Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Anul acesta va fi demolată autobaza Tursib. Pentru un nou cartier

Anul acesta va fi demolată autobaza Tursib. Pentru un nou cartier

Reprezentanții Tursib, societatea de transport public din Sibiu, au demarat procedurile de avizare a lucrărilor de demolare a autobazei situată pe Calea Dumbrăvii, în locul căreia a fost proiectat un cartier cu 22 blocuri, un centru comercial și o unitate de învățământ.

Certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de demolare a fost obținut la finele lunii mai, în condițiile în care conducerea Tursib și-a asumat ca în cursul acestui an aceste lucrări să fie și demarate. Planurile societății de transport public prevăd ca lucrările la noua autobaza din Zona industrială vest să fie finalizate în cursul lunii august 2016.

În perioada următoare, reprezentanții Tursib vor angaja o societate care să execute proiectul tehnic necesar demolării actualei autobaze de pe Calea Dumbrăvii. ”Pentru lucrările propriu-zise de demolare, Tursib a inițiat o prospectare a pieței în vederea determinării valorii estimate a contractului. Conform ofertelor preliminare de preț, valoarea estimată este de aproximativ 80.000 de euro. Pașii premergători obținerii unei oferte ferme, respectiv încheierea unui contract sunt: finalizarea proiectului tehnic pentru demolare și stabilirea de către societate a termenului de începere a lucrărilor efective (în funcție de intervalul de timp necesar mutării activității la noul sediu)”, se arată într-o informare transmisă de Tursib reprezentanților Consiliului Local Sibiu, care reprezintă Adunarea generală a societății (CL Sibiu este unicul acționar al Tursib).

580 de apartamente

Actuala autobază Tursib ocupă un teren de peste 60.000 de mp, amplasat pe Calea Dumbrăvii. Cum societatea de transport public a contractat un credit de la BERD în vederea construirii unei noi autobaze pe strada Barcelona, din ZIV, pentru terenul de pe Calea Dumbrăvii a fost realizat un plan urbanistic zonal, care a fost dezbătut public în vara anului trecut.

Potrivit acestui plan, pe terenul de pe Calea Dumbrăvii urmează a fi permisă ridicarea unui centru comercial pe o suprafață de 1225 de mp, a 21 de blocuri cu șase niveluri (unul la subsol) și a unui al 22-lea imobil de locuințe cu cinci niveluri (unul la subsol). O treime din suprafață va trebui să rămână verde, alături de 525 de locuri de parcare (dintre care 350 vor trebui amenajate la subsolul blocurilor). În fine, pe același teren a mai fost proiectată și o clădire cu funcționalitate publică, în care – cel mai probabil – ar urma a fi amenajată o unitate de învățământ. Potrivit detaliilor planului urbanistic, în cele 22 de blocuri ar urma amenajate 580 de apartamente.

Procentul de ocupare a terenului va fi de maxim 25%, iar coeficientul de utilizare a terenului de 1,07. Planurile urbanistice prevăd și amenajarea unei noi străzi, care să traverseze în diagonală noua zonă de blocuri, de la actuala intersecție Calea Dumbrăvii – Siretului și până la actuala intersecție a străzilor Arieșului și Intrarea Arieșului.

 Vânzarea, mai încolo

Conducerea Tursib nu a decis, deocamdată, modul în care va fi valorificat terenul de pe Calea Dumbrăvii. Veniturile din vânzarea acestuia urmează a fi folosite pentru acoperirea creditului în valoare de 6,3 milioane de lei, accesat în 2004 de la BERD pentru a acoperi cheltuielile pentru noua autobază.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

30 comentarii

ra

Acum 7 ani

Hello idiotilor. Conform legii se amenajează min 1,5 locuri de parcare de apartament intabulat. Iar mafia din primărie. De ce nu amenajati 2 locuri de ap ca sa dati un exemplu.
Raspunde

z

Acum 7 ani

Pentru ca incearca sa scoata profit maxim din investitie si pentru ca urbanistii orasului sunt niste incompetenti. Puteau lejer sa aprobe 8-10 etaje iar numarul blocurilor sa fie redus. Astfel se puteu amenaja mai multe locuri de parcare dar si un parculet. Dar na, incompetenta colcaie in primarie.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Urbanisti, faceti bloc langa bloc, lipite ca sa se sprijine in caz de cutremur! Nu lasati spatiu intre ele ca nu este feng-shui pentru vanzari! :) Noi sibienii ne-am obisnuit cu aceasta "arhitectura a viitorului". Nu va opriti tocmai acum! Orasul inca mai functioneaza cumva, inca mai misca si asta nu e bine. Urbanisti, nu va opriti pana la victoria finala! Obiectiv final: oras paralizat
Raspunde

Misu

Acum 7 ani

Si pe ce bulevarde vor circula masinile dimineata la ora 8? Pe Calea Dumbravii?
Raspunde

gabi

Acum 7 ani

F BINE. SA INGHESUITI ACOLO VREO 200 BLOCURI FARA GAZON POMI LOCURI DE PARCARE SI LOCURI DE JOACA. BLOC IN BLOC SA SCOATETI CAT MAI MULTI BANI. SI BINEINTELES SA NE UMPLEM DE OLTENI. PRIN SIBIU PE UNDE MERGI E PLIN DE OLTENI. PROST EDUCATI CARE ISI ARUNCA GUNOIUL IN SCARA BLOCULUI SI IN JURUL BLOCULUI. DACA TOT NU ARE SIBIUL FORTA DE MUNCA , DE CE SA NU LUAM OLTENI DIN SUD. PE ACOLO DACA MERGI ESTI CA PRIN MUZEUL SATULUI. BURUIENILE SI ,,PALANUL,, CAT CASA. BATAIE DE JOC. LE INGHESUITI ACOLO SI SA VEDEM DUPA ACEEA CUM VOM MAI CIRCULA PE DUMBRAVII
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Cum pot deosebi un ardelean bine educat de unul la fel de prost educat precum oltenii ?
Raspunde

MKS

Acum 7 ani

Suficient spatiu pentru 22 de blocuri, dar nu si pentru un spital nou.
Raspunde

lucian

Acum 7 ani

Minciuni! Au fost oferte pentru documentatia de demolare la jumatate de pret!Au intervenit aranjamentele!
Raspunde

...

Acum 7 ani

fara aranjamente nu se poate. Nu ar mai fi primarie serioasa daca nu ar rezolva ceva aranjamente "reciproc avantajoase"
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

O nebunie totala! Ma intreb cum se va circula in zona de-acum inainte! Nu exista super market-uri in zona... toti cu masina catre selimbar! D-ne ce ne asteapta in orasul asta!
Raspunde

...

Acum 7 ani

echipa spagara din primarie a ramas aceeasi de foarte mult timp. Treaba merge brici pentru ei. Ce se intampla cu orasul in urma lor nu ii intereseaza.
Raspunde

nume

Acum 7 ani

multi prosti au o parere in comentarii, voi ati citit inainte sa va explimati cretinatatile? hai sa va scot mai pe scurt: - ridicarea unui centru comercial pe o suprafață de 1225 de mp (problema alora ca toti o sa mearga cu masina pe dumbravii-mihai viteazu spre zona comerciala) - O treime din suprafață va trebui să rămână verde (problema alora care nu au destul spatiu verde si de joaca)
Raspunde

nume

Acum 7 ani

"Procentul de ocupare a terenului va fi de maxim 25%" - traducere, 25% va fi ocupat de constructii (blocuri + spatiul comercial) si 75% va fi spatiu verde si parcari.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ai o problema mare cu exprimarea ...
Raspunde

David Werner

Acum 7 ani

de ce nu se face un Spital la lostul ARSENAL?
Raspunde

nume

Acum 7 ani

esti constient oare ca cei care au cumpart terenul respectiv si vor construi acolo sunt o firma privata care nu are nici un fel de interes sau rost sa construiasca un spital? ei cumpara terenul si il valorifica construind un cartier dupa limitarile impuse de primarie, nu primaria e constructorul, si chiar daca ar fi, in mintea ta banii pentru construirea unui spital de stat ar trebui sa vina de la primaria sibiu?
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

Sa vezi cum scot mosnegii de pe dumbravii casele la mezat... la batranete au parte de "liniste"!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Amintiti-va ce a zis marele conducator de oras nu demult, dupa ce au modificat limitele de inaltime pe Calea Dumbravii si cineva l-a intrebat: ce sa faca cetatenii de pe C.Dumbravii cand se vor trezi ca se construiesc blocuri langa casa lor? Raspunsul a fost rece si crud: sa vanda. Daca cel mai iubit dintre edili vorbeste si actioneaza asa, oare la ce sa te astepti de la restul gastii?
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

un apartament e deja gratis a lui a pop her director inscris la fdgr altul e a fiului,posibil si el la fdgr fdgr egal primaria
Raspunde

fdgr

Acum 7 ani

si tu stai ca prostul in PSD in loc sa vii la noi la apartamente gratis
Raspunde

arhimedes

Acum 7 ani

Legea zice: " pe baza documentaţiilor de urbanism care să prevadă un minimum de 20 m2 de spaţiu verde pe cap de locuitor"(47 din 2012). In Sibiu avem 12m2/loc. Totusi, de ce nu faceti acolo un parc? Copacul nu are lobby?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus