Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Șovăială pleacă să aibă de unde veni. Probabil viitorul administrator al județului

Șovăială pleacă să aibă de unde veni. Probabil viitorul administrator al județului

Constantin Șovăială demisionează din funcția de consilier județean pentru că aceasta este incompatibilă cu funcția de consilier al președintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Aceasta este explicația oficială a politicianului cu privire la plecarea lui din rândul consilierilor.

Cu toate acestea, surse apropiate PNL Sibiu susțin că el se pregătește să ocupe funcția de administrator public al județului. ”Am demisionat deoarece am o altă calitate acum în Consiliul Județean, aceea de consilier al doamnei președinte și această funcție este incompatibilă cu cea de consilier județean. Mi-am dat demisia în 24 iunie”, declară Constantin Șovăială. Despre postul de administrator public al județului, Șovăială nu vrea să facă deocamdată comentarii. ”Pentru administratorul județului este o altă procedură, se organizează concurs. Mă mai gândesc până se va organiza concurs”.

Funcţia de administrator public al judeţului este neocupată încă din 2012,  când Iosif Moldovan şi-a dat demisia din această poziție. Pentru ședința din 30 iunie, pe lista proiectelor figurează și scoaterea la concurs a acestei funcții.

Întrebată înaintea alegerilor din 5 iunie dacă va dori ca această funcție să fie ocupată, Daniela Cîmpean a răspuns afirmativ. ”În cazul în care eu voi fi președinte al Consiliului Județean, funcția de administrator al județului va fi ocupată”. ”Prin concurs”, după cum a specificat.

”Scopul introducerii acestei funcţii a fost acela de a profesionaliza administraţia

locală prin îmbunătăţirea şi fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor către cetăţeni. Administratorul public nu ar trebui să fie un simplu angajat al unei primării/consiliu judeţean, ci un promotor al schimbării în cadrul procesului de reformă a sistemului administraţiei publice locale. Administratorul public nu este un manager în sensul birocratic al cuvântului, ci un profesionist pregătit şi capabil să faciliteze interacţiunile şi să soluţioneze problemele ce se manifestă la nivelul unei comunităţi. El gestionează un proces continuu de situaţii în vederea satisfacerii interesului public al unei anumite comunităţi. La nivelul comunităţilor locale, administratorul public, primarul şi consiliul local (preşedintele consiliului judeţean şi consiliul judeţean) creează cadrul adecvat identificării problemelor şi propunerii de soluţii pentru remedierea acestora prin elaborarea şi implementarea unor planuri de acţiuni locale”, se arată în definirea termenului de administrator public al județului, în ”Manualul administratorului public”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Trăiască ! La Multi Ani ! Uraaa!
Raspunde

-

Acum 7 ani

si de ce esti asa de entuziasmat domnghiule ooy ,ca mai este pana pe 20 august de sfanta marie ,da' asta raed de unde este ? de la sfanta paraschiva?
Raspunde

blat

Acum 7 ani

DOAMNA PRESEDINTA , CE FACETI CU ACEI CONSILIERII CARE SUNT SI VICEPRIMARI CE FACE CU EI ??????....SPERAM CA NU ESTE BLAT!!!!!!!!
Raspunde

-

Acum 7 ani

il iubeste poporu 'roman, ma, ca l-a salvat ! care si care salvat ? de 36 de ani de cand a venit in romania a venit sa se ascunda ca in burta mamei sale si ca-i doctor, sa se spuna ca-i roman si doctor si ca forma de amenintare pentru alti ca sa nu se vorbeasca in fata lui de teacherul lor husseini cu asa numita dreapta a dreptatii kuveitiene la drepturile femeilor de imparateasa si cu mana stanga de afaceri de poezia rodica a lui vasile alexandri pe la fosta intreprindere de locomotive si cu gandire iluminata la genocidurile din armenia si pentru care smurd trece si cu greens-si prin anglia o demagogie de clasa dusa la maximum maximorum si care oricand va veni sa planga un pic cu lacrimi de crocodil si care impreuna cu tipi lui de acelasi caracter va sti sa se invarta bine chiar si in noua societate din romania injurand ca un cetatean de drept cu certificat nou de nastere de mirosul bradului lui nicolae iorga ducandu-si escrocheria politica pana si in basarabia si bucovina pedepsind poporul roman pentru istorie si facandu-se in numele noi sale inventii atat de culoare rosie a stiintei lui de idei si in originea speciei esentialiste mai mult chiar decat romanii care trebuie nu numai sa-l iubeasca dar sa si-l admire pentru noul cult de admiratie a marii sale personalitati ,doctorul alb si cu sufletul rosu metalic si cu pantofii sai cei negrii ca o forma divina de steag ,netrecut prin faza ,,descult'' a romanului dar sarit ca un tap la cumparat pamant si care are nevoie de ma-sa sa-i scrobeasca ,eventual ,halatul si pe care mamica lui i-a scris cu punct in urma acului pe buzunarul halatului numele raed arafat si in care buzunar, macelarul armeniei sta sa-si ascunda pixul si are nevoie si de nevasta in romania ca atunci cand era el cine era, a stropit cutitaru' mult din sangele armeniilor si de asta au venit in tara palmei de apa sa-si spele mainile murdare de sangele crestinilor si care stia , de fapt ca va veni ziua atat de nedorita a amintirii istorice a originii speciei sale si a originii speciei imparatesei de drepturile femeilor dar si de adus de munca muncitorilor de locomotive cu palmele murdare si fara apa spirituala de ingerasi ,nu ca doctorii curati in fata marii spiritualitati a lor atat de Curate , a stropit mult sange in 1915 de la crestini ,doar ciorapii i-au ramas curati ca era incaltat si pantofii lui erau bine dati cu crema de pantofi si de aceea nu i-a ajuns singele armeniei la ciorapi
Raspunde

...

Acum 7 ani

Definitia termenului "administrator public" cum scrie in ultimul paragraf din articol m-a lasat masca. Eu cred ca nici nu se nasc oameni care sa corespunda cu ce scrie acolo si daca exista apartin unei rase superioare, nepamantene. Ma rog, ce stim noi, plavanii, cu Judeteana de Partid nu te pui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus