Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Un biciclist a acroșat o fetiță pe pista din Sub Arini. Acum e căutat de polițiști

Un biciclist a acroșat o fetiță pe pista din Sub Arini. Acum e căutat de polițiști

Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu a cerut miercuri seara sprijinul sibienilor pentru identificarea unui biciclist care a accidentat o fetiță pe pista destinată bicicliștilor din Parcul Sub Arini în cursul acestei seri.

Miercuri seara, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla pe tricicletă pe pista destinată bicicliștilor din Parcul Sub Arini, o fetiță în vârstă de 5 ani a fost acroșată de către un biciclist care circula din direcția centru spre Rășinari și care a plecat de la locul incidentului înainte de sosirea la fața locului a polițiștilor.

Mai exact, evenimentul s-a produs în dreptul intersecției străzilor Octavian Goga cu Alexandru Vlahuță.

Fetița se află în prezent la Spitalul de Pediatrie Sibiu, sub supravegherea medicilor, după ce a suferit mai multe traumatisme.

Conform declarațiilor martorilor, biciclistul care a provocat evenimentul rutier are următoarele semnalmente:

-              Înălțime aproximativ 1,75 m;

-              Păr șaten deschis;

-              Ochi albaștri;

-              Vârsta 20 – 25 de ani;

-              Purta echipament specific cu bluză roșu și albastru;

-              Circula cu o bicicletă de culoare albă

Cei  care pot da informații despre persoana în cauză pot apela numărul unic pentru situații de urgență 112  sau pot transmite informațiile către orice unitate de poliție.

De asemenea, pot apela Dispeceratul IPJ Sibiu la nr. 0269/208205 sau 0269/208209.

”Facem mențiunea că polițiștii din cadrul Biroului Rutier fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Întrucât pista pentru bicicliști nu este un drum deschis circulației publice, în sarcina vinovatului nu se va reține și săvârșirea infracțiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, incidentul fiind tratat ca un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane și nu ca și accident rutier”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

81 comentarii

.

Acum 7 ani

Cine a lasat fetita pe pista de biciclete este o persoana inconstienta si ar trebui cercetata de protectia copilului!
Raspunde

Jon voigt

Acum 7 ani

De acord 100%. Numai bicicliștii n-au loc pe pista aia. În rest are de toate, de la părinți care-și plimbă bebelușii până la moși și babe care de-abia se târâie ocupând ambele benzi. Așa-i când tembelii din primărie uită să construiască trotuare. Sper să fie amendați părinții copilului, bicicleta este un vehicul iar pe căile destinate vehiculelor n-au ce căuta copii mici. Punct.
Raspunde

...

Acum 7 ani

asta inseamna sa nu ai si piste de triciclisti.....nu se stie acum pe unde trebuia sa circule fetita....ca biciclistii-s intangibili
Raspunde

luci

Acum 7 ani

Si pentru ce il amendeaza aia de la rutiera pe biciclist? Sa facem haz de nacaz pe bicicleta nu ai voie decat de la 14 ani pe 'drumuri publice deschise circulatiei' mai bine sa ii intrebe pe dobitoci de parinti ce cauta copilul lor acolo nesupravegheat. Si totusi unde erau parinti de ce nu l-au retinut pe biciclist? totusi ti-o facut unu muci copilul nu sari la gatu lui sau se racoreau la un frappe la Bolta Rece? Caz similar cu parintii care si-au lasat copilul sa zburde liber pe terasa pana a zburdat in fata taxiului. Se zice ca generatiile tinere sunt tot mai destepte dar realitatea dovedeste cu succes contrariul.
Raspunde

gabriela

Acum 7 ani

Inteleg ca exista piste delimitate pietoni-ciclisti. Regula primordiala este a bunului simt. Zic. Cu ce viteza circula biciclistul? Aceeasi intrebare o postez pentru automobilisti? Sunt traseele delimitate pt diferite categorii: pietoni/automobilisti. Trebuie sa le facem rau ca asa e drumul, sau trebuie sa i/ sa ne protejam?
Raspunde

Jon voigt

Acum 7 ani

Tu știi să citești? Scrie destul de clar "a accidentat o fetiță pe pista destinată bicicliștilor". Ce tot inventezi acolo?
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Corect. Trebuie montate radare in parc, altfel nu se mai poate.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Cum se traduce "bunul simt" intr-o România zilelor noastre ?
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

se traduce ”mă doare-n fund!”
Raspunde

SB

Acum 7 ani

Gabriela dute draga si te cauta . NU exista nici unde citez "piste delimitate pietoni-ciclisti." sau "traseele delimitate pt diferite categorii: pietoni/automobilisti" astea is aberatii de inamic al bunului simt :) si de/sau de individ(-a) abia coborata din copac. NU se intelege de ce politia nu urmaresti idiotii de parinti care au asat copilul nesupravegheat pe o pista de biciclete
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Biciclistul acolo are prioritate dar totusi nu e frumos ca s-a carat de la locul accidentului
Raspunde

Patru

Acum 7 ani

biciclistul nu doar ca are prioritate, da in capetele pistei te atentioneaza un semn (ce-i drept ar trebui sa fie mai multe) ca pietonii nu au voie pe pista de biciclisti
Raspunde

cristi

Acum 7 ani

de acord, nu e frumos. dar pentru asta nu e normal sa te caute politia. cate persoane fac lucruri care nu sunt frunoase si cati dintre ei sunt in vizorul politiei? aici pare ca biciclistul e de vina ca circula pe pista de biciclisti. pai, daca nici pe acolo nu poti circula cu bicicleta atunci pe unde? prin padure? eu suspectez mai degraba crasa lipsa de competenta a politiei care adora aceste cazuri pentru ca pe cele reale nu le poate rezolva. si ca o gluma, cred ca singurul succes al politiei locale este ca a eradicat prin actiuni specifice contrabanda cu leurda din zona pietonala a sibiului :)
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Biciclistul este chiar mai presus de orice alta forma de viata fie ea si vertebata....
Raspunde

moldovan

Acum 7 ani

corect
Raspunde

Syd

Acum 7 ani

Parasirea locului accidentului cu victime este interzisa. Chiar daca nu esti vinovat. Cat despre cimpazeii de mai sus care considera pista din subarini pista de biciclete n am ce sa zic ca oricum sunt cimpazei si nu inteleg. Sunt biciclist dar niciodata n am avut pretentia ca pista aia sa fie exclusiv pt biciclisti pt ca ciclismul adevarat nu se face cimpazeilor in parc. Se face pe sosea si pe munte. Dar tre sa fii cu adevarat biciclist sa ti dai seama de asta. Aia e o alee de parc si tre considerata ca atare. Toata lumea are voie pe acolo.
Raspunde

luci

Acum 7 ani

Bai Syda poteca aia din parc asa cu e ea amarata e pista de biciclisti si e marcata ca atare, ca tu esti daltonist si nu distingi rosu de verde si te mai si dai cu toacla pe creasta Fagarasului ce sa zicem si noi cimpanzeii "Bah da prost mai e babuinu asta". O tot dat la stiri ca un obsedat sexual alearga caprele negre calare pe un Pegas alb amu aflam ca erai tu Tarzane. O cautai pe Jane? Bah dilaule daca pe ambalaj scrie periuta de dinti tu speli cu ea si buda si dintii?
Raspunde

Patru

Acum 7 ani

conform semnelor de circulatie pietonilor le e interzis pe pista aia din parc. deci nu e pentru toata lumea. dar banuiesc ca tre sa fii cu adevarat biciclist sa le vezi.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Da ai dreptate...totusi primaria Sibiu putea sa faca pista de biciclete in alta zona (exista o alee pietruita care putea fi asfaltata)...marea problema porneste de la primarie si de la imbecilul care a hotarat ca pista sa fie pe cea mai circulata alee a parcului!!!
Raspunde

Ioana

Acum 7 ani

Si daca un copil mergea pe strada nesupravegheat si ar fi sarit in fata unei masini, n-ar fi fost totusi o investigatie? Tot asa ar fi sarit soferii arsi? Copiii, ca sa pricepeti si voi, au o minte a lor. NU sunt papusele de unde le pui, acolo sa stea. Ei fug si sar in fata masinii, bicicletei, autobuzului, etc. Fug din mana parintelui. Cand dai peste cineva si il accidentezi rau se face o investigatie, se cauta vinovatul. Fie e parintele fie e biciclistul. Nu mai sariti asa ca nu stiti din ce cauza era copilul in drum si din ce cauza a fugit biciclistul. Daca era ala mic al vostru acum ca ipocritii ati fi fiacut scandal pe facebook. Credeti ca un copil de 5 ani pricepe in profunzime sa nu se joace pe pista de biciclete? Si chiar si cel mai vigilent parinte, CLIPESTE! Atat trebuie sa iti fuga din fata ochilor.
Raspunde

Ioana

Acum 7 ani

Doar pentru ca ai o pista de biciclete nu renunti nici la bunul. simt, nici la datoria de cetatean, nici la simtul de datorie fata de copiii. Dar meltenii de aici... ce sa inteleaga ei. Ei au pista domne'! Sa nu cumva sa se depaseasca linia de demarcatie ca te si bat. Mai noi cocalarimea si agresivitatea se poarta pe doua roti. Rusine! Romanii dovedesc din nou ca sunt niste mizerii de oameni. Daca era "puiu'" lor acum se faleau cum o sa il dovedeasca si o sa il desfigureze pe vinovat. Ipocriti, fatarnici, melteni... Romania cea scarboasa.
Raspunde

Ioana

Acum 7 ani

* de copii
Raspunde

prinvalebaba

Acum 7 ani

La munca ba tovarasilor nu la plimbat cu bicicleta
Raspunde

***

Acum 7 ani

Luci, ești un bou. Pista aia e o mizerie gândita prost si aplicată prost. Nu ai cum sa ajungi la locul de joaca, cu copilul, dacă vii dinspre străzile perpendiculare pe Dumbrăvii decât dacă mergi pe pista de biciclete. Sunt biciclist si știu ca nu trebuie sa îmi arat performanța exact in zonele aglomerate de pietoni din parc.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Cel care a lovit copilul NU este biciclist. Doar un,.... care mergea pe o bicicleta ...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Cata "energie verde" aveti in voi, mai "naturalilor"! O fetita de cinci ani v-a incalcat drepturile, mergea cu tricicleta prin parc, pe pista destinata adrenalinei pe doua roti. Sa piara! Nu va luati de ala care a abandonat-o acolo, ma-sa si ta-su sunt de vina, si politistii jegosi care hartuiesc un "natural".
Raspunde

Marta

Acum 7 ani

In Sub Arini au fost foarte multe accidente in care au fost implicati copii si biciclisti sau skate-uri si nu doar pe pista de biciclete. Toate au fost soldate cu ridicat si plecat mai departe. Din cele scrise mai sus deduc faptul ca biciclistii nu au voie decat exclusiv pe pista si in restul parcului nu. Totusi e plin si de pietoni si de biciclisti. Ca parinte cand iti e accidentat copilul, prima reactie e sa vezi ce are si sa "evaluezi daunele", sa iei masurile necesare, nu sa fugi dupa biciclisti. O astfel de atitudine lipsita de bun simt ma revolta, cu atat mai mult cu cat imi aminteste de un copil, o fetita din tabara de schi, peste care a cazut un adult, care s-a ridicat si a plecat mai departe, lasand copilul cu numeroase si grave fracturi ale piciorului. Accidente se pot intampla oricui, dar tine de omenie sa re opresti si sa dai o mana de ajutor celui lovit, asta daca avem pretentia de a ne numi civilizati!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Bai prostovanilor (cei care ii iau apararea biciclistului), chiar daca este "pista pentru biciclete" (scris intre "" pentru ca in Sibiu NU exista asa ceva), nu inseamna ca trebuie sa mergi ca un ghiolban si sa omori tot ce e in jur. Trebuie sa judeci si sa te adaptezi situatiei !!! Si eu sunt biciclist, de mai multi ani decat multi "destepti" de aici, dar merg f. incet cand se impune. Si fata de multi "biciclisti" stiu sa merg si extrem, dar cand imi risc doar capul meu !!!
Raspunde

Cosmin

Acum 7 ani

Corect si bine sintetizat, sustin cele spuse de tine!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

CLAR! din pacte nu pentru multa lume!!! acum gandindu-ne la biciclistul lui peste...cat de prost trebuie sa fi sa lovesti un copil de 5 ani...cat de oligofren!!!???
Raspunde

Incompetentul

Acum 7 ani

In parc nu se poate vorbi de o pista de biciclete,este o alee pietonala vopsita cu rosu,iar cu asta au umflat o gramada de bani,primaria si firma executanta.In nici un caz aceea alee nu se poate numi pista de biciclete.Iar portiunea cuprinsa intre Zoo si Muzeul satului poate intra in categoria INCOMPETENTA a Consiliului Judetean si Primariei Sibiu,prin lipsa unei alei pietonale,de parca in oras nu ar exista si oameni care merg pe jos intr-o pimbare sau ca nu dispun de un mijloc de transport.Cine a facut proiectul pistelor de biciclete si mai ales cine la aprobat ar trebui sa vada ce PROSTIE au realizat,dar nu cred ca au ochi sa vada.
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Este trotuar pe partea cealalta pe langa parcari.... Si treceri de pietoni.... Da in ziua de azi semnele de circulatie sunt pentru fraieri
Raspunde

Calaretul singuratic

Acum 7 ani

deci data viitoare, imi iau o bata de baseball cu cuie in ea ... si ma plimb cu bicla prin Sub Arini, pe "pista de biciclete". Eh, iar daca tot e pista de biciclete, cum vad vreun alt biciclizd ca se apropie prea mult de mine, o sa tintesc cu bata spre lubenitza de pe umeri, intentia fiind sa i-o sparg, cu tot cu casca ... ca de ... e dreptul meu, sunt pe bicicleta si fac ce vreau, doar e pista de biciclete.
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

CAMERE DE LUAT VEDERI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Suntem singurul oras din Romania care nu are NICIO camera de luat vederi conectata la Politie !
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Tot mai batuti in cap copiii din ziua de azi, eu jucam fotbal in strada cand eram mic si nu se accidenta nimemi, si mergeamcu bicicleta prin oras fara pista de biciclisti. Acum parinti nu isi mai lasa copiii nici sa treaca strada pe trecere singuri. Iar uni biciclisti numai pe pista de biciclisti nu merg, ba pe trotuar, ba pe trecerea de pietoni sau pe pista de biciclisti pe contrasens. Iar pista din parc are problema pietonilor pentru ca sunt banci pe margine, altfel ar folosi pietoni celelalte alei.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ia socoteste tu cate masini circulau in Sibiu pe vremea cand erai mic si cate strazi asfaltate (pe care se circula cu viteza) si o sa te lamuresti de ce NU se mai pot juca copiii pe strada. Si eu am prins fotbalul de pe strada, iar cand vedeam o masina strigam "masinaaa", dupa care aveam timp suficient sa ne retragem. Acum....apuci sa strigi doar "mas..." si esti deja pe capota....
Raspunde

Sa mictionam pe biciclistii de trotuar

Acum 7 ani

Cate scarbe "bicicliste" au comentat aiic. Jegurilor imputite, fetita era pe tricicleta, avea tot dreptul sa fie pe pista voatra de adulti oligofreni! Natie de jeguri penale, cand va mai da vreun autobuz sau vreo masina peste vreunul dintre voi, poate vor scuipa toti parintii soferi pe ala, cu argumentul "ce cauta pe carosabil"?
Raspunde

sb

Acum 7 ani

Foarte bine punctat.Toti acesti oligofreni, care nu au fost in stare sa citeasca textul intreg si au incercat ei prin "puterea" mintii sa ne explice cum stau lucrurile.
Raspunde

Ungureanul

Acum 7 ani

Martor la eveniment Intr-o tara de găozari, întotdeauna mortul este 100% vinovat. Fetița respectivă se plimba cu bunicul și cu frățiorul ei prin parc. Bunicul și frățiorul erau așezați pe banca destinată probabil tot bicicliștilor, iar fetița stătea în picioare lângă bancă servindu-i din punga ei cate un popcorn frățiorului. STĂTEA. Nu se juca, nu fugea, era supravegheată. Biciclistul concura cu Lance Armstrong, cred ca aveau un pariu de cine ajunge primul la capătul puterii; avea mare viteză și a lovit fetița în spate, neschițând vre-o urmă de frânare. Fetița nici nu a văzut că se apropie găozaru; a căzut cu fața în asfalt, spărgându-și nasul, buza și fruntea era toată julită și imediat umflată și învinețită. Biciclistul speriat și el la rândul lui de fapta comisă, a rămas un moment la locul accidentului până ce a început să se facă zarvă. Pe urmă din spirit civic, specific acestei tari de găozari, acesta și-a continuat cursa cu Lance Armstrong. Problema care ii roade pe majoritatea, din cate am citit anterior: unde au fost părinții? de ce copilul era nesupravegheat? de ce își permit pietonii să intre pe culoarul de mare viteză a bicicliștilor? ș.a.m.d. Părinții, într-adevăr nu erau cu fetița la momentul evenimentului, având încredere că odrasla lor e pe mâini bune, e plimbată de către bunic prin parcul la care și ei au fost plimbați de bunicii lor, în deplină siguranță. Haideți sa îl crucificăm pe bunic ca nu își ținea nepoțica de 5 ani în brațe pentru o mai bună siguranță. Acea “pista de bicicliști” există doar grație proastei alegeri a celebrului “Pas cu pas”, care în loc să facă ceva demn de o capitală cultural europeană, a făcut un mare “saugen”. De n generații locuim în zona Parcului Subarini, dar până să vopsească găozarii trotuarul destinat plimbări și relaxări, așa ceva nu s-a mai întâmplat. Daca vrei să te plimbi cu copilul sau nepoții nu ai pe unde decât pe trotuarul de pe Goga, printre noxe și mașini parcate pe jumătatea trotuarului; dacă vrei să te plimbi prin parc ori te acroșează vreun Armstrong, ori te amenința vre-un câine cu stăpân fără botniță, ori calci în excrementele lui; nu mai ai unde sa iți înveți copilul să meargă pe bicicletă sau role, nu mai ai unde sa te plimbi cu căruciorul cu bebelușul, nu mai ai unde alerga liniștit la o ora răcoroasă că te fugăresc câinii. Nimeni nu observă schimbarea ce s-a făcut. Luminațiile lor din Primărie dorm pe sesizările venite prin Politie către ei referitoare la situația degradantă din Parcul Subarini. Sunt zeci de sesizări de agresiuni de orice fel la Politie Locala; în continuare băncile sunt smulse și rupte din parc, copii sunt călcați de bicicliști, mamele care își plimbă relaxate căruciorul cu bebeluș sunt înjurate pe pista lor de bicicliști, câinii te fugăresc, ș.a.m.d., pot să contiuni până dimineața la ce se întâmplă în zonă. Acea pistă de bicicliști ar trebui desființată din Parc, nu aduce nimic bun comunității, decât nenorociri și injurii. Iluminații din Primărie ar trebui să ia o decizie în acest sens, de a proteja toți cetățenii, ca nu doar bicicliștii i-au ales! Bizonii pe doua roti ar trebi să se gândească că mâine-poimâine ar putea trece și ei printr-un eveniment asemănător, ți nu e plăcut deloc. Numai bine, rău la nimeni. Dormiți liniștite somnoroase păsărele!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Generalizezi putin prea mult dar, in principiu ai perfecta dreptate (sunt si pieton si biciclist si sofer - ca sa nu las loc de interpretari). In plus, nu se scrie Politia Locala ci "Politia" Locala, intrucat aia nu sunt politisti, ci o adunatura ...
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Bah pietonule. Tu chiar nu intelegi ca noi biciclisti suntem superiori, nu conteaza ca e trotuar sau pista sau contrasens. Ai vrea sa mergem noi cu bicicleta prin fumul de masini. Macar o invatat copila o lectie, sa nu mai mearga cu bunicu la plimbare, ca nu este capabil sa aiba grija de ea, si dupaia din spirit civic declara ca era pe tricicleta. Dar uita ca iai dat cu firma in cap fetitei incercand sa ii iei apararea, a iesit minciunica la iveala.
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

Mă plăvan ungurean, dacă stătea atunci cum se plimba?
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

"biciclistul care a provocat evenimentul rutier" suna total deplasat, o data pentru ca dacă a acrosat-o în parc pe fetita de 5 ani nu este un eveniment rutier, iar a doua de obicei copiii nesupravegheați fac mișcări bruște ieșind dintre pietoni direct în fata bicicliștilor, deci nu poți spune ca a provocat accidentul rutier pana nu ai făcut cercetările. Dacă este o pista de biciclete special amenajată și semnalizata corespunzător (asa cum este în cazul de fata), atunci pietonii cat și copii de 4 ani cu triciclete nu ar avea ce cauta pe ea după părerea mea. Referitor la biciclistul care a părăsit locul faptei, tot politia spune ca nu poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului, deoarece nu se afla pe un drum deschis circulației publice. Nu știm cât a stat biciclistul acolo și cum s-a înțeles cu însoțitorii victimei.Exista posibilitatea cum fac în general cei vinovați ( în cazul acesta însoțitorii victimei copilului de 4 ani) ca sa-i spună biciclistului ca poate sa plece ca nu a fost nimic grav și sa nu pomenească nimic de politie deoarece se simt cu musca pe caciula, iar după ce acesta a plecat sa sune la politie ca sa pozeze ei în victime și sa încerce transferarea culpei asupra biciclistului.
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

P.S. Referitor la indicatorul care este montat în zona unde s-a petrecut accidentul pentru cei care nu ii cunosc indicația și au o problema cu bicicliștii ii rog sa deschidă link-ul: http://www.scoalarutiera.ro/indicatoare-si-marcaje/indicatoare-de-obligare/drum-obligatoriu-pentru-categoria-de-vehicule/122
Raspunde

Didi

Acum 7 ani

Consecințele ar trebui să le suporte cei de la Primărie care au gândit așa o tâmpenie.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Pana la urma, biciclistul merita o bataie buna, asa poate o sa fie mai atent pe viitor si o sa ii iasa din cap teribilismul in zone circulate, mai ales cu copii. Si eu am mai mers cu bicicleta pe aceea alee si nu odata s-a intamplat sa ma depasazca cate un bezmetic in mare viteza. Vorba cuiva de mai sus: o bata cu cuie ...
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

De acord, vionenta rezolva orice priblema, civilizatia e pentru fraieri.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Probabil, cei in favoarea biciclistului sunt niste pusti care nu au copii. Dar o sa aiba si atunci o sa isi schimbe parerea ...
Raspunde

Johny Ray

Acum 7 ani

Pista pentru biciclete nu trebuie confundata cu o promenada. Din pacate in parcul "sub arini" pe acesta pista vei regasi de la alergatori, parinti cu carucioare, copii pe role, pana la simpli plimbareti. Nu vreu sa fac pe grozavul dar in Germania nu vei vedea niciodata oameni plimbandu-se pe o pista destinata biciclistilor. Nu este corect sa mergi la plimbare pe acolo. Copilul nu avea ce cauta pe acolo. PUNCT
Raspunde

...

Acum 7 ani

Sigur, pista pentru biciclete este de fapt un velodrom, unde nu ai ce cauta fara casca, cotiere, genunchere si tot tacamul. Nu mai spun de bicicleta, cel putin fibra de carbon. Dar daca pe acolo se plimba parinti cu carucioare, copii pe role, copii care invata sa mearga, pensionari, beztivi care ies de la Bolta mai multi decat biciclisti inseamna ca aleea trebuie sa revina la destinatia initiala.
Raspunde

Ciobanu

Acum 7 ani

Asadar pe forum avem o furtuna de biciclisti care trec virtual cu bicicleta peste fetita in continuu pentru ca ochelarii de cal sunt mai confortabili decat responsabilitatea. Bravo Vaslui, capitala culturala!
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Daca e pista de biciclete eu pot sa-mi invat copilu sa se dea pe acea pista? Trebuie sa fiu tot pe bicicleta ca sa-i explic ce are de facut? Am voie sa am un ajutor ? Daca esti pe bicicleta iti ramane creieru in spate din cauza vitezei? Ps ma dau si eu cu bicicleta, da daca eram in parc la ora aia ii spargeam fata cu amortizoru , sau aruncam cu foile pe post de stelute, sau cu grupu... ca nija, biciclistului . Ori ii indesam tija de la jit pe gat. In rest succes ☺
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

De ce sa nu il inveti in giratoriu? Ca si pe acolo e pista de biciclisti.
Raspunde

ovidiu

Acum 7 ani

Fie ca-i sofer, motociclist sau biciclist romanul tot de neam prost ramane fara pic de respect. O fi pista destinata biciclistilor dar in cazul de fata avem un copil nevinovat accidentat. Ma plimb ocazional cu bicicleta si de cate ori foloseam pista din parc o faceam foarte atent tocmai din cauza ca este foarte aglomerata. Asa cum un sofer trebuie sa reduca mult viteza in zonele cu treceri de pietoni, scoli si gradinite si sa acorde prioritate in mod obligatoriu, si biciclistii trebuie sa ia in considerare asta cand circula prin parcuri.
Raspunde

-

Acum 7 ani

animalu' dracului...
Raspunde

alex

Acum 7 ani

O problema e ca romanul e atras exact de locurile cu multa agitatie, aglomeratie si pericole de tot felul. Remember Colectiv sau mall-ul ala unde sau inghesuit la concert pana nu au mai avut aer si ca de best of celebra deja oferta la tigai. A doua problema e ca la romani nu le plac deloc regulile si legile dar cand ceva se intampla brusc devin experti in ele si constata ca toate sunt proaste ca totul s-o intamplat din vina regulilor proaste. Multa sanatate fetitei care saraca e singura nevinovata in toata treaba asta dar sincer credeti ca se va schimba ceva? Tot asa se vor inghesui romanii nostri pe panarama aia de pista fie cu bicicleta, fie mamicile cu carucioare sau copilasii de 3-4 ani pe trotinete. Avem un amarat de parc dar in schimb avem 'hectare' de cultura FiTS,Pits,Mits si alte forme de circ pt saraci.
Raspunde

ofe

Acum 7 ani

Imi pare rău pt ca a fugit de la locul accidentului in loc sa ajute. Chiar daca era nevinovat, in sensul ca el a circulat corect. Aici părinții sunt de vina pt ca au lasat-o nesupravegheata. Dar nici biciclistul nu trebuia sa fuga chiar daca s-a speriat cel mai probabil. Trebuia sa acționeze în mod corect. Parerea mea. Fuga a fost greseala lui. Iar pt asta se se sancționează ca vătămare din culpa din cauza ca a fugit de la locul accidentului, din pacate.
Raspunde

OVIDIU ROSU

Acum 7 ani

Si baietelul meu de 6 ani a avut o mica coliziune cu un biciclist in urma cu o saptamana, la iesirea din tunel, sus, partea dinspre Aleea Calaretilor, exact in punctul unde pista se intersecteaza cu aleea care vine de la trecerea de pietoni. A scapat nevatamat. Acolo este un copac foarte gros, care blocheaza vederea atat celor care vin de la Rasinari, dar si pentru cei care vin de la trecerea de pietoni, sa intre inapoi pe pista. Copacul acela trebuie taiat de urgenta. Eu personal folosesc des pista pentru alergare si ciclism, dar pentru trotinete si skateboard am luat urmatoarea masura, pe care o recomand tuturor: ABONAMENT IN MUZEUL SATULUI ... 80 RON / an calendaristic ... 2 adulti si toti copiii sub 14 ani. Adio masini si biciclisti, asfalt fin. drept, liniste si priveliste minunata, numai buna pentru relaxare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus