Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

În Spitalul Județean, paturile dintr-un salon septic arată ca banchetele din tren

În Spitalul Județean, paturile dintr-un salon septic arată ca banchetele din tren

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu sunt extrem de nemulțumiți de condițiile oferite în Salonul Septic de la Clinica de Ortopedie. Aceștia spun că paturile sunt murdare și saloanele arată neîngrijit. Cadrele medicale se plâng de bani și le răspund pacienților că nici cearșafuri curate n-au să pună peste paturi, în vreme ce conducerea spitalului regretă situația ivită. Problema a ajuns pe biroul noului președinte al Consiliului Județean, care spune că instituția a alocat sume foarte mari Spitalului și o simplă remediere rapidă a situației nu este suficientă.

Uimită de condițiile găsite în Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu, o sibiancă cere conducerii unității medicale să ia măsuri urgente pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să treacă prin aceeași experiență negativă.

”Am fost să am grijă de cineva foarte drag, internat în spital, la Ortopedie. Într-una dintre etapele tratamentului persoana a fost mutată în Salonul Septic și când am intrat acolo nu mi-a venit să cred. Se vede negreala pe paturi, ai impresia că pe toate paturile e jeg. Și nici restul salonului nu e mai îngrijit. Și ei îl numesc septic?! Nu mi-a venit să cred, mă așteptam să nu găsesc cele mai bune condiții, dar așa ceva am văzut doar la televizor prin zonele sărace, nu credeam că și la Sibiu e la fel. Și grav este că le-am spus asta cadrelor medicale, le-am cerut să pună măcar un cearșaf pe pat, nu este posibil să lași pacientul așa! Mi-au răspuns că nu au cearșafuri curate să pună! M-au lăsat fără cuvine… Te simți ca ultimul om”, ne-a declarat o sibiancă, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Femeia a scos telefonul mobil și a făcut apoi mai multe fotografii salonului pentru a avea dovezi referitoare la condițiile improprii din spital.

IMG-20160617-WA0000_1468158722895În replică, dr. Radu Fleacă – medic șef în Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie și dr. Vasile Spinean – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spun că situația prezentată este mai mult o întâmplare.

”Ținând cont de reglementările în vigoare cu privire la dezinfectarea spațiilor, toate saloanele trebuie periodic spălate și dezinfectate. Din acest motiv există pacienți care în cursul internării sunt mutați dintr-un salon într-altul. Cel mai probabil acele imagini au fost surprinse în momentul în care se derula un astfel de proces, paturile neavând lenjerie”, arată cei doi doctori, într-un răspuns oferit Turnul Sfatului.

”Suntem conștienți că această situație poate crea disconfort pacienților și regretăm acest fapt, dar procedurile menționate sunt efectuate în interesul acestora. Toată conducerea SCJU Sibiu cunoaște nivelul bazei materiale a Secției Clinice Ortopedie - Traumatologie și face permanent eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor de cazare și tratament. În același timp vă asigurăm că principala preocupare a personalului medical al Secției Clinice Ortopedie – Traumatologie este de a acorda servicii medicale de calitate și regretăm dacă solicitarea pacientului în cauză a fost întâmpinată cu o atitudine nepotrivită din partea personalului auxiliar. Astfel de situații sunt izolate și unitatea noastră se preocupă constant de instruirea personalului sanitar și auxiliar în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu în mod corespunzător”, a declarat managerul spitalului, dr. Vasile Spinean.

IMG-20160617-WA0002_1468158723556

La solicitarea Turnul Sfatului conducerea Consiliului Județean Sibiu a arătat că pentru anul 2016 instituția a alocat spitalului peste zece milioane de lei. Spitalul a primit astfel 1.270.000 de lei pentru cheltuieli curente (întreținere, utilități, iluminat, încălzire, apă, canalizare, poștă, telefoane, materiale pentru curățenie, obiecte de inventar, reparații curente, achiziția de materiale sanitare și medicamente, hrană). În același timp, spitalul a mai primit de la Consiliul Județean suma de 9.030.000 de lei pentru cheltuieli de capital (investiții în domeniul sănătății și dotarea cu echipamente).

Fotografiile cu paturile murdare din Secția de Ortopedie au ajuns și pe biroul noului președinte al Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Aceasta s-a arătat foarte dezamăgită de situația prezentată și a cerut măsuri urgente. Instituția chiar a trimis spitalului o solicitare oficială pentru care se oferă sprijinul necondiționat pentru remedierea problemelor.

”Având în vedere faptul că, în ultima perioadă a crescut numărul nemulțumirilor unor beneficiari ai serviciilor spitalului pe care îl conduceți, vă rugăm să dispuneți toate măsurile pentru a asigura atât servicii medicale de calitate, cât și condiții hoteliere decente, în condiții de maximă igienă. În situația în care întâmpinați probleme deosebite, vă rugăm să ne informați cu celeritate pentru a vă acorda sprijinul nostru, conform prevederilor legale în vigoare. În concluzie, vă rugăm să monitorizați cu deosebită atenție activitatea ce se desfășoară în spital, asigurându-vă că nu vor mai exista pe viitor situații în care pacienții să nu beneficieze de cele mai bune condiții”, a transmis președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

În replică la adresa menționată mai sus, conducerea SCJU Sibiu arată că deși nu se confruntă cu probleme majore imediate legate de bani, Secția de Ortopedie mai rămâne, uneori, fără lenjerie pentru paturile pacienților. ”Referitor la lenjerie, s-a constatat că secția depinde un stoc tampon de lenjerie pentru acoperirea necesităților imediate, dar în perioadele cu adresabilitate ridicată, când se lucrează la capacitate maximă, aceasta este insuficientă, generând situații izolate de genul celei prezentate. Drept urmare s-a dispus achiziționarea de material pentru confecționarea de lenjerie care să acopere cerințele la nivel de unitate medicală”, a răspuns conducerea SCJU Sibiu la adresa Consiliului Județean.

IMG-20160617-WA0003_1468158723381

Conducerea Spitalului a mai precizat faptul că în Secția Clinică de Ortopedie se derulează o serie de tratamente, proceduri și intervenții chirurgicale de calitate, unele chiar în premieră la nivel național, iar principala preocupare a întregului personal este de a acorda servicii de calitate pacienților și de a preîntâmpina deficiențele, pe care le consideră izolate.

deschdiereNu apare pe lista cu probleme de la minister

După izbucnirea scandalului Hexi Pharma la București, Ministerul Sănătății a demarat o serie de controale la toate spitalele din țară. La finalul verificărilor, Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General, a publicat “pentru informarea cetatenilor” lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Niciun spital din Sibiu nu există în lista publicată de Ministerul Sănătăţii în luna mai a acestui an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

22 comentarii

Cindrea Ioan@psd

Acum 7 ani

vai de pu..a noastra, numa acolo sa nu ajungi
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Aceste conditii de la spital sunt de ani de zile. Si in asemenea stare sunt aproape toate spitalele din tara. De ce credeti ca pleaca toti cei cu bani sa se trateze in strainatate? In 2003 am vizitat pe cineva la chirurgie si am ramas socat de conditiile de acolo. Lenjerie de pat murdara, saltele ca cele din poza, liftul un pericol de accidentare. Baia si WC -o mizerie si un miros crunt. In 2013 am fost in vizita la cineva internat la pneumologie-situatie exact la fel ca in poze si ce am relatat mai sus. In acelasi an am mai avut o ruda la "Carl Wolff". Aici de ce se poate si in alta parte nu? Bolnavii au fost spalati si toaletati zilnic, curatenie, personalul amabil respectuos-erau conditii aproape ca in occident.
Raspunde

badea gheorghe

Acum 7 ani

Nu mi-aș lăsa nici pisica la spitalul Județean Sibiu!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

in spitalul din Sibiu doar spaga e "curata"!
Raspunde

BIBI

Acum 7 ani

COMPETENTELE CONDUCATORILOR SI POLITICII DUSE..ESTE REZULTATUL! In comparatie cu fisele de avere ale unora , ce acum conduc si destinele judetului, situatia arata MIZERABIL , CU IZ DE REA CREDINTA ..... Acum , probabil vor cadea ceva capete de infirmieri/etc, iar cei ce raspund acolo ,in miezul problemei , au PROBABIL preocupari de trafic fe influenta / asa cumAU pastrate posturile de administrat UPU si personal asimilat ..... Cu siguranta, rulajul personalului NOU VENIT SI PLECAT IMEDIAT, SEMNIFICA COMPETENTELE CELOR VECHI!!!!!!!!!!! sincer, NU CRED IN SCHIMBARE!
Raspunde

dana

Acum 7 ani

Fiindca asta e stilul din toate sistemele bugetare din Romania, sa treaca azi sa vina maine si noi sa ne luam banii si spagile .La ortopedie si nu numai, colcaie de mizerie si daca nu le dai ceva nici infirmierele nu te baga in seama si te obraznicesc.Cine a trecut pe acolo stie. Si da, la Carl Wolf de ce se poate ? Si ne mai permitem sa radem de nemti....
Raspunde

badea gheorghe

Acum 7 ani

Nu mi-aș lăsa nici pisica la spitalul Județean Sibiu!
Raspunde

LaFlemme

Acum 7 ani

"instituția a alocat sume foarte mari Spitalului". Deci, unde sunt banii? Daca aloci bani nu te mai interesezi dupa aia de ei? Si la Sibiu se fura de se rupe. Fara jena, fara nicio problema. Spitalele din Sibiu tb arse de la temelii si construite altele noi. Dar cin' sa faca asta, boss? Cine?
Raspunde

PRO

Acum 7 ani

asa este ! BLATUL POLITIC SE SIMTESI NEINCREDEREA IN TOT CEEA CE NE INCONJOARA ...O TRAIM ZILNIC...
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Sistemul sanitar este plin de hoti,chiar si asistentii si asistentele au vile si masini scumpe din furat de la bietii neputinciosi si se plang de conditii salariale proaste.Trebuie bagati la puscarie toti cei prinsi nu inainte de a da banii furati.Cunosc caz in care un asistent are salariu cu sporuri de 5100 lei si tot se plange,asta fara spaga.
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Madam poate nu stie ce inseamna SEPTIC: SÉPTIC, -Ă, septici, -ce, adj. Infectat cu microbi; care produce infecție. ◊ Maladie septică = boală provocată de microbi. – Din fr. septique. Sursa: DEX '09 (2009) Cred ca ea se gandeste la ASEPTIC cand se mira atat...
Raspunde

artist

Acum 7 ani

Noua ne trebuie o noua sala de teatru, nu sectiile de la spital renovate si dotate corespunzator.
Raspunde

Mariana

Acum 7 ani

Am avut ginionul sa-mi fracturez ambele picioare in Giula-Ungaria, dar am avut si norocul de a fi internata la spitalul lor. Vreau sa va spun ca Gyula are o populatie de aproximativ 30.000 de locuitori si au un spital de ultima generatie construit cu fonduri europene. Conditiile sunt exceptionale, iar medicii si cadrele sanitare dau dovada de profesionalism si abnegatie. Noi nu putem accesa fonduri europene pentru ca acestea nu se pot fura si atunci mai bine inotam in jegul saloanelor si nepasarea conducerii spitalului din Sibiu.Astazi am fost la policlinica sa-mi schimbe pansamentul si sa mi faca radiografii. Totul am platit, inclusiv analiza de sange. Dar cel mai rau a fost ca m-au pus pe mese care nu aveau nici macar un cearceaf de hartie de unica folosinta pt. a nu te aseza dupa cineva care ar fi avut o infectie sau si mai rau o ciuperca. Si ne mai miram ca luam tot felul de boli din unitatile sanitare ? Am si acum o senzatie de voma care nu cred ca o sa-mi treaca pana ma duc la viitorul control. Am si acum o stare de greata cand ma gandesc pe unde am fost intintinsa si tratat.
Raspunde

chichi

Acum 7 ani

DRAGA Mariana, CEARCEAFURI AU .....PE HARTIE SI ,probabil folosite in alta parte !!!!!!!CA AU SEFI LA APROVIZIONARE de un deceniu!!!!!! VEZI , unii dintre ei sunt acum si ciolanul judetului.........CA SA DECIDA SOARTA NOASTRA , iar in COMISII DE SANATATE SUNT BRUTARI DE PROFESIE!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Dana

Acum 7 ani

Asta e un mic exemplu.... La oncologie unde unii bolnavi nu se prea pot tine pe picioare, nu aveau nici macar scaun de toaleta.... In plus era plin de gandaci.... Nimeni nu zicea nimic pentru a nu deranja pe cineva ....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Mai spun câte unii, e adevărat ca mai rar, dar mizeria ne-a pătruns pana in "suflet" Este mai comod si nici nu-ti trebuie atâta minte si demnitate morala pentru a te implica in "conflicte" cu semenii tai.Este mai simplu, la "moda" si cei mulți... se simt "pregătiți" sa se antreneze intr-o disputa cu vâlcenii de exemplu, oameni oropsiți de soarta, veniți aici deloc de buna voie ci pentru a-si câștiga existența. O "ploaie" de înjurături, de invective, etichete le sunt aruncate "in fata" celor bănuiți ca nu sunt nativi ai acestor locuri de acești "vasnici apărători" ai acestor meleaguri, unii dintre ei chiar urmași ai acelora pe care-i înjura. Despre ce conștiința vorbim , despre ce valori morale, cand principala preocupare a unora este de a deschide o "petitie" de alungarea "oltenilor" in loc sa ia poziție in privința sistemului de sănătate publica? Despre ce atitudine sa vorbim fata de sistemul educațional cand unii, mulți la număr misogini pana-n vârful unghiilor, au ca preocupare etichetarea, împroșcarea cu fel de fel de insulte si mascării la adresa unor personaje feminine, cu nume provocatoare e adevărat, dar care poate au fost "create" tocmai in acest sens. As fi o chestiune interesantă de știut ,câți dintre cei care au vehiculat tot felul de porcarii in ultimele 24 de ore pe acest portal aflând acum ca au fost provocați intenționat sa dea măsura "valorii" vor avea curaj sa se privească in oglinda cu ochii propriei minți si sa conștientizeze "nivelul" pe care l-au atins ?
Raspunde

cami

Acum 7 ani

Conditii de maxima igiena!!! Asta se cere. Se aude ????? CUM va puteti desfasura activitatea in astfel de conditii? Si la Auschwitz erau conditii mai bune. Nu va e rusine? Va laudati ca sunt bani...unde sunt? Mi-e sila de tot ceea ce inseamna spital romanesc!!!!!
Raspunde

.,

Acum 7 ani

Dacă vreau puteau construi spitale noi din fonduri europene dar dacă nu se poate fura din fonduri europene nu le ia nimeni,mai ales ca e în defavoarea spațiului privat.
Raspunde

NOICA

Acum 7 ani

As ruga redactia ziarului sa refaca articolul de unde sa stearga TITLUL de doctor al dl.Spinean.Acesta cu AROGANTA si-a trecut acest TITLU chiar pe placheta de la biroul sau!? Sa ne spuna mai bine CE FEL DE DOCTOR ESTE SI DACA ACEST TITLU ARE DE_A FACE CU manageriatul sau la SCJUS,sau la luat pe cel al sotiei care este adevarat medic.Mai nou a zis ca e APOLITIC si mai vrea vreo 4 anisori la conducerea spitalului,unde a facut doar bariere inutile,marcaje si a renovat sectii cu fostii sai sefi de la CJ(vezi oftalmologia,fizio care sunt cam goale)nu au pacienti.
Raspunde

Rodica

Acum 7 ani

In acest salon a fost internata verisoara mea acum 2 luni.Salonul nr.1 septici ortopedie . O mizerie infioratoare. Paturile nu aveau cearceafuri. Este adevarat tot ce se vede in acele imagini. Iti era frica sa te atingi de ceva.Era internaata acolo pt ca, contactase stafilococul auriu in urma unei operatii efectuate la Spitalul Universitar Bucuresti.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Licheaua asta de doctor cum îsi spune după hartoage la trimis pe tata în pământ în aproape 2 ani a luat bani de la oameni necăjiți si nu are pic de rusine nesimțirii ai grija pe unde umbli îți promit că vom vorbi față în față a să nu uit pe lîngă tata meu mai ai rezolvat încă trei .Când ne vom întâlni am sa te fac să nu mai atingi băi oameniilor esti acolo să ajuți viețile pacienților nu se îi furi
Raspunde

ion

Acum 6 ani

Dezorganizare ,murdarie,indiferenta.Cuvintele acestea caracterizeaza spitalul judetean sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus