Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Începe reabilitarea unui nou lot din cartierul Hipodrom II

Începe reabilitarea unui nou lot din cartierul Hipodrom II

Cel de-al doilea lot al cartierului Hipodrom II propus spre modernizare a fost încredințat asocierii de firme SC Geiger Transilvania SRL – SC Electroimpex SRL, care în prima parte a acestei luni va primi ordinul de începere a lucrărilor din partea Primăriei Sibiu. Oferta celor de la Geiger a fost desemnată în cadrul unei proceduri de achiziție lansată în ianuarie anul acesta, pentru reabilitarea pe loturi a întregului cartier Hipodrom II.

Lotul atribuit spre execuție asocierii formată din SC Geiger Transilvania SRL și SC Electroimpex SRL este delimitat de bulevardul Mihai Viteazu, strada Oituz, strada Mirăslău, strada Gorăslău și strada Nicolae Iorga. Termenul de realizare a lucrărilor este de zece luni (perioadă care nu include și sezonul rece), termenul de garanție este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor, iar valoarea contractului este de 5,6 milioane de lei. Pentru acest lot au depus oferte opt asocieri de constructori. Trebuie precizat că străzile Mirăslău și Gorăslău fac parte dintr-un alt lot de lucrări, pentru care procedura de evaluare a ofertelor depuse este încă în desfășurare. Cel de-al treilea lot – format doar din Aleea Haiducului – este în curs de execuție. Referitor la lucrările încredințate asocierii condusă de Geiger, acestea prevăd modernizarea a 2,6 km de străzi, a aproape 15.000 de mp de parcare și a trotuarelor din zonă. Pe lângă rețeaua electrică de reabilitat, lucrările prevăd introducerea cablajului metropolitan pe o lungime de 13,5 km.

“Prezentul contract include reabilitarea Aleii Turnu Roșu și a Aleii Biruinței, dar și a aleilor mai mici care fac legătura dintre blocuri și parcări. Aleea Buia este deja reabilitată pe un contract anterior. În schimb trebuie precizat că nu include modernizarea străzilor Mirăslău și Gorăslău, cele două străzi fiind cuprinse în altă zonă a cartierului, care va intra și aceasta curând în reabilitare”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Reprezentanții constructorilor au anunțat că lucrările se vor desfășura pe zone mai mici ca suprafață, pentru a afecta cât mai puțin circulația autovehiculelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Clitoniu

Acum 7 ani

Iar reabilitari care nu aduc investitii si buna stare? Pe cand un cinema multiplex si locuri de gratare? Chiar suntem bataia de joc a mai marilor orasului? Rusine!
Raspunde

B

Acum 7 ani

Locurile de gratare nu au de-a face cu primaria, doar nu le vrei in oras?
Raspunde

LaFlemme

Acum 7 ani

O dat Dumnezeu (sau Fodor) si se repara Aleea Biruintei.
Raspunde

Gheorghe

Acum 7 ani

Sibiul este după cum văd miticii chipul țării: România este Bucureștiul și poate încă ceva pe ici pe colo. Sibiul este centru istoric și poate încă ceva pe ici pe colo, pe unde nu se vede lucru bine făcut, și probabil nu a ajuns fostul PRIMAR.
Raspunde

M

Acum 7 ani

Grătare in oras,in spatele blocului ?vai de Steaua voastra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus