Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Poveștile cu noul spital al sibienilor

Atât a tot fost amețită povestea unui nou spital care să fie creat pe Calea Poplăcii, atât s-au tot codit Klaus Iohannis și Ministerul Apărării cu terenul pentru acest spital și au tot pasat de la unii la alții responsabilitățile, încât au trecut aproape zece ani. Aproape zece ani fără ca nimic concret să fie făcut.

De fapt a fost, prin 2007, lansată o licitație de jumătate de milion de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru noul spital. Dar licitația a fost anulată de ministrul Sănătății din acea vreme, Eugen Nicolăescu, deci tot fără nimic concret rămânem.

Apoi, mai este proiectul promovat de Cindrea anul trecut, cel pentru construirea unei noi secții de urgență, în a cărei clădire să mai fie adăpostite unele secții. În cele din urmă, chiar pe ultima sută, proiectul a fost trântit de arhitectul șef al Sibiului, Ioana Urdea, că nu ar corespunde PUG-ului. Bine, proiectul nici nu a fost suficient discutat public, dar asta e altă poveste, ideea e că tot cu ”nimic” rămânem.

Realistic vorbind, celor zece ani trecuți degeaba până acum li se vor mai adăuga încă patru. Cel puțin. Consiliul Județean Sibiu, cel care ar trebui să fie prima vioară în acest proiect, nu are bani suficienți. Și nici resurse pentru un nou credit nu sunt, pragul maxim de 30% îndatorare fiind afectat de creditul luat pentru dezvoltarea aeroportului. Un eventual nou parteneriat cu Primăria ar putea fi o soluție, dar nici Sibiul nu are vreme și bani în actualul mandat de un nou spital. Atâtea intervenții pe străzi sunt – în sfârșit – planificate, încât următorii patru ani pe infrastructura rutieră vor fi consumați aproape integral.

Singura speranță ar rămâne de la Guvern. Însă dacă avem în vedere fâsâita susținere de care are parte Sibiul la București, cel mai bine este să nu ne facem speranțe deșarte.

Ce rămâne? Ca autoritățile să cârpească în continuare la actualele clădiri ale Județeanului și să se roage cât mai mult la orice divinitate pentru ca aceste cârpeli să reziste.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

"Vocalii" di pi platforma, ai di vroiau o pititie pintru izgoniria valsenilor din targul nost' n-au nisi o initiativa in cest subiect di intieres pintru setatani ?
Raspunde

...

Acum 7 ani

"Apa de ploaie" trece (spre functii mai inalte in stat), "bolovanii" raman sa astepte o minune...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus