Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul Muncii: „Avem situaţii paradoxale, persoane nevăzătoare care au permis de conducere”

Ministrul Muncii: „Avem situaţii paradoxale, persoane nevăzătoare care au permis de conducere”

Procedura prin care se stabileşte acordarea beneficiilor sociale trebuie schimbată, pentru că în prezent sunt multe abuzuri şi situaţii paradoxale, cum ar fi cazul unor persoane nevăzătoare care au permis de conducere, a declarat astăzi, la Forumul Administraţiei Publice Locale, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, informează News.ro.

Dragoş Pîslaru a spus că agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) ar putea să concentreze toate plăţile care ţin de bugetul general de beneficii sociale.

“Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăţilor. Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane de persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere”, a precizat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
El le-a spus reprezentanţilor administraţiei publice locale că şi ei trebuie să participe la un demers care să ducă la eficientizarea cheltuirii banilor.
“În acest moment, AJPIS au o situaţie paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavosatră sunteţi cu controlul primar şi acesta este lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri şcolari în comunităţi. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să ştim cu adevărat vulnerabilităţile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a spus Pîslaru, citat de News.ro
El a precizat că cei care au dreptul să primească beneficii sociale vor primi, dar trebuie eliminate abuzurile.

"Administraţia centrală şi administraţia locală sunt în aceeaşi echipă şi dacă vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri. Acesta este un mesaj important şi da, vor fi eforturi în următoarele şase luni pe partea legată de prestaţii şi plăţi, vom încerca să punem ordine, să avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificările, dar trebuie să lucrăm împreună. Este singura cale”, a mai spus ministrul.

Unul dintre primarii care participă la Forumul Administraţiei Publice Locale i-a spus ministrului că şi ei sunt îngrijoraţi atunci când văd că un om cu certificat de încadrare în grad de handicap merge cu maşina şi ia pensie, întrebându-l ce pot face primarii în acest caz.

„Dacă are certificatul de la medicul de specialitate, pot să îl ignor?” a întrebat primarul. „Nu, dar raportaţi la Inspecţia Socială”, i-a răspuns Pîslaru.

foto gov.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

No iui ma ! Da' de ministrii si presedinti de CJ care "nu vad" cu acte "in regula" nu ne spune nimin domnul ministru ?
Raspunde

Dan Capitan

Acum 7 ani

Sa vezi ce este in Comuna Rosia unde foarte multi tigani care nu stiu citi, au Permis de Conducere; le-au luat mai demult, cand toata lumea stie cum se lua carnetul de conducere...Politia stie acest lucru dar nu poate face nimic, legile actuale nu-i ajuta.
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 7 ani

Asta e o problemă veche! Numai acum ați aflat? Și în Sibiu sunt câțiva!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus