Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Interstar începe turneul semifinal la juniori “C”. UTA Arad, primul hop

Interstar începe turneul semifinal la juniori “C”. UTA Arad, primul hop

“Grupa 2000” de la ASFC Interstar Sibiu debutează la turneul semifinal al juniorilor “C” , care se desfăşoară în perioada 9-12 iunie, la Craiova, după ce a câştigat campionatul judeţean cu maximum de puncte şi au trecut de FC Odorhei, CS Zlatna şi AŞA Tg Mureş în cadrul turneului zonal.

Istoria se repetă, ca acum 10 ani

Acum fix 10 ani , la Craiova, generaţia 1987-1988 pregătită de Caius Bară avea să scrie o filă importantă în istoria clubului Interstar şi totodată în istoria fotbalului sibian.

Acum 10 ani, ASFC Interstar Sibiu juca PRIMUL turneu semifinal de Campionat Republican, la nici doi ani de la înfiinţare. Un turneu puternic, cu echipe deosebite, precum: FC U Craiova, Sporting Piteşti şi Gloria Bistriţa. După multă secetă în fotbalul juvenil sibian, avea să răsară soarele. Sibiul avea din nou echipa în semifinale. După acest turneu, şase  jucători din lotul echipei sibiene aveau să semneze contracte de jucători profesionişti cu echipe de liga 1. Ojiga, mezinul Ţăranu şi Piko plecau la FC U Craiova, în timp ce Petrescu, Teuşan şi Mailat mergeau la Jiul Petroşani.

“Îmi aduc aminte de parcă ar fost ieri, ce emoţii am trăit.Eram o echipa deosebită, eram prieteni şi jucăm unul pentru celălalt. Nu am ajuns acolo întâmplător, iar faptul că unii dintre noi au plecat mai apoi spre fotbalul mare, li se datorează tuturor colegilor. Generaţia mea a fost una deschizătoare de drumuri şi de performanţe pentru clubul Interstar, care şi-a urmat tradiţia în acest sens”, avea să declare Mihai Petrescu, unul dintre protagoniştii acelor vremuri.

269134_139887272757100_1470250_n

Astăzi, primul hop – UTA Arad

De la ora 16.00 Interstar va da piept cu UTA Arad , urmând că mâine de la aceeaşi ora să întâlnească pe CSU Craiova. Întâlnirea de duminică, de la ora 10.00, cu Ardealul Cluj va fi ultima din acest turneu semifinal, urmând că echipa câştigătoare a acestuia să joace finala campionatului naţional de juniori contra câştigătoarei turneului de la Vaslui, acolo unde se duelează Sporting Vaslui, Oţelul Galaţi, Dinamo şi Petrolul.

“Le doresc  din tot sufletul să depăşească performanţă pe care noi am realizat-o acum 10 ani. Suntem alături de  ei şi le ţinem pumnii strânşi”, a declarat Mihai Petrescu, component al generaţiei 1987-1988.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus