Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

VIDEO. Transfăgărășanul, în topul celor mai bune șosele din Europa

VIDEO. Transfăgărășanul, în topul celor mai bune șosele din Europa

Un top alcătuit de Ford prezintă „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”. Jurnalistul auto Steve Sutcliffe a mers prin România, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania  pentru a găsi cele mai spectaculoase rute, notează Gândul, care citează Carnmew.com

Transfăgărăşanul se află şi el în top, având o lungime de 330 kilometri, peste 100 de curbe periculoase şi oferind unele dintre cele mai grozave privelişti din Europa.

https://youtu.be/5mIqlB3QOSk

Rutele au fost clasificate în funcţie de factorul „senzaţie”, suprafaţa drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj şi, nu în ultimul rând, mâncarea şi băutura specifice la nivel local.

Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee.

 "Nu a fost o simplă căutare a celor mai bune drumuri. Au contat calitatea suprafeţei drumului, capacitatea de a oferi senzaţii tari, accesibilitatea, ospitalitatea, decorul, dar şi mâncare şi băutură ", a spus Sutcliffe, citat de Carnmew.com

"În anumite privinţe, ar fi frumos să păstrăm aceste informaţii doar pentru noi. Dar când drumurile sunt atât de bune informaţia trebuie împărtăşită ", a adăugat el.

Inginerii companiei de automobile conduc periodic pe cele mai bune drumuri de pe continent pentru a testa diverse modele în medii sau locaţii inedite, notează Carnmew.com.

Celelalte cinci drumuri evidenţiate în videoclipuri sunt:

Blakey Ridge -  Marea Britanie

C462 - Catolonia - Spania

D526 şi D926 - Alpii francezi

B500 - Autostrada Pădurea Neagră din Germania

MA10 "Mountain Road", în Mallorca

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Vivi

Acum 7 ani

B500 din Germania nu e Autobastarda. In Germania Autostrazile se noteaza cu litare A. Cu litera B sunt notate soselele nationale (federale), in limba germana numnite "Bundesstraße". Soseaua de care pomeniti in articol este Bundesstraße 500, prescurtat B500.
Raspunde

Vivi

Acum 7 ani

Scuze pentru micile greseli de redactatre!
Raspunde

o.g

Acum 7 ani

la nooi autostradele se noteaza cu U{ulita}, iaar soselele nationale cu H {hudita}
Raspunde

sibianul pacifist

Acum 7 ani

Ha! Și a fost făcut de Ceaușescu! Un semianalfabet a reușit să-i pună la punct pe cei care răspundeau de construirea Transfăgărășanului, iar domnii ăștia școliți și cu doctorate nu sunt în stare să-i pună la punct pe hoțomanii care fură autostrăzile românești... Sau poate sunt și ei tot un fel de hoțomani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus