Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cei mai mulți britanici habar n-au avut ce votează ieri

Cei mai mulți britanici habar n-au avut ce votează ieri

Cei mai mulţi alegători britanici nu au ştiut ce înseamnă ieşirea din Uniunea Europeană, lucru sugerat de intensificarea căutărilor online despre această temă după referendum, comentează presa britanică şi americană.

"Imediat după încheierea votului s-au intensificat căutările pe Google privind efectele ieşirii Marii Britanii din UE", anunţă Google Trends.

"Întreaga lume este îngrijorată de efectele referendumului care a decis ieşirea Marii Britanii din UE. Şi, chiar dacă liderii campaniei pro-Brexit celebrează victoria, se pare că britanicii nici măcar nu au ştiut pentru ce au votat", comentează cotidianul american The Washington Post.
"Chiar dacă am votat pentru ieşirea din UE, m-am trezit azi dimineaţă şi pur şi simplu m-a lovit realitatea. Dacă aş avea ocazia să votez din nou, aş vota să rămânem în UE", a declarat o femeie pentru postul ITV News, citat de Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de compania Google, după referendum nu doar că s-au multiplicat căutările online privind efectele ieşirii din UE, dar cei mai mulţi britanici au căutat "Ce este Uniunea Europeană?", situaţie care demonstrează că nu au ştiut ce votează.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

amărâta redactie

Acum 7 ani

Nimic nou sub soare. La fel a pățit un alt popor "mult mai educat" cu trei saptamâni in urma.
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Acesta a fost un fel de vot cam cum l-am votat noi pe Johannis. A fost un vot impotriva estabishmentului britanic, impotriva dictatului de la Bruxelles. La Bruxelles se face o politica lobbyista. In mai toate tarile europene clasa sociala medie se subtiaza tot mai mult, riscul de a saraci este mult mai mare azistazi, fata de anii 90. Merkel care are un cuvint greu de spus in UE duce o "politica de economisire" (Sparpolitik), politica care nu ajuta tarile esteuropene, nici tari ca Spania sau Portugalia. Grecii nu sunt salvati, ci s-au salvat bancile grecesti, si o sa mai pompam bani in ei si pe viitor. Francezii si olendezii, nationalistii lor, vor si ei sa ceara un refendum in tarile lor. Daca pleaca si astia, putem spune by, by UE.
Raspunde

-

Acum 7 ani

nu am inteles nimic oricum,domnule ,dar oricum mai era un pic de europa pana la muntii ural,eu cred ca vor sa se retraga cu brexit-ul de la misiunea cosmica pentru aterizarea pe moon-ul europa a lui jupiter
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus