Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Hans Klemm, ambasadorul SUA, întrebat la Sibiu când scapă românii de viză: E stabilit prin lege…

Hans Klemm, ambasadorul SUA, întrebat la Sibiu când scapă românii de viză: E stabilit prin lege…

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a povestit cu ocazia Zilei Naționale a SUA că a fost recent la Sibiu, la Festivalul Internațional de Teatru, iar un student l-a întrebat când vor permite Statele Unite României să între în programul Visa Waiver şi când nu va mai fi necesar că românii să solicite viza.

”Este o întrebare pe care o aud extrem de des(...) Programul Visa Waiver este un program stabilit prin lege, aşadar nu este vorba despre politici sau reglementări, care se pot schimbă. Fiind stabilit prin lege, solicită o modificare legislativă”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, scrie News.ro.
Hans Klemm a explicat că prin legislaţie s-au stabilit patru sau cinci cerinţe pentru includerea în program, iar România le îndeplineşte pe toate, cu excepţia uneia, şi anume rată refuzurilor, care trebuie să fie mai mică de 3% în cazul solicitărilor de vize de afaceri sau turistice. ”S-au făcut propuneri pentru a creşte acest prag de la 3% la 10%, dar pentru acest lucru este necesară o schimbare a legislaţiei.

În 2016, an cu alegeri prezidenţiale şi alegeri pentru Congresul SUA, în care că şi în Europa, imigraţia este un subiect politic foarte sensibil, nu există nici o şansă de modificare a acelei legi, de creştere a pragului până la un nivel care să permită României să se califice pentru includerea în program”, a precizat Klemm.

El a adăugat că în SUA au loc alegeri anul acesta şi în funcţie de rezultatele alegerilor prezidenţiale şi pentru un loc în Congres, o schimbare a legislaţiei, cel mai probabil că parte a unei reforme legislative mai ample a legislaţiei privind imigraţia, este foarte posibilă. ”Aşadar trebuie să vedem care va fi rezultatul alegerilor”, a mai spus Klemm.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

...

Acum 7 ani

Da, soția mea Carmen, s-a îmbrăcat ceva mai potrivit cu evenimentul! Foarte bine, doamnă, țineti-o tot așa!
Raspunde

!

Acum 7 ani

sotia ta, poate imbraca si opinci, daca ii dai voie
Raspunde

DJ K.W .IOHANNUS

Acum 7 ani

Iar moderati la greu comentariile???? ....DE CE??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus