X

Un proces public pentru subminarea economiei naționale

Alin Bratu

Prin borseta oricărui politician, că e cărător de poșete prin Slatina, lipitor de afișe prin Bârlad, sau mic magnat economic în Strei stă undeva ascuns bastonul de ministru.

Orice pierde-vară care se crede extrem de înfipt în pile așteaptă momentul în care președintele, care va fi el în funcție, îi va preda hârtia care-l pune șef peste o parte din țara asta. Acest vis românesc e extrem de vizibil în țară din 1989, încoace.

Să luăm Ministerul Transporturilor. Pavel Aron, Corneliu Burada, Doru Pană, Traian Băsescu, Paul Teodoru, Aurel Novac, Anton Ionescu, Anca Boagiu, Miron Mitrea, Gheorghe Dobre, Radu Berceanu, Ludovic Orban, Radu Berceanu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Șova, Ioan Rus, Iulian Matache, Dan Marian Costescu. Ei sunt miniștrii pe acest domeniu care practic a pus țara pe butuci mult timp. Iar din cauza lor se pierd acum miliarde de euro anual. De ce? Pentru că au ajuns acolo fără a avea habar ce se întâmplă, asta în cel mai bun caz. În cel mai rău caz au avut bune intenții, însă limitate la un an doi, cât i-a ținut acolo ”propteaua”.

Toți acești oameni cred că ar trebui supuși unui proces public cu un singur cap de acuzare: subminarea economiei naționale. Asta dacă va mai apărea vreodată prin codul penal această infracțiune, pentru că oamenii au știut să-și asigure spatele.

Știu că aveți acum în minte mizeria ce se întâmplă cu autostrada Sibiu – Pitești, sau cu porțiunea de autostradă Săliște – Cunța, dar în realitate, lucrurile stau mult mai prost.

Un singur exemplu: de șapte ani, un drum european, E79, deschis circulației, ce face legătura între Deva și Oradea este o incredibilă mizerie. De șapte ani se lucrează la el și în orice curbă poți rămâne fără baia de ulei. Pun rămășag că jumătate din numele amintite mai sus habar nu au unde e acest drum ”european”.

În același proces public ar trebui să intre și parlamentarii care au scos invinuirile de “complot” și “subminarea economiei naționale” din Codul Penal și le-au înlocuit cu “abuz în serviciu” și “constituire de grup infracțional organizat”.

Poate că DNA ar trebui să se ocupe și cu altceva, în afară de găinăriile de o sută de lei, șpagă la doctor. Un dosar extins cu privire la cum a fost condusă această țară în ultimii 27 de ani trebuie să facă obiectul unor dosare. Un dosar real, concret, care ar putea aduce cel puțin un beneficiu, pentru că anii nu se vor mai întoarce înapoi. Și nici mizeriile înghițite de români în ultimii ani nu mai pot fi în vreun fel spălate. Va aduce un minim avantaj: ideea că a ajunge ministru în țara asta să nu mai fie un vis pentru toți jegoșii. Să le fie frică de ceva. Dar rău!

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Da din pacate cunosc E79. Am avut nesansa sa merg pe acolo prin 2010 sau 2011. Imi amintesc ca mi-am jurat de sute de ori ca nu o sa mai trec pe acolo… Nici acum nu pricep cum poate fi numit drum european. Am vazut pe acolo si cativa nefericiti europeni din alte state. Cred ca si ei erau socati de ce li se intampla.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zorro

  De acord, insa este de remarcat ca in RO justitia sau dreptatea nu este la fel pentru toti. Nu este legata la ochi, asa cum ar trebui sa fie. Un cetatean care fura de foame dintr-un magazin este in unele cazuri mai greu pedepsit ca un politician care a furat, a luat spaga mii si milioane de euro sau a pagubit statul cu sume imense.
  Banii furati, disparuti prin mamagement gresit, etc TREBUIE recuperati de la cei vinovati. Si aici ar trebui modificata legislatia.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  -

  what about me?
  1 million $ cash for the calculation of portal Io of the solar system from another parallel mirror cellular univers,but of course in any case, as in fact ,from previously had been expressed by this website, this might not represent their opinion in the case too and therefor that all the rights are reserved ,but anyway, in other points of view that even more hardly might be considered and therefor expressed thaT not felling of any kind of animal like me had been hurt

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  -

  what about me?
  1 million $ cash for the calculation of portal Io of the solar system from another parallel mirror cellular univers,but of course in any case, as in fact ,from previously had been expressed by this website, this might not represent their opinion in the case too and therefor that all the rights are reserved ,but anyway, in other points of view that even more hardly might be considered and therefor expressed thaT not felling of any kind of animal like me had been hurt

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  amărâta redactie

  ….atunci cand cocosul babei oua un margic, Gyuntar se inerva atat
  de tare încât se catapultă din ligheanul dosit in Groapa Marianelor,iar
  baba Dochia salivand a neputința Carabinierii peste cazul moșulici
  iar brexitul Văii Hartibaciului nu se mai vrea a fi falidad…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   -

   for that song from groapa marianelor? it might be considered by others that the song is not of the best choice too and therefor i am still thinking how muck to ask for it, but it was so beautiful , isn’t it ?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tehnocrat

  Indemni la procese cu mitraliera pe stadioane? Dar pentru subminarea meseriei de ziarist nu faci incantatii? Iti iei pletosii din redactie si va autodenuntati.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Petrescu

  Un articol complet idiot.
  Habar nu ai ce spui si nici macar nu ai idee cum se lucreaza intr un minister si cat se zbat unii ca sa iasa treaba buna.
  Praf santeti.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Asa e, i-am vazut cu totii plangand langa ruina autostrazii, si-au dat demisii peste demisii cand treaba a mers prost in minister…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact