Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Restaurant Mărginimea Sibiului. Mergi, dar la noroc

Restaurant Mărginimea Sibiului. Mergi, dar la noroc

Între Mănăstirea de la Orlat și intersecția cu drumul ce urcă înspre Sibiel a fost construită o pensiune care la parter are și restaurant – Mărginimea Sibiului îi e numele.

Cu un restaurant mai mult pentru nunți, după aranjare, dar pe căldura aceasta poți mânca și la terasă. Terasă amenajată în fața pensiunii, înspre drum, ca și cum ar fi fost păcat să amenajeze un astfel de loc în partea din spate, unde pădurea năvălește înspre clădire. Una peste alta, locul este curat și cu spații generoase, iar priveliștea te îmbie la un prânz în tihnă și cu povești.

popasul marginimii ciorba Meniul e clasic restaurantelor cu specific românesc: platouri cu ”de-ale porcului” sau cu brânzeturi, ”șuncă de Praga”, caș pane, ciorbe de porc, fasole sau țărănească, o pagină întreagă cu cefe de porc, cârnați, cotlet și șnițele, evident că și ”cordon bleu”, dar și ceva preparate din vită, pui și pește. Nimic creativ, ci mai degrabă pentru oameni care vin să mănânce ”o zamă și ceva mici sau o ceafă la grătar”. Nu-i nimic de condamnat aici, fiecare cu specificul lui. Comparativ cu ce se întâmplă la Sibiu, prețurile sunt chiar mici. Am întrebat ce e special la ”ciorba a la grec cu perișoare speciale”. Doamna ospătar a zâmbit și mi-a răspuns că ”nimic”. ”Doar că sunt bune”. Am ales prin urmare ciorba aceasta, iar pentru felul principal am cerut și o ”scăricică de porc – garni”. Garni e un fel de prescurtare de la garnitură, folosită absolut în tot meniul. Așa că drept ”garni” am ales varză călită, iar bucuria mesei am decis să o îndulcesc cu o porție de clătite. Servirea e o zonă la care restaurantul nu merge rău deloc. Deși mai erau mese în interior, iar pe terasă lumea ieșită de la mănăstire se oprea să sfințească și câte un mic și o ciorbă de burtă, cuplul de ospătari acționa grațios și rapid. Ciorba a venit ”după vechea modă rumânească”, adică adusă în bol separat, de unde peste cele trei perișoare mi-a tot fost turnată ciorbă până a trebuit să rog să se oprească. La gust a fost bună. Și ospătărița a avut dreptate: chiar nu era ceva special la perișoarele acelea. Dar pâinea de casă era foarte bună. La felul doi, însă, aveam să mă bucur de mâncare doar cu privirea. Varza avea un gust amar încât după două tentative m-am lăsat păgubaș. La scăricică aș mai fi zgândărit un pic, dar cred că de la varză mi-a pierit orice poftă de a mai da o șansă cărnii care părea pur și simplu aruncată la prăjit, fără nicio condimentare. Am lăsat prin urmare tot în farfurie, cu gândul la cățelul de acasă care sigur nu va strâmba din nas că e amară varza sau nu mai știu cum carnea.

popasul marginimii clatite Dar am primit cu tacâmurile vesele clătitele pentru care era garantat gemul de casă. Iar dacă cel de mere cu gutui a fost bun, cel de mure a fost senzațional. La final, nota de achitat a fost de 46 de lei : șase lei ciorba de perișoare, 20 de lei scăricica, trei lei pentru pâine, șase lei pentru clătite, tot atât pentru o răcoritoare și cinci lei pentru o cafea.

Mic cel muc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

Ca-n marginime. Nimica special... Oamenii se multumesccu aranjamentele intre ei si clientul e pe locul 2.....
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Dac-a nuti place ici-sa fa "br" Exit cata Prasilia.
Raspunde

buka tartarul

Acum 7 ani

Domnu ultra extra super mega specialist culinar, ia incearca si restaurantul Grand Plaza din Sibiu, strada 9 Mai. Dupa cum descrii meniul, s-ar purea sa fie aceeasi firma. Gasesti pe internet meniul, te documentezi si ne povestesti si despre ciolan, ciorba radauteana, mai bagi un papanas, etc. Si nu mai trebuie sa umbli pe coclauri pentru o mancare....
Raspunde

Grup de turisti

Acum 7 ani

Scrie pe google grand plaza turnulsfatului si o sa gasesti articolul legat de acel restaurant
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

Fara o exprimare bascalioasa despre "lumea ieșită de la mănăstire" credeti ca amprenta nesimtirii voastre nu e suficienta?
Raspunde

John

Acum 7 ani

Din ceea ce ai scris tu în acest articol, mâncarea pe care ai comandat-o, tind să cred că cunoștințele și preferințele tale sunt foarte limitate în materie de meniuri de restaurante sau în feluri de mâncare. Cunosc bine meniul restaurantului, la care se mănâncă foarte bine, poate cel mai bine din zona Marginimii Sibiului și chiar dacă are somon fume, țăranul, în cazul ăsta, tu, redactorul articolului mănâncă tot mici și "zama de burta". Așadar mai bine mâncat un rahat ? până ai scris articolul asta!
Raspunde

-

Acum 7 ani

aveti cumva prajitura cu spuma de capsuni? NU avem prajitura cu spuma de capsuni...a spus chelnarul stergand masa cu tigara in gura si uitandu-se urat la client dar avem prajitura proaspata cu spuma de afine proaspata din afine proaspate ... o ,a spus clientul fericit ,doua prajituri ,atunci..ah ,cu spuma de afine nu putem sa va o servim, a spus chelnarul,caci inca nu s-au legat foile de crema si cratinta de fusta si credinta de spuma de fragi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus