X
politie, arestari, mascati (2) (Copy)

DIICOT Sibiu a coordonat 25 de percheziții. 50 de persoane aduse cu mandat

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu au efectuat astăzi 25 de percheziții în patru județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro, prin înșelăciune și evaziune fiscală.

Descinderile au avut loc în județele Sibiu, Brașov, Mureș și Argeș.

”Activitățile vizează destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiţi beneficiari”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu.

Suspecții ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului.

De asemenea, părţile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate către persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul într-un alt judeţ, astfel încât să îngreuneze un eventual control fiscal şi recuperarea prejudiciului.

”Totodată, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii grupării ar fi achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca şi garanţie de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire”, mai explică reprezentanții IPJ Sibiu.

Polițiștii sibieni vor pune în aplicare 50 de mandate de aducere, personale depistate urmând să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

La activităţi au participat şi poliţişti ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba, Mureș, Argeș și Brașov, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, de către Departamentul de Informații și Protecție Internă şi de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact