X
autostrada 1 an inaugurare (17)

O treime dintre români ar pleca mâine din țară

Cel mai mare regret al românilor este faptul că nu au plecat definitiv din țară, relevă un studiu al Provident.  Aproape 24% regretă că nu au petrecut mai mult timp cu familia. În procente aproape egale, românilor le mai  pare rău fie că nu și-au deschis o afacere proprie, fie că nu au profitat de ocaziile oferite pentru a avansa în carieră.

În ceea ce privește viitorul, cetățenii români se concentrează tot pe familie. Jumătate dintre românii cu vârsta între 25 și 50 de ani au luat, în ultimii zece ani, între unul și patru credite de la bănci,. Peste 35% dintre ei spun că singura mare realizare a ultimului deceniu este familia, în timp ce aproape 31% regretă că nu au părăsit definitiv România, notează Profit.ro

Jumătate dintre românii cu vârsta între 25 și 50 de ani au luat, în ultimii zece ani, între unul și patru credite de la bănci,. Peste 35% dintre ei spun că singura mare realizare a ultimului deceniu este familia, în timp ce aproape 31% regretă că nu au părăsit definitiv România.

Studiul realizat de Ivox pentru Provident a luat în considerare răspunsurile a 1.396 de cetățeni români cu vârsta între 25 și 50 ani, utilizatori de internet. Concluziile trase pot fi considerate, astfel, optimiste în condițiile în care eșantionul de populație vizat are un nivel de trai peste media țării.

Pentru aproape 31% dintre persoanele intervievate, familia este singura mare realizare a ultimilor zece ani, iar încă 16% se mândresc mai ales pentru că au reușit să își cumpere o locuință. Doar  14% spun că cea mai importantă investiție pe care au realizat-o este dezvoltarea personală., informează sursa citată.

“În privința comportamentului financiar, respondenții au afirmat că în ultimi 10 ani au luat un credit (31,9%) sau între 2 și 4 credite (18,9%). La aceeași întrebare, 26,2% din respondenți au afirmat că au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit. În cazul sumei împrumutate și a destinației banilor, 30,7% din respondenți au luat un împrumut personal, mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenți a afirmat că nu a luat nici un credit (20,6%), în timp ce un procent similar, de 20,1% a răspuns că a contractat un credit mai mic de 10 mii de lei sau un card de credit (20% din respondenți). 18,7% din respondenți au afirmat că au luat un credit imobiliar în ultimii 10 ani“, arată cercetarea comandată de Provident.

“Pentru următorii 10 ani, cel mai important plan al românilor este să asigure succesul în viață al copilului/ copiilor (26,7% din răspunsuri), să își întemeieze o familie (20,9%), să avanseze în carieră (15,9%) sau să își deschidă propria afacere (14,3%). Unul din zece respondenți a afirmat că vrea să plece din România definitiv. Ca investiții importante în următorii 10 ani, respondenții din studiul Provident afirmă că vor cumpăra o casă (35,2%) sau o vor renova (24,1%), vor cumpăra o mașină (18,2%) sau va pleca într-o vacanță exotică (17%)”, mai arată studiul citat de profit.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact