Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ambient Sibiu, în picaj. Vânzările au scăzut la jumătate, de la intrarea în insolvenţă

Ambient Sibiu, în picaj. Vânzările au scăzut la jumătate, de la intrarea în insolvenţă

Ambient Sibiu, una dintre cele mai mari 50 de companii antreprenoriale din România, şi-a înjumătăţit cifra de afaceri, anul trecut, la 216 mil. lei. Acestea fiind pri­me­le rezultate anunţate de la in­tra­rea în insolvenţă a companiei în toam­na anului trecut, se arată pe zf.ro.

În cel mai bun an din ultimii cinci, 2012, Ambient rula peste 650 de mi­lioane de lei şi avea 1.500 de anga­jaţi. Anul tre­cut, compania rămăsese cu 700 de oameni, potrivit datelor de la mfinante.ro.

Datoriile firmei au scăzut de la 450 mil. lei în 2011-2012 la 260 mil. lei anul trecut, dar şi pier­derile s-au adâncit în acest interval şi au ajuns în 2015 la peste 110 mil. lei.

sursa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

17 comentarii

....

Acum 7 ani

Dar Centrul medical Aria nu aparține tot Ambientului?
Raspunde

asa

Acum 7 ani

afaceristi de 2 bani, 3 lei si mai si pozeaza in mari destepti. luati la bani maruniti toti privatii si va lamuriti :)
Raspunde

Victor

Acum 7 ani

probabil tu esti un bugetar cinstit si angajat pe merit, fara pile
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

sunt oameni care incearca si reusesc, unii care incearca si, din diferite motive, nu reusesc. tu ai incercat vreodata?ai avut 1500 de angajati?100?5?
Raspunde

Dancu

Acum 7 ani

Da , a reusit sa de-a teapa 260 milioane de lei. O asemnea gaura nu se intampla peste noapte , e rezultatul unui plan bine pus la punct, oneros. Cati dintre noi au "cojones" sa conduca o firma care ajunge la asemenea datorii si dupa aceea sa pozeze in oameni de afaceri onesti ? Cu ce bani credeti ca s-a construit Aria si firma Profelis ?
Raspunde

bravo zzz

Acum 7 ani

bine ca aparut si avocatul ambientului. se simtea lipsa :)
Raspunde

Misu

Acum 7 ani

Cum sa nu fie in picaj? Totul e mai scump la Ambient!
Raspunde

Ardelean Nicu

Acum 7 ani

Mult, mult prea rapida a fost extinderea magazinelor Ambient. S-a intamplat exact ca la Trident, credide masive luate pe o prognoza suprarealista a viitoarelor vanzari. Aici si bancile sunt de vina; nu au personal calificat care sa poata aprecia o prognoza de dezvoltare pe o anumita ramura.
Raspunde

z

Acum 7 ani

Ce se intampla cand ai niste incompetenti in administratia locala? Iti distrugi afacerile locale. Bravo primariei si tuturor expertilor (practicanti ai celei mai vechi meserii, platiti sa faca lobby). asa si Misu, sunteti cam tampitei asa-i? Cum va asteptati ca o companie locala sa faca fata concurentei aduse de conglomerate din afara? Ne meritam statutul de colonie, cu varf si indesat...
Raspunde

Bila

Acum 7 ani

Nu doresc sa iau apararea administratiei locale dar Ambient a fost o firma favorizata de multe Consilii Judetene inclusiv sau in mod special Sibiu. Parte a problemei au fost asemenea relatii privilegiate cu diverse institutii, achizitori de stat care dupa ce DNA a intrat in forta au transparentizat achizitiiile afectand dramatic profitabilitatea si cifra de afaceri a AMBIENTULUI. Alte firme romanesti ( DEDEMAN, Unimat ) nu au asemenea vulnerabilitati.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Sunt sigura. Cu asemenea subtili "analiști "nu mai are nimeni nimic a spune...
Raspunde

zdf

Acum 7 ani

Hai sa ne unim cumparatorii si sa nu mai cumparam de la multinationalele straine, astfel ne protejam afacerile romanesti
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Dacă tot te frământă naționalismul acerb, vezi ca si Unimat si Dedeman sunt români. Desi, vedea-te-as cumpărând la preț dublu, numai ca să protejezi românii.
Raspunde

dorel

Acum 7 ani

Celor de la ambient - incercati sa iesiti pe vanzari online asemenea e-mag. Diversificati activitatea.
Raspunde

-

Acum 7 ani

greu ,domnule dorel .greu ,doua nevoi la un sac cu foi, in momentul de fata cetatenii au preocupari de divizare a grindinei... dar daca doriti se poate importa pe ici pe colo si prin punctele esentiale putin fan,numai sa precizati ,avand in vedere marea dumneavoastra specialitate in acest subiect daca il doriti din mohor sau lucerna
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Le ceri mână curentă, te trimit la electrice. Ceri date tehnice la un hidrofor, vânzătorul răspunde obraznic: am unul roșu și unul albastru. De la oameni pleacă totul, când îți angajezi toată familia, tot clanul de vecini pocăiți si prietenii, la ce poți să te aștepți? Ani de zile au avut pact de neagresiune si tatonări cu Dedeman. Uitati-va unde sunt frații Paval astăzi.
Raspunde

Bila

Acum 7 ani

Credeti ca intamplator AMBIENT e implicat in atatea dosare de evaziune fiscala ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus