Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Începe TIFF Sibiu. Filmul „Câini” deschide festivalul

Începe TIFF Sibiu. Filmul „Câini” deschide festivalul

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția de Sibiu, începe în seara aceasta, 22 iunie, cu proiecția filmului "Câini", marele câștigător al ediției din acest an a TIFF Cluj-Napoca. Vreme de cinci zile, cinefilii sibieni se vor bucura de o selecție de peste 40 de titluri, evenimente speciale, întâlniri cu actori și regizori renumiți.

Joi, de la ora 22.00, la Teatrul Gong rulează câștigătorul premiului Oscar pentru film străin din acest an, "Fiul lui Saul", în regia lui Laszlo Nemes. Însă prima proiecție a zilei va avea loc la Sala Astra Film Cinema, din Piața Mică nr. 11. Programul din noua locație de proiecție TIFF debutează cu filmul spaniol "Muros" (r. Pablo Iraburu), un documentar ce adună povești din jurul graniței Mexicului cu Statele Unite. De la ora 18.00 încep proiecțiile și la Librăria Habitus, unde primul film din festival este "Janis: Little Girl Blue", un documentar despre celebra cântăreață americană Janis Joplin.

În total, TIFF Sibiu va avea proiecții în patru spații permanente: Piața Mare, de la ora 22.00, Teatrul Gong, unde vor rula trei filme pe zi cu începere de la ora 18.00, Sala Astra Film Cinema, cu trei filme pe zi începând de la ora 17:30, și Librăria Habitus, cu câte două proiecții pe zi, cu începere de la ora 18.00. Vineri, sâmbătă și duminică, cei mici au propriul lor festival de film. În ultimele trei zile de festival, filme dedicate exclusiv celor mici, din programul EducaTIFF, vor rula de la ora 11.00. TIFF Sibiu 2016 aduce și patru proiecții speciale, evenimente unice în cadrul festivalului. În ton cu Campionatul European de Fotbal în desfășurare, prima proiecție specială are loc pe 23 iunie, pe peluza din fața stadionului Municipal, în parcul Subarini. Fanii sportului rege vor avea ocazia să vadă un film biografic ce îl are în prim plan pe faimosul fotbalist suedez Zlatan Ibrahimovic. Accesul la Becoming Zlatan este gratuit.

Vineri, 24 iunie, de la ora 18:30, la Gura Râului e rost de picnic. Delicatese din Mărginimea Sibiului, faimoasele tocănițe și brânzeturi specifice zonei îi așteaptă pe sibieni la poalele munților Cindrel, în apropierea barajului. La Gura Râului va rula, de la ora 21:45, filmul "Tudo", cu Aylin Cadîr în rolul principal, peliculă filmată chiar în zona Mărginimii. Regizorul Iura Luncașu va fi prezent la proiecție, alături de producătorul Andrei Băltărețu și actorul Pavel Ulici. Intrarea la proiecție costă 5 lei. În paralel, de la 22.00, pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber Astra vine "Valul ucigaș"/ The Wave (r. Roar Uthaug), un spectaculos disaster movie, propus de Norvegia la Oscar. Biletul costă 15 lei, la fel ca și pentru proiecția specială de sâmbătă, 25 iunie, din Cetatea Cisnădioara, unde tradiția filmelor cu acompaniament live continuă și anul acesta. "The Golem", un horror mut realizat în 1920 de Paul Wegener și Carl Boese, va fi însoțit de muzica originală a trupei de rock instrumental și electro NLF3, din Franța. Biletele pentru proiecția de la Cetatea Cisnădioara pot fi achiziționate doar la fața locului. Pentru un acces cât mai simplu, TIFF asigură transportul tur-retur pentru acest eveniment. Autocarul pleacă la ora 20:45 din parcarea Sălii Thalia, iar cei care se vor deplasa cu acest mijloc de transport vor avea un loc rezervat la proiecție.

Biletele pentru proiecțiile TIFF Sibiu 2016 pot fi achiziționate în avans de la infopoint-ul din Piața Mare, deschis zilnic între orele 10.00 și 22.00, și din fiecare spațiu de proiecție. Proiecțiile din Piața Mare sunt gratuite, iar cele din spațiile permanente costă 12 lei. Programul complet poate fi văzut aici http://tiffsibiu.ro/program/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus