Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Braconaj cinegetic cu 10 câini special antrenați pentru vânătoare

Braconaj cinegetic cu 10 câini special antrenați pentru vânătoare

În noaptea de 05/06 iulie, pe raza localității Pelișor, comuna Bîrghiș, pe fondul de vânătoare, au fost depistați doi bărbați cu de 10 câini special antrenați pentru vânătoare, aceștia fiind bănuiți de braconaj cinegetic.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții Fondului Forestier nr. 37 Pelișor,  au stabilit faptul că în seara zilei de 5 iulie, două persoane de sex masculin, respectiv un bărbat de 26 de ani din Dumbrăveni și unul de 21 de ani din Biertan, au fost identificați pe suprafața fondului de vânătoare de către paznicul fondului forestier, având asupra lor 10 câini de vânătoare, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Asupra celor doi bărbați nu au fost identificate specii de interes cinegetic.  În cadrul cercetărilor au fost ridicate o stație cu emițător GPS montată pe unul dintre câinii folosiți, precum și un obiect tăietor-înțepător folosit la uciderea animalelor. În ceea ce privește câinii, aceștia au fost indisponibilizați și lăsați în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic (art. 42 alin. 1 lit. a, c, d din Legea 407/2006 privind protecția fondului cinegetic), riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani sau o amendă de la 5 mii, la 25 mii de lei.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Deceneu

Acum 7 ani

Mandri ca suntem romani! Tune-n ele de animale salbatice si natura! Noi sa facem gratarel si sa grohaim! Romania, inima universului!
Raspunde

bullit

Acum 7 ani

avand asupra lor 10 caini de vanatoare? oare limba romana este facultativa la voi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus