Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Marele “Zen” şi visul olimpic: “E aici şi e gata să învingă pe oricine”

Marele “Zen” şi visul olimpic: “E aici şi e gata să învingă pe oricine”

“Facem tot ce putem să fie bine, dar gândul meu e la Rio… Acolo trebuie să dau totul”, e refrenul motivaţional care-i susură pe buze, în minte şi în suflet, chiar şi atunci când pune geană peste geană. E visul pe care îl ascunde sub kimonoul alb încă de când era un adolescent şi o privea cu speranţă pe Alina Dumitru cum devenea, la Beijing, primul sportiv din istoria judo-ului românesc ce câştiga titlul olimpic.

De atunci au trecut fix opt ani şi puştiul care a legat o prietenie pe viaţă cu judo-ul încă de la vârsta de şapte ani, când antrenorul Ionel Chioveanu văzuse în el un sâmbure de campion, pare pregătit şi hotărât să-şi transforme visul în realitate: “Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu puţin noroc sper să fiu pe podium la Rio”. A demonstrat-o şi săptămâna trecută, la Masters-ul de la Guadalajara, cu doar două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în faţa celor mai buni 16 judokani din lume. “Zen”, alintul primit de la prieteni şi familie, le-a transmis, prin evoluţia sa demnă de stocat în compartimentul afectiv şi în arhiva aparatelor foto de ultimă generaţie, un mesaj plin de substanţă adversarilor săi. “Sunt aici, şi sunt gata să vă bat pe fiecare în parte”, pare să fi spus gigantul de 2, 03 m şi 150 kg, în timp ce ridica triumfător mâinile spre înaltul sălii din Mexic. Nu s-a lăsat pradă nici oboselii zborului lung de pe ruta Antalya, Instanbul, Budapesta, Munchen, Ciudad de Mexico, Guadalajara, unde a schimbat 5 avioane, şi la competiţie s-a convins pe el însuşi că poate zbura peste orice obstacol. Atunci când îşi doreşte cu adevărat ceva.

Precum un dictator, a sufocat orice pojghiţă de libertate de exprimare şi le-a pus şi câte-un nod în gât celor mai buni judokani din lume, care au asistat uluiţi la victoriile sale în faţa a şase din top 10 mondial. L-a răpus chiar şi pe japonezul Harasawa Hisayoshi, locul doi mondial, care nu mai simţise gustul strepezit al înfrângerii de mai bine de doi ani. Acum, lui “Zen” i-a mai rămas doar liderul mondial, Rinner Teddy, francez care cu siguranţă nu se simte confortabil după ce a văzut şi a simţit la acest Masters, premergător Jocurilor Olimpice.

Această medalie de aur, obţinută de sibian la Guadalajara, licăreşte cu atât mai tare cu cât a demonstrat că poate să învingă pe oricine, oriunde şi oricând, iar urcarea în clasamenul mondial de pe locul 15 până pe poziţia a 6-a îl certifică pe Natea ca fiind unul dintre pretendenţii la o medalie olimpică, în Brazilia.

Pentru “Zen” urmează un program încărcat de pregătire pentru Jocurile Olimpice din 5-21 august. Acum, se pregăteşte să plece în cantonamentul de la Cheile Grădiştei până în 28 iunie, de acolo se va deplasa în Barcelona (Spania) până pe 10 iulie, apoi vor urma pentru el încă zece zile alături de delegaţia României, la Oradea sau Poiana Braşov, pentru ca mai apoi să zboare spre Rio de Janeiro. Acolo unde visul său poate deveni realitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

mihai

Acum 7 ani

da cu ei de pamanat labaule:))) de la mosu ptr zen
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus