X
eurobot 2016

Studenții ULBS au obținut o performanță istorică pentru România, în Franța

România a obținut cea mai bună clasare în istoria participării la Campionatul European de Robotică – EUROBOT 2016, mulțumită prestației foarte bune a studenților Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

La competiția desfășurată în perioada 10-12 iunie, în localitatea Le Kremlin-Bicetre, Franța, cele două echipe ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au încheiat competiția pe locurile cinci și șase, depășind cea mai bună performanță, locul zece, din 2015.

Echipele CyberTech și PowerBot, conduse de prof. dr. ing. Gabriel Racz și asist. dr. ing. Mihai Crenganiș, au disputat, în prima fază a competiției câte cinci partide, iar în urma punctajelor obținute, primele 16 s-au calificat în faza eliminatorie. În această fază a concursului, echipa CyberTech a ocupat locul 2, obținând astfel, pentru al treilea an consecutiv, calificarea în optimile de finală. Echipa PowerBot s-a clasat pe locul 9 calificându-se, în premieră, în optimile de finală.

eurobot 2016 - 3

În urma fazei eliminatorii, CyberTech si PowerBot, s-au oprit în sferturile de finală, terminând competiția pe locul 5, respectiv 6,  depășind cea mai bună performanță a României, obținută de echipa CyberTech la ediția precedentă, locul 10.

”Trebuie menționat că CyberTech e singura echipă din competiție, care a reușit să învingă, în meci direct, campioana en-titre, echipa RCVA din Franța”, a precizat prof. dr. ing. Gabriel Racz.

A treia echipa care a reprezentat România, echipa Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a terminat competiția pe locul 20.

În clasamentul pe națiuni, în urma cumulării punctajelor celor 3 echipe românești, România a ocupat locul 4, în urma Serbiei, Elveției și Franței.

eurobot 2016 - 2

La concurs au participat echipe din Franța, Germania, Elveția, Serbia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Taiwan, Canada, Polonia, Tunisia, Maroc, Ungaria, iar în urma fazei de omologare a roboților au intrat în concurs 32 de echipe.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuele

  Buna ! “Performanta istorică” obținută se chiama ca se încadrează in
  aceeași categorie cu “performanța” echipei FCM ASA Tg. Mureș in
  competiția tocmai încheiata ?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna ! Oare ” performanța istorică” se chiama ca rivalizează cu “performanța” echipei târgmureșene din competiția recent încheiate?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Olingpia Gafosdea

   Fata, mie mi se pare ca tu iei in ras realizările menționate, ceea ce ma supăra. Singura problema ce ma frământa, este cea legată de omologare,
   mai precis comunitatea sibiana neaose poate revendica cu adevărat
   aceasta realizare in condițiile in care cel puțin jumătate din componenții
   echipei sunt din Praszburg ?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    -

    tangti olingpia,acusi tu de ci vorgbesti asa di curecght in lingba rogmana ,nu fesesesi pi ici si pi colo si prign puncghtele isintiale pi la scoala de calgulagtor, nici pi la rogmani au taglent si ceri di la toate pirsoanile neingportangte ca migne se revindice numili tau de lagdi la nenea plegsu

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ilie

  Bravo! Felicitari! Realizarea acestor roboti este intradevar un task foarte complex si daca ati reusit sa ajungeti asa departe inseamna ca ati lucrat f mult. BRAVO!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TEX

  e-manulea: nu se scrie “se chiama”…chiar daca se aude sunetul i…se scrie “se cheama”! cu E!! f-..ui, mama ei de ortografie!!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact