Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Sibienii au dat în patima petițiilor online: lege pentru alăptat  public, asfaltarea străzilor

Sibienii au dat în patima petițiilor online: lege pentru alăptat  public, asfaltarea străzilor

Petițiile online s-a înmulțit ca ciupercile după ploaie în ultima perioadă. Iar când vine vorba să își expună nemulțumirile online, sibienii au devenit foarte vocali în spațiul virtual. Oamenii vor concerte Lala Band la Sibiu, asfaltarea străzilor, să fie salvată stațiunea Păltiniș, iar un bărbat din Ocna Sibiului, care se crede mentalist, cere să fie extrădat.  

Un bărbat din Ocna Sibiului, care se descrie a fi paranormal, mentalist, magician, medium și căruia îi place să poarte bijuteriii de argint, cere să fie extrădat ca să dea statul român în judecată. Petiția lui ,,Sesizare-Corupție” a strâns și semnături, două la număr.  Adolescenții din Sibiu, pasionați de formația Lala Band, foarte populară în 2013, s-au hotărât atunci să facă o petiție ca idolii lor să susțină un concert și la Sibiu. ,,Dacă îți dorești ca trupa ta preferata, LaLa Band să susțină un mega concert în Sibiu, să poți beneficia de o sesiune de autografe, să le vorbești, și să petreci o la la zi, de neuitat, nu ramâne decât să semnezi aceasă petiție". Petiția „Concert Lala Summer Love în Sibiu” a strâns aproape 500 de semnături.

barbat petitie online

Salvarea stațiunii Păltiniș și asfaltarea străzilor

Numirea lui Salvador Caragea în fruntea conducerii Centrului Chinologic din Sibiu, în 2015, a creat nemulțumiri, iar oamenii s-au hotărât să facă o petiție în acest sens. Este invocat motivul că este un om care se poziționează într-o contradicție evidentă cu România lucrului bine făcut. O altă petiție cere ca stațiunea Păltiniș să fie salvată, deoarece prin construirea unui parc eolian se va distruge fauna și flora.

O serie de petiții cer asfaltarea sau modernizarea unor străzi din Sibiu. Locuitorii din cartierul Ștrand cer asfaltarea străzii Prelungirea Săcel. Aceștia sunt nevoiți să parcurgă zilnic un drum plin de gropi, denivelări, praf sau noroi. O altă solicitare cere modernizarea străzii Drumul Ocnei, din cartierul Terezian. Oamenii spun ca abia mai pot respira vara din cauza prafului, iar copiii sunt nevoiți să meargă la școală prin bălți și noroaie atunci când plouă. Pe lângă străzi, oamenii cer să fie începută construcția autostrăzii Pitești-Sibiu.

Una dintre cele mai recente petiții și care a reușit să strângă un număr mare de semnături în doar trei zile cere o lege prin care mamelor să li se recunoască dreptul să alăpteze în spațiul public.  Petiția „Legea pentru alăptatul în public” a strâns 3648 semnături și 138 de comentarii. Alte petiții care au reușit să strângă multe semnături sunt cele care cer dezinsecțiile împotriva căpușelor sau să se interzică aruncarea deșeurilor periculoase în apropierea locuințelor.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

-

Acum 7 ani

nu-i nimic ,draga , cumparati un aspirator de praf , doar 1099.90 lei ,fara sa stati sa mai incurcati circulatia petitiilor
Raspunde

LaFlemme

Acum 7 ani

Ceea ce este perfect. Sibienii trebuie sa se implice. O modalitate de a schimba ceva, chiar si numai mentalitatea, este petitia online. Bravo!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Poate "cineva" sa sesizeze vre-un simptom care ne poate da speranta cum ca sibienii vor scapa de "sindromul tarancutei" ?
Raspunde

DJ.DICK

Acum 7 ani

Mars in Prazburgia,vita!
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Asta cu alaptatul in public e cea mai tare. Se cred in america sau prin ceva dugheana musulmana unde se interzice asaceva. Eu nu am auzit vriodata o femeie sa se planga ca nu i so permis sa alapteze. In schimb am auzit de mamici fierbinti care o reusit sa schimbe un director care nu avea nicii o vina. Nu zic ca e rau sa te implici in ce se intampla in oras, dar nici sa imiti toate tampenile din filme nu e solutia.
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Petitie pt. alungarea valcenilor...In curand puteti semna dragi sibieni. Va trimit link-ul in zilele urmatoare.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Pana-n siest momient aiam "dicat" vaji banuieli ca-n siest targ prosientul di durasi i din bilsug piste midia nationala, dar amu poci sa-t multanghiesc ca nghi-ai transformat banuielilii in sertitudine. Sa hie aiasta din cauza multinationalilor cari v-o imbaiet tastili ?
Raspunde

Alzara

Acum 7 ani

Mars la somn,rapandula soldoveanca retardata!
Raspunde

aass

Acum 7 ani

"scuzati"....pi#do, invata sa scrii romaneste inainte s-o dai pe limbile tale cretine! mu!e
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

e posedata saraca....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

SB 10 NUT nu este rabla aceea de BMW ediție 90 oprită sporadic de poliție si RAR pe Teclu din cauza norului de fum lăsat si lipsa valabilității ITP-ului ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus