Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Malagueña, Malagueña, dar dacă sunt sărac?

Malagueña, Malagueña, dar dacă sunt sărac?

Inițial, mi s-a spus că e portughez (căci așa suna, cică, o reclamă). Numele - Malagueña Salerosa – îi e luat, însă, după un cântec din Mexic de origine. Dar, da, în cântec e vorba de o frumoasă spaniolă, care nu se căsătorește cu cel care îi declară iubirea veșnică doar pentru că e sărac. Și spaniol cred că se vrea a fi specificul noului restaurant deschis undeva la jumătatea străzii Oituz și botezat după numele cântecului de origine mexicană.

Când ne-am așezat noi pe terasa înconjurată de gard împodobit cu plante cățărătoare din plastic și mochetă care imită iarba era deja către seară și o singură masă era ocupată. După câteva minute de așteptat am intrat și în restaurant să cerem, totuși, un meniu, iar tinerelul ospătar îmbrăcat ”casual” ne-a asigurat că ne va îndeplini dorința extrem de rapid. S-a ținut de cuvânt și a venit cu un meniu, chiar dacă eram două persoane adulte (plus minorul «din dotare»). N-a fost mare bai, dar într-un minut a revenit amabil așteptând comanda. I-am mai cerut niște timp pentru a mai explora din meniul care enumeră atât pește, cât și vită, porc, rață, deserturi și băuturi.

Propunerile dintre foile meniului sună promițător, chiar dacă nu toate par a avea o legătură directă cu Spania: file de ton cu sos de unt și capere, piept de rață cu sos de portocale, midii în stil galician, dar – evident – și paella din fructe de mare (cu condiția ca această comandă să fie făcută de minim două persoane). Deși nu e tocmai central restaurantul, prețurile sunt peste medie (o porție de cartofi pai drept garnitură costă șapte lei, o porție de tortellini cu sos – 21 de lei, cea mai ieftină supă fiind 12 lei).

restaurant Malaguena (1)

Am ales mai întâi un platou mediteranean, în meniu fiind descris drept un mixt de fructe de mare, escalivada, anșoa și măsline. Timpul de așteptare nu a fost mare (sub 15 minute), însă – surpriză: pe masă ne-a fost adus un platou plin cu diferite feliuțe de jambon și alte cărneturi fără nicio legătură cu fructele de mare. Reacția ospătarului a fost sinceră la replica ”noi nu asta am comandat, ci am cerut fructe de mare”. A venit, s-a aplecat puțin peste platou și a făcut cale întoarsă, nedumerit: ”mă duc să vorbesc cu bucătarul”. De altfel, tinerelul ospătar pe bucătar a dat vina pentru încurcătura prin care în loc de ceea ce am cerut ne-a adus ”platou iberic”. Și destul de rapid, în cele din urmă pe masă a ajuns ceea ce am comandat. Un platou cald, cu vreo trei-patru creveți, multă caracatiță, midii, câteva felii de anșoa, un pic de ceapă verde și roșii. Escalivada pomenită în meniu nu am mai găsit-o pe platou, însă. Dimensiunile au fost mai mult decât acceptabile pentru un platou cu aperitive, iar calitatea, de asemenea, bună (deși impresia de Metro s-a simțit din plin).

restaurant Malaguena (2)

Pentru felul principal, am încercat să ademenim minorul cu un pui umplut, iar cum partea feminină de la masă vorbea de siluetă, s-a mulțumit doar cu o porție de ciuperci la grătar. Eu am ales un somon cu ghimbir, care era promis în meniu a fi însoțit de o garnitură de legume gratinate.

restaurant Malaguena (4)

Puiul umplut cu șuncă și cașcaval, alături de cartofii pai și-au făcut datoria: pruncul s-a săturat. Ciupercile la grătar, de asemenea. Somonul a venit fără a mai fi însoțit de garnitură, dar foițele de ghimbir erau. Iar gustul a fost bun. Una peste alta, o masă decentă. Care a costat 135 de lei: 43,5 lei – platoul mediteranean, 21 de lei – puiul umplut, 40 de lei – somonul cu ghimbir, șapte lei – cartofii pai, 8,5 lei – cele 11 ciuperci făcute la grătar, iar restul a mers pe apă și un suc.

De revenit? Păi, să recitim motto-ul de pe coperta meniului Malagueña Salerosa, motto care îi e atribuit lui Miguel de Cervantes: ”Mănâncă puțin și cinează și mai puțin, deoarece sănătatea întregului corp se făurește în bucătăria stomacului”.

Rosinanta Salerosa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus