Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Firma Electromontaj Sibiu ajută la construirea de linii electrice noi în Kosovo. Contract de 7,5 mil. euro

Firma Electromontaj Sibiu ajută la construirea de linii electrice noi în Kosovo. Contract de 7,5 mil. euro

Compania Romelectro a câştigat licitaţia internaţională şi a semnat contractul de execuție a unor linii electrice de înaltă tensiune pentru compania KOSTT (Kosovo), operatorul de transport și de sistem. Firma Electromontaj Sibiu, care face parte din Romelectro, va ajuta la execuția și punerea în funcțiune a liniilor.

Investiţia, în valoare de puțin peste 7,5 milioane euro, va fi finanţată de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Lucările constau în execuția la cheie a cinci tronsoane de linie de 220 kV și 110 kV, simplu și dublu circuit, cu pozare atât aeriană, cât și în cablu.

Contractul va fi executat cu participarea mai multor firme din cadrul Grupului Romelectro. Astfel, proiectarea va fi asigurată de ISPE (Institutul de studii și proiectări energetice), stâlpii metalici vor fi confecționați la CELPI București, iar specialiștii de la Electromontaj Sibiu vor asista execuția și punerea în funcțiune. De asemenea, au fost antrenate și firme locale pentru lucrările de construcții montaj.

”Am câştigat această licitaţie internaţională pentru că am avut cea mai bună ofertă, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar. După cum anunţam, am redefinit strategia corporativă a Grupului, una dintre direcţii fiind revenirea puternică pe piețele externe. Spațiul ex-iugoslav este unul de interes pentru noi, pentru că aici se fac investiţii importante, în capacităţi noi de producere a energiei sau în retehnologizarea celor existente, precum şi în modernizarea şi extinderea reţelelor de transport și distribuție. Contractul pe care l-am câştigat face parte dintr-un portofoliu mai amplu de lucrări, prin care țările din Balcani își consolidează sistemele de transport, în scopul creșterii calității şi siguranței în alimentarea cu energie şi al asigurării interconectării sistemelor de transport din regiune”, spune Cristian Secoșan, directorul general al Romelectro, într-un comunicat de presă.
Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Stire fabricata !. Ma mir ca inca nu a postat directorul de la Electromonta Carpati Sibiu ! Electromontaj nu participa la nimic, doar Romelectro impreuna cu cei din Kosovo. Atat ! Legatura intre Electromontaj si Romelectro nu inseamna ca si prima mentionata in propozitie participa !
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Ma gândesc ca "ajutorul " este o acțiune umanitara si care nu are ca scop obținerea unui profit sau...?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus