Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cine poate opri PSD și PNL la parlamentare? Planurile PACT și Uniunea Salvați România pentru Sibiu

Cine poate opri PSD și PNL la parlamentare? Planurile PACT și Uniunea Salvați România pentru Sibiu

La alegerile locale, PSD și PNL au câștigat aproape tot în județ. Excepțiile sunt cele patru mandate de primari obținute de ALDE și de poziția câștigată în Sibiu de FDGR. În rest, celelalte partide au participat aproape degeaba la alegeri. În afara câtorva mandate de consilieri locali, UNPR, PMP și ceilalți au participat doar ca să simuleze democrația.

Nu același lucru se poate întâmpla însă la alegerile parlamentare, unde ”greii” PNL și PSD pot avea un adversar pe măsură: societatea civilă. Pe modelul București, acolo unde Nicușor Dan a avut o prestație lăudată la locale la nivel național există șanse mari să se constituie Uniune Salvați România. Iar Sibiul nu e lipsit de planuri. Un alt proiect politic, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a încercat lupta electorală la alegerile locale, însă demersul nu a avut foarte mare succes. Acum, însă, liderii organizației spun că pentru alegerile parlamentare se vor pregăti din timp.

PACT își face organizație în Sibiu

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a avut săptămâna trecută prima sa Adunare Generală, în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale formaţiunii şi au fost decise direcţiile de acţiune în vederea alegerilor parlamentare din 2016. PACT a participat la alegerile locale, după ce s-a înființat cu doar două luni înainte de campania electorală.

Chiar și așa, în urma alegerilor, PACT a obținut 12 mandate de consilieri locali, în 4 dintre cele 10 localități în care a avut candidați. În trei dintre acestea, PACT s-a impus drept principala forță de opoziție în raport cu PSD și PNL (locul doi la Tortoman, Tămășeni-Adjudeni și Bolintin Vale). Și în alte localități precum Roșiorii de Vede, Doljești, Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc PACT a surclasat alte formațiuni politice vechi. Mai mult, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a fost foarte aproape de a câștiga și funcția de primar al comunei Tortoman, jud. Constanța: candidatul Gabriel Cateliu, susținut de PACT, s-a clasat pe locul al doilea, la o diferență de doar 7 voturi față de locul întâi.

În perspectiva alegerilor parlamentare, reprezentanții PACT susțin că există deocamdată un vicepreședinte care se ocupă de județele care formează regiunea Centru, acesta având însărcinarea de a forma organizațiile județene. Poate nu întâmplător, persoana în cauză este o sibiancă, avocata Mădălina Boncan.

”Am avut o Adunare Generală prin care am decis în primul rând conducerea partidului și toate forurile de conducere, urmând ca în următoarele două săptămâni de la Adunarea Generală să luăm o decizie și cu privire la participarea la alegerile generale. Ceea ce pot să spun în momentul de față e că vom participa, dar deocamdată nu e foarte clară forma, dacă vom participa singuri sau împreună cu cineva. Așa cum probabil ați văzut din presa națională au fost demarate niște discuții cu mai multe partide noi, pentru a se încerca construcția unei platforme politice comună, cu forță mai mare, cu acoperire mai mare”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Alin Iliescu, director de presă PACT.

Pe platforma ”candidez.eu”, membrii PACT vor să continue proiectul început la locale, unde au oferit posibililor candidați un ajutor logistic pentru alegeri. Acesta va continua și la alegerile generale. Candidaţii se pot înscrie accesând secţiunea candidează, urmând ca apoi, echipa PACT să selecteze candidații pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate și a principiilor și valorilor PACT.

Uniunea Salvați România, filiala Sibiu. În curs de creare

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat imediat după alegerile locale că lupta cu corupția din partide determină partidul său să se transforme din Uniunea Salvaţi Bucureştiul în Uniunea Salvaţi România. "Pentru că această clasă politică ne-a dezamăgit de aşa multe ori, încât realmente nu se mai putea. Situaţia este generală la nivel naţional. Clasa politică a dezamăgit la nivel naţional. Lipseşte o forţă politică care să reprezinte cetăţenii care s-au săturat de un întreg mod de a face politică. Tocmai de aceea Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an", a anunţat Nicuşor Dan, citat de Mediafax. El a adăugat că partidul are "uşile deschise" pentru grupuri de cetăţeni care au încercat să lupte cu sistemul şi pentru partide politice noi, un exemplu fiind Partidul pentru Iaşi. "Vom discuta cu toate formaţiunile politice noi adevărate, adică nu cele formate din vechi oameni politici rebotezate partide noi", a subliniat Dan.

La o lună după acest moment, USR încă nu a fost înregistrat la Tribunalul București, iar prin țară s-au creat doar câteva grupuri de lucru în vederea formării unor organizații județene. Același lucru se întâmplă și la Sibiu, unde câțiva tineri s-au strâns pentru a vedea cum pot stabili un grup de inițiativă pentru formarea unei organizații locale USR Sibiu. Acest fapt a fost confirmat și de la nivel central.

”Vă putem confirma că am primit solicitări din Sibiu, dar nu s-au făcut demersuri concrete încă pentru constituirea unei filiale a Uniunii Salvați România în Sibiu. Nu avem o persoană desemnată în această privință”, se arată într-un răspuns primit de la USR Sibiu la o întrebare privind formarea unei organizații locale.

Miza: 15%

Un partid nou, care să strângă generația tânără care altfel poate nu s-ar prezenta la vot ar putea strânge la alegerile locale aproximativ 15%, spun analiștii politici. ”USB va juca în mod previzibil tot pe cartea anti-partide, va refuza alianțe și înțelegeri. Încurajat de scorul bun obținut la București, Nicușor Dan a anunțat deja intenția de a transforma USB în USR și de a ataca alegerile parlamentare. Problema lui este că nu dispune de structuri în teritoriu, iar acestea sunt dificil de înființat, însă nu imposibil, având în vedere entuziasmul generat în Capitală. Președintele Klaus Iohannis are toate motivele să încurajeze noul partid și să se lipească de imaginea lui. USR ar putea deveni chiar noul partid prezidențial, dacă reușește să se impună la parlamentare”, susține Dan Tapalagă, editorialistul site-ului hotnews.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Pentru a putea schimba ceva in aceasta țara, speram ca USR, sa nu cada in plasa "serviciilor" transformându-se astfel in vehicul electoral pentru actualul președinte, ce ne-a promis schimbarea in calitate de candidat al unui partid deja compromis.
Raspunde

-

Acum 7 ani

cum gandesc politicienii? nu stiu, domnule,cum gandesc politicienii din cauza ca nu am fost un politicean dar oricum, sentimentul generalizat de politicean,probabil, este acela ca ,,constiinta trece prin stomac''
Raspunde

D

Acum 7 ani

PNL a pierdut sansa sa fie un partid credibil pentru parlamentare. Sustine cot la cot cu PSD coruptia, hotia, involutia Romaniei. Cele doua partide mari plus satelitii lor - pmp, alde, unpr formeaza un grup mafiot care nu permit Romaniei sa se dezvolte si romanilor sa duca o viata normala
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Dacă promovează candidaţi decenţi şi nu reşapaţi din " vechile (!) " partide pot înlătura hegemonia cuplului expirat psd / pnl .Cuplul Clotilde - Nicuşor e greu de clonat într - o provincie adormită .
Raspunde

IlustrulCuPantofROSU

Acum 7 ani

Cine crede in "virginitatea" cuplului Clotilda-Nicusor e un mare prost. Serviciile sunt in spatele lor, sa puna tinerii frumosi si liberi botul.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Atâta timp ca n-ai avut "contact sexual" cu respectivul/respectivii cred ca fiecare are dreptul sa fie considerat "virgin" cel puțin D.p.v. politic.
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Prefer niste oameni noi, care au reusit dpdv profesional, "suspectati" ca ar avea in spate serviciile, decat dinozaurii de acum, care sunt aserviti nu doar serviciilor, ci si oricui e dispus sa dea cea mai mica suma de bani. Si se pare ca a inceput deja, campania negativa, atat de specifica poporului asta slab. Nu ne ridicam la standardul altora, ci ii tragem in aceeasi mocirla cu noi.
Raspunde

nicu

Acum 7 ani

Tehnic in parlament intra Pnl,Psd,Alde siUdmr,asta dupa votul politic dat partidelor la cj .Pmp este la limita,poate intra cu o miscare tip Basarabia ajutati de Basescu si de o prezenta mai slaba la vot la toamna.Toate celelalte partide nu trec pragul de 5%.Usb ca sa fie Usr trebuia sa fie deja inregistrat juridic si sa aiba deja org teritoriale in toate judetele,eu cred ca e deja tarziu.Absenteismul care e in crestere va favoriza partidele mari care au la baza primarii cu electoratul acestora.Serviciile favorizeaza partidele mari si pe coruptii acestoraE tare zicala "Din bube mucegaiuri si traseisti.........oameni noi!
Raspunde

Vyo

Acum 7 ani

PSD este sufletul, sangele si nazuintele noastre! Mangaierea persoanei iubite, dorul de cei dragi, iubirea de o viata! A fi roman inseamna a fi pesedist. Mandrii ca suntem romani! PSD, numele tau e victorie!
Raspunde

!

Acum 7 ani

parca il citesc pe Paunescu :-)
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

PSD=Partid toxic!
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

jigodii sorosiste care vor destramarea statului roman si darea ardealului la ungaria si soros pentru bogatii muntii nostrii aur poarta TALHARI pdlisti,pnlisti,psdisti.pmpisti
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

PSD=UN HEXIPHARMA AL POLITICII ROMANESTI!
Raspunde

barbu florea

Acum 7 ani

BUNUL DUMNEZEU a aratat prin “ DOCTRINA POPULARA COJOCARU “ si mai ales prin cartile “ MERITOCRATIA “ si “ MERITOCRATIA SI MERITOCRATISMUL “ scrise de Laurentiu Primo “ LUMINA DE URMAT PENTRU IZBAVIREA NEAMULUI ROMANESC “ aflat acum la “ GREA CUMPANA – AMIN “ Pe parcursul a circa 5 (cinci) ani, din 2008 si pana in 2016, vazand cu ochii naturali si ai mintii, dar mai ales intelegand, odata cu trecerea timpului si parcurgerea diversiunilor si experimentelor de cobai, la care am fost supusi in ultimii 26 de ani “ MAREA TRADARE A ROMANIEI si a POPORULUI ROMAN “, incepand cu “ marea revolutie-lovitura de stat “ din decembrie 1989, am incercat sa imi explic si sa luminez cu puterile mele modeste “ DRUMUL GRESIT PE CARE A FOST ARUNCATA NATIUNEA ROMANA “ si caile de urmat pentru reparatie sociala, umana, morala, economica si chiar politica, in ultmii 10 (zece) ani dupa 16 (saisprezece) ani de balbaiala si dezmeticire din “ ABUREALA COMUNISTA SI NEOCOMUNISTA “ ce sa-a instaurat abuziv la putere in Romania, situatie ce am simtit-o “ INCOMPATIBILA “ cu mintea, intelepciunea, educatia si bunul simt romanesti, pe care mi le-am insusit de la parintii si bunicii mei si de la societate, ca fiu de taran Roman, de pe plaiurile dambovitene (Potlogi Dambovita , cu casa in vecinatatea Palatului Brancovenesc). De mic copil am fost fascinat de povestea, eroismul, patriotismul si sacrificiul pe Altarul Tarii Romanesti, al domnitorului Constantin Brancoveanu si familiei sale, care a ctitorit in timpul domniei, in comuna Potlogi, un palat asemanator celui de la Mogosoaia, tot, pe malul unui rau de campie, caruia i se spune pe la noi, Apa Rece, care candva probabil ca a fost un brat natural sau artificial al raului Sabar sau Rastoaca, cum ii mai spun localnicii. Adevar este ca la marginea zidurilor “ Palatului Brancovenesc “ erau, cand eram copil doua lacuri unite, de un paraias numite “ Lacurile Gherghina “, destul de largi si de adancimi medii si progresive de la mal, in care ne scaldam vara, noi copii satului ce locuiam in vecinatate, ceilalti fiind mai aproape de Sabar sau de Arges, iar iarna mergeam cu saniile sau cu patinele improvizate, parca ma si vad cu o patina legata de piciorul drept cu sfoara, pentru ca doua patina, nu am avut-o niciodata. Dar m-am indepartat de subiect, din dorinta de a arata de unde mi se trage acest “ cult al bunului simt, simt al dreptatii si al patriotismului, care nu m-au parasit niciodata si chiar ma fac sa fiu mandru de originea si neamul meu romansc. Deaceia probabil in anii de dupa asa zisa revolutie, prin calitatea de director al SC IF-TRANS SA Buftea nu am acceptat, curtat fiind, sa fiu “ membru al tradarii, prin FSN-ul criminal “ si mai mult nu am acceptat ca imputernicitii statului si cenzorul sa fie numiti de acest “ prepartid ticalos “, nominalizand in aceste functii, impuse de noua si falsa organizare economica, oameni cu expertiza din autoritatile locale si dintre fostii conducatori ai unitatii, care au pus umarul la transformarea si bunul mers al fostei “ Autobaza 3 Transcom “, atunci SC IF-TRANS Buftea, chiar daca unii dintre ei au fost CORUPTI si m-au tradat. Cat am condus aceasta societate, nu s-a instrainat si nu s-a vandut “ nici macar un ac “, din contra am facut investitii de dezvoltare si intretinere fonduri fixe, dar in 1992, SC Transcom SA (societatea comerciala principala rezultata din ITAC Transcom, INTREPRINDEREA – MAMA –din care s-au format societatile comerciale neocomuniste ), mi-a furat din patrimoniu, repartizat initial, o autocloana de la Gradistea, cu statia PECO cu tot, cu multe tone de combustibil de incalzire, motorina aferenta functiunarii, dar si 12 tone de motorina din rezervele de la sediu, cu complicitatea subalternilor mei economici si a cenzorului unitatii, fostul contabil sef in subordinea mea , care era atunci si acum director economic la Transcom SA, situatie constatata cu ocazia inventarului periodic realizat de comisia multidepartamentala, anual . Motive care au creat o prapastie intre mine si contabilitate, deoarece avand imputernicit al statului pe adjunctul comandantului de politie Buftea “ Preda Barbu “, care la sesizarea mea incepuse ancheta, de furt din avutul obstesc, din unitate cu capital “ integral “de stat. Datorita fricii de consecinte, sau in complicitate cu autoritatile locale , cei implicati , viitorii inculpati, au declansat un comflict de munca invocand salariile, vis-a-vis de cheltuielile facute systematic pentru dezvoltare si investitii, eu fiind nevoit sa plec prin transfer la SC Astra SA, fosta Autobaza 6 Transcom, care m-a crescut si promovat, cea mai lunga perioada de timp din cariera mea si de unde “ via Autobaza 5 Transcom “ unde era director secretarul de partid din 1987, am fost promovat “ Sef de Autobaza “ la Autobaza 3 Transcom, de mai sus IF-TRANS SA. Aici la SC Astra SA am fost incadrat Director Economic si m-am ocupat de atelierul de reparatii si de service-ul auto, la a carui dotare ajutasem anterior, iar dupa cativa ani cand am fost mutat la contabilitate cand incepuse “ PRIVATIZAREA CACEALMA MEBO-COSA “, eu nu am avut curaj sa preiau “ Contabilitatea “ in primul rand pentru ca nu mai lucrasem si riscam sa fac greseli capitale, care sa ma coste libertatea si linistea familiei, mai ales ca acum urma sa se faca multe imprivizatii, data fiind legislatia noua si instabila, …. asa ca am acceptat propunerea unui alt coleg si prieten, director la SC CONTRANS SA, fosta Autobaza 4 Transcom, pentru functia de “ Inginer Sef “ unde deasemenea am organizat, dotat si pus in functiune un service auto, de care a beneficiat, din plin firma “ Alexander taxi “ careia i-a fost inchiriat mai multi ani s.a.. Totul functiona cu eficienta pana cand Fondul Proprietatii de Stat a vandut, peste 60 % din actiuni unui profitor al sistemului “ neocomunist instaurat “, care nu isi putea duce la indeplinire planul de distrugere si praduiala datorita directorului si inginerului sef. Eu m-am transferat la societatea proprie, cu activitate de taximetrie “ SC Barbu coms-trans SNC “, iar dupa cateva luni a fost nevoit sa plece si directorul, care s-a deschis o firma, ce vindea anvelope si lubrifianti, dintr-un spatiu inchiriat de la un alt coleg si prieten director la SC Giulesti SA. Inchei aceasta poveste cu “ o trimitere la prezentul blog, in care am prezentat printre altele si “ povestea taximetriei “ pana si dupa “ Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si inchiriere “ inclusiv demersurile mele referitoare la aceasta lege nedreapta si non-economie de piata, la Curtea Constitutionala a Romaniei – respinsa cu 5 la 4 din 9 judecatori. Am hotarat “ finalizarea activitatii blogului www.barbu-florea.ablog.ro “ acum deoarece mi-am insusit “ Doctrina Populara Cojocaru “ conceputa si promovata de profesor doctor Conctantin Cojocaru, pe care l-am stimat si apreciat si nu ma dezic nici acum, cu toate ca am motive sa fiu nemultumit (vezi blog ) si pe care l-am criticat de mai multe ori, dar mai ales dupa ce am citit si mi-am insusit cartile “ Meritocratia “ si nu in ultimul rand “ Meritocratia si Meritocratismul “ scrise de domnul inginer, care are veleitati de mare economist, Laurentiu Primo si care a scris aceste carti “ DE PARCA AR FI CITIT IN UMILA MEA MINTE si IN DUREREA MEA INTIMA “ … ma simt golit, nu mai am nimic de spus sau de comentat pe prezentul blog, tema fiind depasita, ramanandu-mi doar posibilitatea de a actiona, dupa puterea si priceperea mea pentru eliberare, izbavire si dreptate , atat de necesare “ acum “ Romaniei si neamului romanesc. Cu siguranta ca in tara si in diaspora emigrarii sunt multi Romani, incapatanati ca mine, a caror coloana vertebrala “ verticala “ nu s-a frant sau indoit sub presiunea frustrarilor, coruptiei si tradarii si care vor pune umarul , fiecare dupa putere, pricepere si acolo unde l-au dus Dumnezeu si nevoile “ LA EFORTUL DE VERTICALIZARE A NEAMULUI ROMANESC “. Astfel ar fi posibil, un exercitiu electoral la “ Alegerile 2016 “ SA NU MAI VOTAM MAFIA POLITICA DIN ULTIMII 26 DE ANI – adica sa-i “” LUSTRAM “” PE TRADATORII DE NEAM SI DE PATRIE DIN ULTIMII 26 DE ANI – care se regasesc in “ partidele politice VECHI SI NOI “ …. ASTFEL , ar creste sansele candidatului “ MERITOCRAT ‘’ = viitor = la Presedentia Romaniei, care sa deschida calea instaurarii Ordinii Meritocrate in Romania si trecerea de la anterioarele sclavagism, mosieresc, burghez, capitalist, communist, actualul neocomunism, la viitorul SISTEM MERITOCRAT SI NOUA ORDINE MERITOCRATA , AVAND LA BAZA “” CONSTITUTIA MERITOCRATA “”. Noi “ Miscarea Meritocrata “ trebuie sa avem candidati la Alegerile 2016 , cu o singura conditie “ candidatii selectionati pe listele MERITOCRATE si ordinea lor in LISTE , SAU COLEGII sa fie data de rezultatele la “ TESTELE MERITOCRATICE “ : - TEST INTELIGENTA : IQ+EQ – 100 teste a cate 100 intrebari - TEST CULTURA GENERALA : CG – 100 teste a cate 100 intrebari - TEST LIMBA STRAINA : LS – 100 teste a cate 100 intrebari Aceste teste nu constituie “ o fudulie pentru castigare de voturi “ ci o conditie, absolut necesara, pentru a putea “RENEGOCIA CONDITIILE ROMANIEI IN TARA, IN N.A.T.O. SI IN CADRUL UNIUNII EUROPENE “, pentru ca negocierile anterioare au fost facute de corupti si tradatori, cu Romania obligata sa negocieze , din genunchi, cu coloana vertebrala franta, departe de ECHITATE, DREPTATE si AVANTAJ RECIPROC, IN CONDITII DE TRADARE, CORUPTIE si lipsa de BUN SIMT ROMANESC SI PATRIOTIC . ATENTIE – urmare a “ REFERENDUMULUI PUNTRU IESIREA MARII BRITANII DIN UNIUNEA EUROPEANA “ , NOI romanii DIN TARA SI MAI ALES DIN marea britanie, vom avea , la fel ca UE si mult mai AGRAVATE = multe probleme “ ECONOMICE, SOCIALE, FINANCIARE si inevitabil POLITICE ….. ! LA REVEDERE si CU MARE SPERANTA = NATIONALA = ! Al dvs. Barbu Florea
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

Du-te mă și ia o pauză. Tu nu ești în stare să răspunzi la o simplă problemă de ar'metică și vrei teste EQ?!?
Raspunde

Walter von Grappendorf

Acum 7 ani

Pentru cei care nu stiu ,USR a fost inregistrat ca partid politica de foarte mult timp,acum se construiesc filiale in toata tara,in Diaspora filialele s-au organizat cu mult mai mult interes pentru a avea paralemtar in Senat si Camera Deputatilor.Vechile paritide s-au inteles intre ele pentru 6 parlamentari care NU reprezinta in nici un caz Diaspora de Pretutindeni (Cristian Radulescu PSD )urmarit penal nu avea voie sa iasa din tara,acum au facut o lege a votului prin corespondenta care impedica si mai mult sa votam.USR ,pertid nou ,format din oameni noi ,care au dovedit ca au facut ceva pentru societate,comunitatea in care traiesc,fara legaturi cu sistemul trecut/prezent,iar romainii din tara si strainatate vor avea reprezentativitate ,legala si corecta in Parlament.Democratia insemna sa votez cu cine doresti ,asa dar va rog votati indiferent cu cine si unde va aflati ,important sa fim citi mai multi la votul din 2016.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus