cu acces gratuit și pază pentru a nu lăsa la voia întâmplării echipamentele sportive (coșuri, porți). De asemenea, Sibiul are nevoie și de o mai bună siugranță stradală. Mai multe echipaje de patrulă noaptea, posturi permanente în parcuri și în zonele rău famate, camere video măcar în tot centrul istoric și în intersecțiile mari. Sunt multe de făcut, începând cu clasicele străzi de pământ (60 la număr dacă îmi amintesc bine un articol de pe acest site). Dar de asemenea, de mai poate face o pasarelă sau un pasaj pietonal pe mariile bulevarde, pentru a elimina din trecerile de pietoni inutile (iar aș da drept exemplu Mihai Viteazu). Spații verzi, se pot obține ușor și prin înlocuirea asfaltului sau a betonului clasic cu dale din acelea în formă de romb prin care crește iarba… (Vezi Moldoveanu sau Calea Poplăcii, dacă nu mă înșeală memoria vizuală.). Cu siguranță existe multe de făcut, o centură sudică, rute noi pe drumuri utilizate, dar încă neoficiale, prelungirea lor… Conectarea împrejurimilor Sibiul prin linii de autobuz (care să circule măcar la fiecare 30 de min). Cine știe poate un S-Bahn de Sibiu… Ar prinde foarte bine pentru cei care lucrează în zonele industriale. Toate proiectele locale construite pe fonduri europene nu pot percepe taxe de la oameni timp de 10 ani (sau mai mult), iar dacă devenim zonă metropolitană atragem mai ușor aceste fonduri, majoritatea neramursabile. Dar ceea ce vreau eu cu adevărat este să le văd aplicate rând pe rând, nu conteaza de către cine. Dacă mai aveți idei referitoare la “Ce trebuie făcut…” Chiar vă rog să le exprimați, sunt curios cum gândesc concetățenii mei. Sunt convins că nu se gândesc exclusiv la chestiuni precum: “Oare când îmi asfalteaza strada?”, ci au in plan și viitorul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact